Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Solo's zwerftocht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 393 woorden
  • 24 juli 2007
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
8 keer beoordeeld

Boekcover Solo's zwerftocht
Shadow
Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens Auteur: Joy Smith Aiken
Pagina’s: 253
Oorspronkelijke titel: Solo’s Journey
Oorspronkelijke uitgever: G.P. Putnam’s Sons, New York
Vertaling: Koos Schuur
Uitgever: Luitingh – Utrect Samenvatting: Solo is een jonge kat die geboren in een gemeenschap van verwilderde katten ook wel “Quorum” genoemd. Op een nacht komt zijn moeder niet terug naar het nest en moet Solo voor zichzelf gaan zorgen en komt zo Spanno, de latere leider van het Quorum(Domkat genoemd), Selvin en Ponder tegen, allen zijn mannetjes katten(barden genoemd) en nemen
eigenlijk de moederrol over en zorgen voor de jonge kat. Later wordt Solo ook nog vrienden met Kitty-Kitty (een vrouwtjes kat, oftewel prel) en Ditto(ook een bard). Die beiden ook nog een steentje bijdragen aan Solo zijn opvoeding. Met zijn zessen beleven ze allerlei avonturen, zodat later Solo het leiderschap over kan nemen en het Quorum te beschermen tegen mogelijke gevaren.
Mening: Ik vind het op zich wel een goed verhaal en het boeit ook wel alleen het is soms moeilijk vlot door te lezen omdat te vertaling nogal stug is als je het origineel hebt gelezen. Het is wel goed vertaald, alleen je ziet als je het niet wist dat het een vertaling is. Verder is het een heel mooi verhaal, om te lezen hoe die grote ’’stoere’’ barden een jong katje opvoeden en er een sterkere en slimmere kat van te maken dan gewone katten die door hun moeder zijn opgevoed. Het is ook leuk om te lezen dat ook echt alles in katten opzicht is geschreven en je ook een wereld moet inbeelden zoals de katten die zien, bijvoorbeeld dat mensen de naam ”eigenaar”kreeg en dat het volgens de katten gigantische wezens zijn met rare gewoontes, zoals dat ze water opslaan en erin spelen en dat ze waterhouders hebben die slikken en gorgelen elke keer als ze urineren. Zo komen we gelijk bij een ander positief punt van het punt elk woord van betekenis voor een kat heeft een andere naam gekregen, zo is bijvoorbeeld urineren slibben geworden, voedsel is graaim, regen is water-val, De dominerende kat(en leider van het Quorum) is Dom kat en geur is merk geworden en er zijn nog veel meer voorbeelden. Kortom een goed verhaal wat echt boeit en leuk is om te lezen alleen het leest niet vlot door, door een nogal irritante vertaling.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken"