Sherlock Holmes: The Sign of Four.

 

 

Hoofdpersonen:

 

Sherlock Holmes: Een bijzondere detective.

Dr Watson: Een goede vriend van Sherlock.

Mary Morsten: Een vrouw, die haar schat kwijt is.

 

 

Hoofdstuk 1.

Sherlock Holmes en Dr watson, zaten rustig in de studeerkamer. Plotseling werd er op de deur geklopt. Er was een jonge vrouw genaamd: Mary Morsten. Mary haar vader was een officier in het leger. Mary had vier jaar later nadat ze haar vader voor het laatst had

gezien, een afspraak met hem gemaakt. Maar op de afspraak zelf was hij er niet.

Sindsdien heeft Mary nooit meer wat van hem gehoord.

 

Elk jaar ontvangt Mary een brief met een parel erin. Maar zonder afzender. Vandaag kreeg Mary een brief met erop dat ze vanavond naar het Theater moet komen. Ze wist niet wat ze moest doen, vandaar dat ze naar Sherlock kwam. Sherlock, moest even denken. Toen Mary het pand verliet liet ze nog een aantal brieven achter voor Sherlock.

 

Hoofdstuk 2.

In de brieven die Mary had achtergelaten had Sherlock iets interessants gevonden. In de brieven en kranten kwam hij erachter dat Mary’s vader al voor hun afspraak was overleden. Ook kwam Sherlock nog ergens achter.

De parels die naar Mary werden verstuurd zijn van Major Shalto, een goede vriend van Mary’s vader. Sherlock besloot ook naar de afspraak te gaan van Mary. Sherlock, Mary en Dr Watson stapten in de taxi. Ze kwamen aan bij het theater, en er stond een man op hun te wachten. Ze reden weg met de taxi, inclusief met de man. Ze reden nu al aan het einde van London. Ze kwamen aan bij een oud huis, een bediende deed open. Ze hoorden een hoge luide stem.

 

 

Hoofdstuk 3.

 

Ze kwamen een grote kamer in. Een lelijke kleine man stond in de kamer. Zijn naam was Thaddeus Sholto. Thaddeus Sholto vertelde ons dat Mary haar vader dood was. De broer van meneer Sholto, Bartholomew bezit de schat van haar vader. De schat is van haa vader. Vandaar dat ze elke keer parels krijgt opgestuurd. Samen gaat ze met Sherlock Holmes, Dr Watson en Thaddeus Sholto naar het huis waar de schat hoort te zijn.

Hoofdstuk 4.

Ze stapten allemaal in een taxi, en gingen naar het huis van de schat. Volgens Thaddeus Sholto moest de schat nog een half miljoen pond bevatten. Eenmaal bij het huis aangekomen, gaan ze naar Bartholomew zijn kamer. In zijn kamer ligt er alleen maar een dode Bartholomew. De schat is gestolen. In zijn hoofd zit een klein gat, Sherlock verondersteld dat het een wond is van een doorn. Er is een gat gemaakt in het plafon. Sherlock vertrouwd het niet. Hij stuurt Dr Watson naar een adres waar hij een speurhond op moet halen. Ze informeren de politie.

 

Hoofdstuk 5.

Eenmaal toen de politie was gearriveerd, vertrouwde Sherlock the politie niet. Hij ging dit zelf wel oplossen. Dr Watson was aangekomen bij het adres waar Sherlock hem heen had gestuurd.

De man die open deed heette Benedict Sherman. Dr Watson kreeg een speurhond mee genaamd Toby. Aangekomen bij het huis, Veronderstelde Sherlock, via de voetsporen dat de man een houten been had. Ook vond Sherlock een tasje met een doorn er in, het moordwapen. Sherlock en Dr Watson, liepen naar buiten en lieten Toby het werk doen. Toby volgde het spoor naar een botenverhuur.

Hoofdstuk 6.

Bij het botenverhuur aangekomen, bleek de eigenaar op pad te zijn. Een vrouw, vertelde Sherlock dat er een man was geweest met een houten been. Ze besloten de boot te achtervolgen. Als eerste gingen ze wat ontbijten in een hotel verderop, daarna zouden ze opzoek gaan naar de man.

