The accused door Deborah Chiel

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 413 woorden
  • 25 juni 2007
  • 4 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 4 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De aanklacht
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The accused
Shadow
The accused door Deborah Chiel
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Titel: De Aanklacht
Auteur: Deborah Chiel
Uitgeverij: Areopagus, 1988, Vianen
Aantal pagina’s: 176

Korte inhoud
Het verhaal gaat over Sarah Tobias, een jonge meid die in een caravan woont, rookt en drinkt, en werkt als serveerster. Op een avond wordt ze door 3 mannen verkracht, en het midden van een café, waar nog meer mensen waren. Sterker nog, enkele mannen zagen het meer als een seksshow en moedigden de verkrachters aan om voort te doen.
Katheryn Murphy is een succesvolle advocate die Sarah zal verdedigen bij deze zaak. Maar ze denkt meer aan zichzelf en de verkrachters komen met enkel 9 maanden gevangenisstraf ermee weg. Sarah wordt boos op haar advocate omdat zij haar in de steek heeft gelaten, vindt zij.

Katheryn wilt het goedmaken, door de mannen die bij de verkrachting stonden te juichen ook aan te klagen. Iedereen verwacht dat ze de zaak zal verliezen en ze raakt daardoor ook haar job kwijt. Toch zet ze door en wint ze de zaak met succes; ook de verkrachters moeten toch 5 jaar in de gevangenis blijven!

Hoofdpersonages
Sarah Tobias: Sarah is een jonge mooie meid die samen met haar vriend in een vuile caravan woont waar ze meestal bier drinkt en stickies rookt. Ze ging al op jonge leeftijd weg van huis omdat haar moeder zowat elke week met een andere man naar huis kwam. Ze gelooft erg in astrologie.

Katheryn Murphy: Katheryn is altijd een buitenbeentje geweest als enige blondine in haar roodharige familie. Als jongste van 5 was ze altijd de intelligentste geweest, en wou ze koste was kost naar een goede universiteit gaan studeren. Ze is erg succesvol, staat sterk in haar schoenen en wint zowat elke zaak die ze behandelt.

Philip Joyce: Philip is de beste vriend van één van de verkrachters, namelijk Bob Joiner. Hij is tevens ook de enige die de politie belt als het verkrachte meisje op de grond ligt. Hij wordt verteerd door schuldgevoel omdat hij tijdens de daad niet heeft ingegrepen. Hij is verlegen, angstig en heeft een goed hart. Uiteindelijk getuigt hij tegen hen.

Tijd en plaats
Het speelt zich af in het Amerikaanse Portland. De verkrachting gebeurde op 18 april, maar het exacte jaartal staat niet in het boek.


Is de titel duidelijk? Waarom (niet)? Suggereer een betere titel.
Ik vond de titel zeker duidelijk. Als je enkel de titel weet, weet je al dat het over een proces gaat. Als ik een andere titel zou geven, zou ik het “Gerechtigheid voor Sarah Tobias” noemen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.