The A-list: girls on film door Zoey Dean

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1714 woorden
  • 27 juni 2007
  • 22 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 22 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Beverly Hills High - de VIP lijst #2
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
256
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover The A-list: girls on film
Shadow
The A-list: girls on film door Zoey Dean
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Opdracht 1
Welke gevoelens en gedachten had je tijdens en direct na het lezen?

Toen ik dit boek uit de bied haalde leek het mij een heel erg leuk boek. Een paar dagen later ging ik hem lezen en eigenlijk vond ik het begin heel ingewikkeld. Maar ik heb mezelf aangeleerd om dan eerst verder te lezen en dan pas een mening geven. Dat is dus ook wat ik toen heb gedaan. Maar hoe verder ik in het boe kwam hoe leuker ik het ging vinden.
Er kwamen heel veel leuke meisjes dingen in voor en dat maakte het erg leuk. Toen ik dit boek uit had wou ik eigenlijk gelijk aan het 3e deel van de serie beginnen maar daar was het te laat voor. Maar ik vond het echt een super tof boek!!!!!!


Opdracht 2
Beschrijf de uiterlijke gegevens van het boek:

De naam van de auteur:
De oorspronkelijke is Zoey Dean maar Mireille Vroege heeft het vertaald
De titel van het boek en de ondertitel:
De oorspronkelijke titel van dit boek is The A- list: Girls on Film. Maar de Nederlandse titel is Beverly Hills High
De uitgever van het boek:
Oorspronkelijke uitgever is 17th Street Productions. In Nederland was de uitgever Arena Amsterdam.
De plaats van uitgave:
In Amerika zat volgens mij de uitgever in New York en in Nederland was dat Amsterdam.
Jaar van uitgave:
Dit boek is in Amerika in 2004 al uitgegeven en bij ons was dat maar een jaar later 2005 dus.

Druk van het boek:
1e druk

Genre:
Het is een gewone roman
Opdracht 3
Maak een samenvatting van het boek:

Het boek gaat voornamelijk over de 17 jarige Anna Percy.In het begin van het boek is ze net verhuisd van New York naar Beverly Hills. Ze heeft daar helemaal geen zin om naar haar nieuwe school te gaan. Want ze weet dat ze bij de grootste bitches van de klas en van heel Beverly Hills in de klas zal komen namelijk Sam(antha) Sharp een dochter van een zeer bekende filmster uit Amerika,Cammie(Camila) Shappard wie de dochter is van een über – impresario uit Hollywood en als laatste is Dee Young een dochter van een belangrijke platenbaas. Ze ontmoeten elkaar tijdens het huwelijk van Anna haar vader die dan hertrouwt met Poppy Sinclair die op dat moment in verwachting is van haar vader. Een paar dagen na het begin van het boek komt Anna’s zus Susan Cabot Percy terug uit de ontwenningskliniek waar ze eerder dat jaar heen was gegaan voor een drank en drugs probleem maar omdat ze haar ontwenningskuur niet had afgemaakt was Anna heel er bezorgd omdat ze dacht dat Susan wel weer de fout in zou gaan. Sam en Anna krijgen op een duur een opdracht over het boek The Great Gatsby en ze zijn dus van plan om daar een film over te gaan maken op een film feest en in een kuuroord waar ze ook heel vaak heen gaan. In het begin was Anna samen met Ben Birnbaum naar het huwelijks feest van haar vader geweest alleen had ben haar laten zitten dus is ze boos op hem. Maar iedereen dacht dus dat ze een relatie hadden. Ben stuurt haar rozen belt haar heel vaak spreek haar aan maar Anna wil er niks van weten. Als ze later met Sam en haar zus Susan naar een kuuroord gaat komt ze er achter dat Cammie en Dee er ook zijn en dat had sam haar niet verteld. Ook krijgt ze daar nog ruzie met haar zus omdat Susan mee wil gaan naar een cocktailparty en dat vindt Anna eigenlijk helemaal geen goed idee. Ook werden er tijdens dit weekendje kuuroord opnames gemaakt voor hun film die ze moesten maken voor hun school opdracht. Tijdens een van de laatste opnamen komt Ben de sauna binnen om Anna voor de zoveelste keer een liefdes verklaring af te leggen. In tussen toen Ben binnen was had Cammie de deur klem gezet want ze was namelijk heel erg jaloers dat Ben voor Anna helemaal naar het kuuroord(ongeveer4 uur rijden vanaf Beverly Hills) was gekomen. Gelukkig voor haar komen ze er niet achter dat zij het had gedaan want zonder noodknop hadden er hele erge dingen kunnen gebeuren. In de sauna neemt Anna de liefdes verklaring van Ben aan ook al is iedereen er bij mar dat maakt haar niks meer uit. Doordat zij en Sam niet in een auto naar het kuuroord waren gereden bleven zij en Bendar nog 2 dagen toen de rest (Cammie ,Susan , Dee en Sam) al weer naar huis waren. Daar is Anna er achter gekomen dat Ben voor haar echt de ware was. Allen moest ze nu Adem met wie ze nog maar 2 dagen iets had gehad gaan vertellen dat ze toch voor Ben had gekozen.
Opdracht 4
Beschrijf enkele structuur aspecten van het boek:
Wat is het perspectief van het boek. Door wiens ogen wordt het verhaal verteld en wat voor effect heeft dat?
In dit boek zaten verschillende perspectieven maar dat was niet zo erg want op deze manier vind ik dat je meer kanten van het verhaal te weten komt. Het verhaal wordt door de ogen van 4 verschillende personen namelijk Anna, Sam, Cammie en ook een paar keer Susan. Dat vind ik wel handig want dan kan je de gedachten van de meeste personen achterhalen en zo kom je veel meer over ze te weten.
Beschrijf de karakters van de 2 belangrijkste personen uit het boek
Anna:
Ze is heel zorgzaam en verstandig. Ze reageert niet op elke negatieve opmerking en doet haar best om er voor te zorgen dat andere mensen haar aardig vinden. Ze heeft ook bijna altijd merk kleding aan. Maar dat hebben ze allemaal
Sam:
Sam heeft weer veel zelfvertrouwen en is vaak heel erg arrogant. Ze kan ook heel erg bijdehand zijn en veel mensen uit haar omgeving hebben een hekel aan haar omdat ze het verwende dochtertje van een bekende filmster is.
Beschrijf de ruimte van het boek
Het verhaal speel zich af in het op verschillende plaatsen bijv. op school, thuis, in het kuuroord. De tijd van dit verhaal is niet echt goed te achterhalen wel is het duidelijk dat het niet ver voor de tijd dat het geschreven heeft afspeelt.
Hoe is de tijdsduur in het boek
De tijdsduur in dit boek is erg regelmatig het boek op zich duurt ook ongeveer maar een week of net iets meer
Heeft het boek een open of gesloten einde
Dit boek heeft een open einde want je kan zo verder gaan met het verhaal vandaar dat ik ook gelijk aan het 3e deel ben begonnen.
Hoe is het taalgebruik van het boek.
In dit boek wordt normaal taalgebruik gebruikt.
Wel is het soms zo dat er dingen worden gezegd zoals als ze in een restaurant zitten tegen een ober als hij te lang bij hun tafel bleef staan of hij niet ergens anders moest bedienen dus met als bedoeling dat hij weg zou gaan en dat wordt dan ook verteld in het boek. Verder is het ook niet moeilijk om te lezen het gaat gewoon automatisch.
Opdracht 5
Leg het boek uit.

