Strangers on a train door Patricia Highsmith

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 438 woorden
  • 4 april 2007
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 11 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1950
Pagina's
256
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover Strangers on a train
Shadow
Strangers on a train door Patricia Highsmith
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Strangers on a Train
Auteur: Patricia Highsmith
Aantal bladzijden: 55 bladzijden

Wat voor soort boek is het?
Avontuur / detective / mysterie / Drama

Wie zijn de hoofdpersonen?
- Guy
- Bruno

Welke rol spelen zij in het verhaal?
Guy is een normale man met een vrouw. Hij is wel heel invloedbaar. En tot dingen in staat waarvan hij het zelf niet wist.

Bruno is een man die altijd maar dronken is. Hij heeft waarschijnlijk een probleem want hij heeft voortdurend rare ideeën.

In welke tijd speelt het verhaal zich af? (noem een tijdstip of periode)
In deze tijd.

In welk land (of plaats) speelt het verhaal zich af?
In de V.S. in Metcalf en New York.

Geef een (korte) samenvatting van het verhaal:
Op een dag in de trein ontmoet Guy een man in de trein genaamd Bruno. Bruno is een man die altijd dronken is. hij haat zijn vader en hij praat met Guy over een moord die hij heeft geplant. Guy wil hier niks van weten en wil Bruno niet meer zien. Maar Bruno weet dat Guy een ex heeft waar Guy een hekel aan heeft omdat ze niet wil scheiden. Dat had hij in de trein vertelt. Na een tijdje vermoordt Bruno haar en zegt tegen Guy dat hij in ruil hiervoor zijn vader moet vermoorden! hij zegt tegen Guy dat hij de politie zal bellen en zal zeggen dat hij zijn eigen ex heeft vermoord als hij het niet doet. Dus na lange tijd vermoordt Guy Bruno’s vader en verknalt Guy zijn eigen leven. Zijn vrouw Anne weet van niks en Guy wil het eigenlijk vertellen maar durft niet. Guy krijgt een baan om een brug te ontwerpen en zijn grote droom komt uit, zijn leven lijkt wordt weer wat beter. Maardan belt en tegen Guy’s vrouw Anne zegt dat hij een keer mee wil varen, Dat vind Anne goed en Guy voelt zich weer stukken minder. Op de boot met nog een paar anderen komt er opeens een vloedgolf en spoelt Bruno overboord en is dood. Guy’s leven verbeterd als hij Bruno is vergeten en op een dag komt de politie en zeggen ze dat Guy onschuldig en dat ze al iemand anders verdenken en dat Guy daar misschien wel mee wil helpen dat doet hij en als dat gebeurt verdenken ze Guy niet meer. Hij maakt zijn brug opdracht af krijgt daar veel geld voor en gaat met Anne op een huwelijksreis en Guy is gelukkig met zijn gezin want Anne is in verwachting en verwacht snel een kind. Guy vergeet het verleden en denk er niet meer aan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Strangers on a train door Patricia Highsmith"