Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Solo's zwerftocht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 546 woorden
  • 28 juli 1999
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Pagina's
255
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Solo's zwerftocht
Shadow
Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken
Shadow

Titel Solo’s zwerftocht. Het heet Solo’s zwerftocht omdat Solo in het laatste deel van het verhaal een hele lange tocht moet maken om bij de eindbestemming te komen.

Auteur Joy Smith Aiken.

De plaats waar het verhaal zich afspeelt Het verhaal speelt zich af in de bossen en velden bij een stad, en later op een heuvel en in de buurt van die heuvel. Het speelt zich eerst af vlakbij een stad, omdat daar een vuilcontainer staat waar de katten hun eten uithalen. Later wordt daar de grond omgeploegd en moeten ze verhuizen, dan gaan ze dus op een heuvel wonen.

De tijd Ik denk, dat het verhaal zich gewoon in deze tijd afspeelt, omdat er niks in het verhaal zit, dat alleen in een bepaalde tijd kan gebeuren.

Het soort boek Een avonturenverhaal. Het lijkt heel veel op het boek ‘Waterschapsheuvel’.

De hoofdpersonen zijn Solo, zijn vader Spanno, Selvin, Ponder, Ditto, Kitty-Kitty, Tanner en Spreker (het zijn allemaal katten).

Samenvatting Solo is een jong katje, dat door zijn vader (Spanno) en de vrienden daarvan (Selvin en Ponder) verzorgd wordt. Hij wordt door hen verzorgd, omdat Mercel, de moeder, dood is. Ze leven in een ‘Quorum’, dat is een groep katten die bij elkaar horen. De leider van hun Quorum is Brindel. Een andere belangrijke kat in het Quorum is Spreker, hij is een soort profeet. Omdat hij zo slim is, mag hij als enige Brindel tegenspreken. Op een dag krijgt Spanno ruzie met Brindel. Ze gaan vechten, en Spanno wint het gevecht. Hij wordt leider van het Quorum. Een tijdje daarna gaat Spreker dood. Solo neemt zijn plaats in, omdat hij heel slim is en bijna overal een oplossing op weet. Als jonge katten willen bewijzen dat ze volwassen zijn, moeten ze een tocht maken en zelf eten en drinken zoeken. Ze kunnen weken wegblijven, of enkele dagen. Op een dag gaat Solo ook zo’n tocht maken. Na één nacht ziet hij een verschijning: een witte schim. Het is Spreker. Spreker zegt tegen Solo, dat zijn Quorum hem nodig heeft en dat hij terug moet gaan. Solo rent terug en ziet, dat het ‘hol’ waarin hij, Spanno, Selvin, Ponder en nog twee andere katten slapen in brand staat. Spanno en Selvin zitten er nog in. Selvin kan gered worden, maar Spanno sterft in de vlammen. Het Quorum kiest Solo als leider. Op een nacht krijgt hij een droom waarin Spreker hem vertelt dat hij moet vluchten met het Quorum. Dat doet Solo. Een dag later wordt het gebied waar ze woonden omgeploegd. Twee katten die niet mee wilden gaan dood. Solo ontmoet een andere ‘Spreker’, van een ander Quorum. Die vertelt hem over een kat, Morgalian, die op een nacht een droom kreeg: hij moest naar een heuvel met zijn Quorum. Daar zou een grote leider naartoe komen om zijn Quorum te gaan leiden. Solo vertrekt met zijn Quorum naar die heuvel en ontmoet daar Morgalian. Samen vormen ze een machtig Quorum met Solo als leider.

Mijn mening Ik vind het een heel mooi boek omdat de gebeurtenissen en de gevoelens van Solo zo goed zijn beschreven. Het was soms wel moeilijk te begrijpen, want de katten hadden voor sommige dingen speciale woorden, bv. ‘rauwoelfen’ voor auto’s en ‘zwartsteen’ voor asfalt.

REACTIES

W.

W.

hij heeft de heuvel al eerder gezien in zijn trektocht

16 jaar geleden

G.

G.

Ik ben wanhopig op zoek naar dit boek.(Solo's Zwerftocht)Kan iemand mij een tip geven aub.Dank

11 jaar geleden

F.

F.

qwertwasd

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Solo's zwerftocht door Joy Smith Aiken"