Leg de ondertitel uit:
De titel slaat op de plaats waar ze wonen en het hotel waar Susan logeert.
Schrijf het thema van het boek op.
Het thema is voornamelijk liefde. Maar ik vind dat er ook heel veel vertrouwen en vriendschap in voor komt.
Wat is de moraal van het verhaal?
Ik denk dat de schrijver duidelijk wil maken dat je niet iedereen moet vertrouwen ook al is het een goede vriendin of zelfs je zus
Opdracht 6
Geef je mening over het boek en ondersteun deze mening met argumenten.

Wat vind je van de schrijfwijze?
Ik vind dat de schrijver een hele goede schrijfwijze heeft gebruikt er zaten niet/nauwelijks moeilijke woorden in en de verhaal lijn was ook heel erg duidelijk. Doordat verhaal niet snel ging was het ook goed te volgen
Wat vind je van het verhaal in het boek?
Ik vind het een heel leuk verhaal. Er zit soms wel grappige humor in en ik vind ook eigenlijk dat humor in elk boek thuis hoort. Doordat ik in het 2e deel was begonnen moest ik er eerst wel even goed inkomen want anders had ik het boek na 3 bladzijden al weg gelegd omdat het onduidelijk was maar daar kwam snel verandering in . Het verhaal was ook niet te voorspellen en dat is ook heel erg leuk aan een boek want als je het van tevoren al weet hoef je het niet meer te gaan lezen natuurlijk!
Opdracht 7
Schrijf een biografie over de auteur.

Zoey Dean is de schrijfster van de VIP*lijst-serie, die zeer populair is in Amerika. In veel van haar boeken staat beschreven hoe het leven in glitter & glamour Hollywood er achter de schermen uitziet. Zoey Dean begon met schrijven nadat een leraar haar hiertoe aanmoedigde. Ze ziet schrijven bovendien ook als een manier om haar geheimen te vertellen. Verder is ze een reislustig persoon ze woont in Beverly Hills, maar komt ook regelmatig in Californië of op een van de eilandjes van de Cariben5. Inmiddels zijn er al drie delen uit de VIP*lijst-serie in het Nederlands verschenen. Haar vierde boek wordt verwacht. De filmrechten van De VIP*lijst zijn verkocht aan Universal Pictures. Zoey Dean heeft al de volgende boeken geschreven:
-De magische datum - How to teach filthy rich girls
-Van New York naar L.A. - From New York To L.A. (The A-List)
-Beverly Hills High - The A-List: Girls on Film
-Malibu Beach - The A-List: Blonde Ambition
Tot mijn spijt heb ik geen foto van Zoey Dean kunnen vinden.
Is er Samenhang met het boek en het leven van de schrijver?
Ik denk wel dat er samenhang met het boek en de schrijver is want Zoey Dean komt zelf ook uit Beverly Hills en Californië komt ook wel een aantal keer voor in het boek en in haar biografie is te vinden dat ze daar graag komt.
Opdracht 8
Kijk je nu anders tegen het boek aan?

Nu ik het boek helemaal het uitgeplozen kijk ik er wel een beetje anders tegenaan want je leert het verhaal zo beter kennen dan je denkt. En bij andere boekverslagen hoef je lang niet zoveel informatie te geven. Dus blijf het nu ook veel beter hangen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.