Stormbreaker door Anthony Horowitz

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 624 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 41 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Bolbliksem
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
188
Geschikt voor
onderbouw
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover Stormbreaker
Shadow
Stormbreaker door Anthony Horowitz
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Bolbliksem
Auteur: Anthony Horowitz

Korte samenvatting:
Alex Rider is 14 jaar en spion. Door de onverwachte dood van zijn nonkel en voogd moet Alex zijn werk verder zetten maar dat is niet eenvoudig want zijn nonkel was spion. Zijn taak is te weten komen wat meneer sayle uitvoert en hem tegen te houden. Want als de opdracht mislukt zou dit wel de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen.

Interview:
Wat voelde je toen ze vertelden dat je nonkel overleden was?
Als ze je om drie uur ‘s ochtends uit bed bellen kan dat nooit goed zijn.

Ik voelde me bang want ik wist niet wat er met me ging gebeuren. Ik vond het een vreemde doodsoorzaak “een auto-ongeval “en de politie zij dat hij zijn gordel niet om had en dat vond ik het vreemdst van allemaal mijn nonkel deed altijd zijn gordel om want hij vertikte het de straat uit te rijden wanneer ik mijn gordel niet om had.
Wat dacht je toen ze de vraag stelden om spion te worden?
Ik begon te lachen en dacht direct aan James Bond maar al snel zag ik dat ze het meenden. Ik snapte wel niet waarom ze dat nu aan mij vraagden toen hebben ze mij voor het eerst verteld dat mijn nonkel Ian spion was. Ik wou eigenlijk niet en gaf niet toen maar plots had ik geen keus meer spion of een tehuis en die mensen hadden daarbij ook een greep op alles: mijn geld, mijn toekomst, mijn hele bestaan.
Voor je naar herod Sayle mocht moest je een opleiding volgen was die opleiding zwaar?
Het was zwaar, heel zwaar zelfs de hemel voelde met me mee hij was koud, grijs en genadeloos het zelfde gevoel als ik had die dagen. Ik had overal pijn en was doodmoe
Die 12 dagen waren krankzinnig en zelfmoordend. Er werd alleen maar tegen je geschreeuwd. Het was nog eens zwaarder omdat wolf het niet met mij kon vinden en maakte het daarom steeds moeilijk voor mij, ik was dan ook maar een schooljongen en wolf was kort en gespierde man van rond de twintig. Zo’n trainingskamp wil ik nooit meer meemaken!
Wat was je eerste indruk over Herod Sayle?
Hij was zeer kort van stuk zo kort dat ik dacht aan een verwrongen spiegelbeeld.

Hij had een onberispelijk, duur en zwart kostuum en blinkend gepoetste zwarte schoenen en een gouden zegelring. Hij leek eigenlijk op een miniatuur van een multimiljonair en zakenman. Zijn huid was erg donker zodat zij tanden blikkerden als hij glimlachte. Hij had een kaal, rond hoofd en heel enge ogen die me de denken aan kikkerdril, voordat de kikkervisjes uitkomen.
Wat gebeurde er met je na het avontuur?
Ik mocht terug naar school en kreeg een dokters briefje mee waarop stond dat ik 3 weken niet naar school kon wegens griep. Ook mocht ik terug naar huis waar jack het huismeisje voor mij zou zorgen. Ze zeiden ook dat ze me op die manier wisten te vinden als ze me nog eens nodig hadden en ik krijg rillingen bij dat gedacht na alles wat ik had meegemaakt. Ik voelde me ook ongelukkig omdat ze me hadden gedwongen en me nooit de keus hadden gegeven

Motivatie:
Het is een interessant persoon waaraan je veel vragen kan stellen omdat hij veel meemaakt van gevoelens en avontuur.
Alex rider is een persoon van jouw leeftijd die dingen meemaakt die bij normale jongeren niet gebeuren en dat maakt die persoon heel interessant Alex heeft geen moeilijk karakter, hij is een doorbijter iemand die niet opgeeft en zich niet laat doen door volwassenen. Hij is ook op en positieve manier nieuwsgierig naar gebeurtenissen. Eigenlijk heeft hij de kenmerken van een goede spion net als zijn overleden nonkel.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stormbreaker door Anthony Horowitz"