Sink or swim door Kate Cann

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 675 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 2 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Twijfels
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
256
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Sink or swim
Shadow
Sink or swim door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
A.

De titel van het boek is: Samen
De naam van de auteur is: Kate Cann
De naam van de uitgever is: kluitman
Het jaar van verschijnen is: 1997, 2002

B.

Ik vind het boek; leuk, spannend, boeiend.
Ik heb die woorden gekozen omdat; leuk, het is echt een boek voor tieners het is dus ook leuk om te lezen.
spannend; omdat het over een relatie gaat en vriendschap een beetje het echte leven dus je wilt graag weten hoe het afloopt.
Boeiend; omdat het over het echte leven gaat kun je d’r eigenlijks nog wel iets van opsteken, je leest over welke fouten zij hebben gemaakt die je zelf dan niet meer hoefd te maken.


Boeiend;
‘ “ik zou het te gek vinden als iemand zoveel om mij gaf als ik om jou geef.” Ik zweeg even. “Misschien werd je daarom wel zo gek toen je mij en Joe in die auto zag. Je was jaloers, maar dat kun je niet toegeven.” Ik had een gevoel van triomf, maar dan zonder glans, zonder betekenis. “Je laat me niet toe he? Dat kun je niet.”
“Nee, Col,” zei hij zacht. “Het spijt me. Ik ben hier gewoon nog niet aan toe.”
Mijn keel voelde aan alsof iemand me aan het wurgen was. We zaten doodstil. Bewegingsloos. Doods.

Dit was een fragment van een gesprek tussen Don en Col.

C.
Samenvatting.
Het gaat over Collette, een meisje die (in het vorige boek) ruzie gehad heeft met haar vriend Donald Hij wou met haar naar bed maar zei niet. In dit deel staat Don opeens voor haar neus en wil het goed maken. Ze heeft hem wel heel erg gemist en ze krijgen weer wat. Maar Collette weet best wat haar te wachtte staat, nu ze weer met hem heeft gaan ze natuurlijk ook met elkaar naar bed. Hij heeft het al heel vaak gedaan met veel meiden en ook met een paar vrouwen en Collette heeft alleen maar met een paar jongens gezoent verder niet.
Haar beste vriendin Valerie word daar best pissig over omdat hij haar misleidde, ze is bezorgt en wilt het beste voor Collette, maar ondertussen broeit er wel een ruzie tussen hun.

Collette en Donald brengen veel tijd met elkaar door en laten hun vrienden een beetje achter, ze hebben samen een geweldige tijd maar dat gaat wel tenkoste van sommige vrienschappen.
Maar toen kreeg Valerie iets met Gregorie, Valerie werd zwanger. En liet abortus plegen. Een moeilijke tijd voor hen allen.

De hoofdpersonen;
Collette; een rustig meisje, erg onzeker maar wel heel erg populair. Sport veel.
Donald; een jongen die zich erg terug trekt en soms ook woede uitbarstingen heeft. Doet veel aan sport en heeft gespierd lichaam.

De andere belangrijke personen zijn;
Fran; stief moeder van Donals.
Valerie; beste vriendin van Collette.
Gregorie; de vriend van Valerie.
Claire; de moeder van Collette.

Het verhaal speelt zich af in: Deze tijd. Taalgebruik, abortussen, afstuderen, reizen. Allemaal kleine dingen die je 30 jaar geleden nog niet zou doen. Het is zeker van deze tijd.

Het verhaal is: groot een deels chronologisch, misschien dat er eens een keer een terugblik was, maar niet verspreid over het hele boek.

Het verhaal speelt zich af: In verschillende ruimtes, de ene keer is het bij Collette thuis, bij Don thuis, op het zwembad, in PUB’s. Op feesjes, overal waar je in het gewone leven ook zou kunnen wezen.

D.
Het verhaal is realistisch: Het is een soort van levensbeschrijving van Collette het is een gewoon meisje met gewone tiener problemen, zoals jij en ik. Dus het is zeker realistisch.

,,Heb je hem al gezien?” vroeg ze. ,,erna, bedoel ik?”
,,Nee. Hij moest gisteren huiswerk maken. Sla je armen nou maar niet zo arrogant over elkaar, Val, we hebben elkaar wel gesproken over de telefoon. Jezus, trut, je lijkt wel de schrijfster van zo’n oeroud ouderwets boek met de titel Geen seks voor het huwelijk.”

Dit fragment is een ruzie tussen Valerie en Collette, een normale ruzie tussen 2 vriendinnen die vroeger, nu, en over 100 jaar nog steeds bestaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sink or swim door Kate Cann"