Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The babysitter door R.L. Stine

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover The babysitter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 768 woorden
  • 10 augustus 2006
  • 48 keer beoordeeld
Cijfer 8
48 keer beoordeeld

Boekcover The babysitter
Shadow
The babysitter door R.L. Stine
Shadow
Titel: De babysitter Naam auteur: R.L. Stine Aantal bladzijden: 190 bladzijden Naam uitgeverij: Kluitman Jaar van uitgave: 1992 Samenvatting: Jenny komt in contact met een echtpaar dat een oppas zoekt voor hun zoontje, Dennis van 7. Maar in die wijk waar Jenny moet oppassen is er een persoon die het op babysitters gemunt heeft, hij stalkt. Ook Jenny is het slachtoffer. Ze wordt heel vaak gebeld met de woorden: ‘schatje, wees niet bang, je zult snel gezelschap krijgen’. Ze neemt niemand in vertrouwen omdat ze denkt dat niemand haar zal geloven. Ze denkt ook dat Wouter het is, en later verdenkt ze Laura, maar dat is niet zo. Uiteindelijk belt ze de politie maar ze heeft geen bewijs. En dan is er ook nog een rare man die telkens rond het huis zwerft. Hij zegt dat hij de buurman is, Maar dat is niet zo. Dan vind Jenny in de kast een bak met allemaal krantenknipsels over het gedoe met de babysitters in die wijk. Dan wordt alles haar duidelijk. Jenny wil die avond met de bus naar huis gaan, maar Meneer Hagen staat erop dat hij haar naar huis brengt. Maar hij rijdt naar een lege loods en hij wil Jenny vermoorden met een mes. Omdat zijn zoontje een paar jaar geleden is overleden aan een hartstilstand, op de avond dat er een oppas in huis was. De oppas kon natuurlijk niets meer doen. Op het moment dat meneer Hagen wil toeslaan op Jenny komt de zogenaamde buurman te voorschijn. Het is Inspecteur de Vries. Meneer Hagen valt, en vermoord zich zelf per ongelijk met zijn eigen mes. Jenny is blij dat het voorbij is, en zal nooit meer ergens oppassen. De hoofdpersoon: De hoofdpersoon is Jenny, een gewoon meisje met een levendige fantasie. Ze is een aardig meisje en is een beetje verlegen. Ze heeft lang, donker bruin haar, grote ernstige ogen en een lange rechte neus.
Het probleem van de hoofdpersoon: Het probleem van Jenny is dat ze een baantje als babysitter heeft aangenomen. Maar ze wordt tijdens het oppassen steeds opgebeld en lastig gevallen. En er is een persoon die het op babysitters heeft gemunt, daarvan word Jenny steeds banger. Daardoor durft ze het aan niemand te vertellen, omdat ze denkt dat ze toch niet geloofd word. Andere belangrijke personen in het verhaal: Meneer Hagen, de vader van Dennis en de eigenaar van het huis waar Jenny moet oppassen. Dennis, het 7 jarige zoontje van Meneer en Mevrouw Hagen. Inspecteur de Vries, hij behandelt de zaak van Jenny. Wouter, een jongen die Jenny leuk vind. Laura, de beste vriendin van Jenny. Mevrouw Hagen, de moeder van Dennis. Hoeveel tijd verstrijkt er in het verhaal? Dat is niet duidelijk, er staan geen datums of jaargetijden in het verhaal. De bedoeling van de schrijver? Ik denk dat de bedoeling van de schrijver is, is dat als je denkt dat er iets is, je altijd iemand moet inschakelen, het iemand vertellen. Want zoals in dit verhaal was het beter geweest als iemand Jenny kon helpen. Waar speelt het verhaal zich af? In het huis van Jenny, de snackbar, in het huis van de familie Hagen, en de oude loods. In welke tijd speelt het verhaal zich af? Het speelt zich af in deze tijd, want er worden moderne apparaten gebruikt. Eigen mening: Ik vond het boek erg leuk, want er zat een heel erg goed verhaal in. Het was erg goed te volgen, en het was ook voor ongeveer mijn leeftijd. Het was ook een heel realistisch verhaal want dit kan ook in het dagelijks leven gebeuren, dat mensen ontvoert of gestalkt worden. Niet zo veel natuurlijk, maar het gebeurt wel. Maar ik houd van thrillers, dat is één van de redenen dat ik dit boek heb gekozen.
Informatie over de auteur: Wat voor soort boeken schrijft R.L. Stine vooral? RL Stine schrijft vooral Horrors, thrillers en griezelboeken. De bekendste serie’s zijn Kippenvel en Fear Street. Waar gaan ze over? Sommige gaan over heksen, vampiers, moordenaars, levende doden, geesten en monsters. Maar soms gaat het ook over doodgewone zaken die later in iets engs veranderen. Het wordt meestal spannend doordat de hoofdstukken meestal op het spannendste moment eindigen. De boeken eindigen meestal op een onverwachte manier af. Wat wil de auteur bereiken? Leuke boeken te maken, die iedereen wel wil lezen. Enkele andere boeken van R.L. Stine: Moord in de nacht
De levende schim
Stiefzus 1 / 2
Hartsvriendin 1 / 2
Jennifer gilt
Het nieuwjaarsfeestje De prijzen die RL Stine gewonnen heeft: In 1998 heeft RL Stine een bekroning gekregen van de Nederlandse kinderjury 10/12 jaar voor het boek: “Kijk niet in de spiegel”.

REACTIES

J.

J.

Goed verslag!

17 jaar geleden

Y.

Y.

goedd

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The babysitter door R.L. Stine"