Sink or swim door Kate Cann

Beoordeling 8.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 736 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.9
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Twijfels
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
256
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Sink or swim
Shadow
Sink or swim door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
‘Twijfels’ voor al je twijfels over liefde.

Titel: Twijfels
Auteur: Kate Cann
Uitgeverij: Kluitman
Plaats van uitgave: Alkmaar
Bladzijdes: 212
Druk: Tweede , --
Uitgave eerste druk: --

Iedereen vond dat ik me fantastisch hield nadat Don me had laten zitten. Dat was ook zo: het ging behoorlijk goed met me. Deze zinnen is de eerste twee zinnen uit het boek ‘Twijfels’, en dit is een goed voorbeeld dat er heel veel gedachtes zijn beschreven. Dat is is heel handig en goed want zo weet je wat de hoofdpersoon denkt. Dit boek moet je gewoon lezen. Het is prachtig geschreven en het verhaal is heel grappig en zielig.

Colette is gedumpt door haar grote liefde; Don. Don is naar de andere kant van de wereld verhuist. Ze doet alsof er niets aan de hand is, maar van binnen voelt ze zo verrot. Ze denkt de hele dag aan hem. Tot ze een baantje krijgt in een cafe, daar ontmoet ze Maggie. Maggie is het tegenover gestelde van Colette. Maggie helpt haat over Don heen, het gaat goed tot ze een brief krijgt van Don. Ze klapt weer terug, als ze Don ontmoet doet Don net alsof ze gewoon vrienden zijn. Colette doet mee maar ondertussen voelt ze toch iets heel anders.Met Maggie praat ze over haar problemen en hun vriendschap wordt steeds hechter. Omdat ze zich zo slecht voelt stort ze zich helemaal op haar examen werk en ze gaat over. Maar ze weer nog niet wat ze wil doen, tot haar tante komt, uit Canada. Die merkt aan Colette dat er wat is en vraagt haar mee naar Canada. Col stemt toe en gaat naar Canada

Als ik het boek lees kan ik me wel verplaatsen in Colette omdat haar gevoelens duidelijk beschreven zijn. Dat vind ik ook leuk want dan leef je helemaal mee het de hoofdpersoon en dan verplaats je jezelf helemaal in hem/haar. Maar ik kan mezelf niet helemaal vergelijken met de hoofdperoon , want ze voelt zich diep ongelukkig nadat ze gedumpt was. Ik zou me wel ongelukkig voelen maar niet zo erg. In dit citaat beschrijft Colette wat ze denkt en voelt als ze Don weer voor de eerst keer ziet: Ik gaf niet meteen antwoord. Zijn gezicht zo dicht bij me, dat perfects gezicht, deed me de das om. Ik kende elk stukje huis. Ik had hem overal gekust, elke millimeter aangeraakt. Dat gezicht voelde alsof het van mij was. In dit citaat kun lezen dat ze nog steeds op Don is.
Twijfels is redelijk realistisch geschreven want, er zijn altijd mensen die liefdes verdriet hebben, maar ik denk dat het niet zo heel erg kan zijn. Mijn nicht was ook gedumpt door haar vriendje, ze waren altijd samen, ze heeft er heel erg mee gezeten en in het begin deed ze niets meer, net zoals Colette. Maar zij heeft de draad veel sneller opgepakt. Wat ook onrealistisch is, dat er heel toevallig net een tante komt enzovoorts, er gebeurt wel heel veel ‘toevallig’.
Het boek heeft een open einde. Ik vond het niet heel hinderlijk in het begin. Maar later ga je wel denken, wat heeft ze nou gedaan nadat ze uit Canada is gekomen. Heeft ze nog wat met Don gekregen of met de buurjongen uit Canada. Ik had me er wel op verheugt op een zoet einde, dat Don en Colette met elkaar krijgen, dat is dan wel weer jammer met een open einde. Het handige van een open einde, is dat het zelf kan invullen wat er gaat gebeuren. En er later nog steeds over te denken.
Het thema van het boek is verdriet. Ik denk dat omdat Colette heel veel verdriet heeft over Don. Maar ook haar vriendin, want met haar en haar vriendje gaat het niet goed. En Maggie heeft ook iets gehad waardoor ze nooit meer iets met een jongen wil en met haar opleiding is gestopt. Kate Cann heeft het thema verdriet goed verwerkt in het boek.
De indeling van het boek is erg overzichtelijk. Het is verdeeld in duidelijke hoofdstukken. De hoofdstukken zijn niet te lang en dat maakt het lezen makkelijker.

Dus dit boek moet je lezen. Niet alleen omdat het boek zo duidelijk is geschreven, maar ook omdat er op een verschillende manieren over verdriet verteld wordt. Laat je niet afschrikken omdat het met een open einde eindigt want na een tijdje heb je er geen last meer van.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

X.

X.

goed geschreven!

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Sink or swim door Kate Cann"