Hoofdstuk 7.

De volgende dag had Sherlock wat oude kennissen uitgenodigd: ‘The Baker Street Boys.’ De jongens hadden geen schoenen, en in hun kleding zaten gaten. Ze leefden vooral op straat. Sherlock gaf hun de opdracht om de boot met de man erop te vinden. Sherlock en Dr Watson konden alleen maar wachten tot dat The Baker Street Boys terug waren.

Aan het einde van de avond kwamen The Baker Street Boys terug, maar ze hadden de boot niet kunnen vinden. Dr Watson besloot om terug te gaan naar Mary. De volgende dag keerde Dr Watson terug naar het hotel.

Hoofdstuk 8.

Dr Watson had stiekem een oogje gekregen op Mary, maar durfde het haar niet te vertellen. Sherlock was nu al 2 dagen stil aan het nadenken en liep maar rondjes heen en weer door het hotel. Sherlock vertelde me uiteindelijk dat hij langs de rivier ging zoeken naar de boot, alleen. Dr Watson moest wachten op telegrammen die zouden kunnen arriveren.

Er werd de volgende dag op de deur geklopt door inspecteur Lestrade. De inspecteur had een telegram mee voor Dr Watson, van Sherlock. In de telegram stond dat ze moesten wachten tot vanavond en ze dan de moordenaar zouden vinden. Plotseling werd er op de deur geklopt en een oude zeiler kwam binnen, met het nieuws dat hij wist waar de boot was en de schat.

Sherlock kwam binnen. Ze zouden 7 uur die avond vertrekken met een snelle stoomboot, en 2 politiemannen.

Hoofdstuk 9.

Sherlock zag de plaats waar de boot verstopt zat. Ze wachtte. We gingen zo snel als we konden achter hun aan. We kwamen steeds dichter bij en zagen de mannen op de boot nu goed. Sherlock en Dr Watson hielden hun pistolen op. Ze schoten één keer en er viel een man in het water. Daarna sprong de man met het houten been er ook in. We trokken de man met het houten been het water uit. De man heette Jonathan Small. Hij was niet de moordenaar, maar dat was Thonga. De sleutel van de schat was kwijt.

Aan het einde van de avond gingen Sherlock en  Dr Watson naar Mary toe, en vertelde al haar verhalen. Uiteindelijk vertelde Dr Watson dat hij van Mary hield en verliefd op haar was.

Hoofdstuk 10.

Jonathan Small, vertelde het verhaal over de schat. De schat zou verdeeld worden over 4 mensen, maar dit liep uiteindelijk allemaal fout. Na het verhaal, arresteerde ze Jonathan Small. Sherlock had zijn werk weer goed gedaan. Dr Watson vertelde Sherlock dat hij en Mary zouden trouwen.

 

The end.

 

Moeilijke woorden.

 

 

 1. Telegram

 

 

Blz. 1

 

 1. Retire

 

 

Blz. 3

 

 1. Major

 

 

Blz. 3

 

 1. Governess

 

 

Blz. 4

 

 1. Fog

 

 

Blz. 10

 

 1. Whip

 

 

Blz. 11

 

 1. Servant

 

 

Blz. 11

 

 1. Curtains

 

 

Blz. 14

 

 1. Nod

 

 

Blz. 15

 

 1. 10.  Acuired

 

 

Blz. 18

 

 1. Chest

 

 

Blz. 18

 

 1. Bury

 

 

Blz. 18

 

 1. Enormous

 

 

Blz. 23

 

 1.  Tar

 

 

Blz. 25

 

 1.  Poisoned

 

 

Blz. 26

 

16. Examine

 

 

Blz. 27

 

 1. Drainpipe

 

 

Blz. 33

 

18. Associate

 

 

Blz. 34

 

 1. 19.  Suburbs

 

 

Blz. 38

 

 1. Coal

 

 

Blz. 39

 

 1.  Native

 

 

Blz.  45

 

22.Delay

 

 

Blz. 46

 

 1. Wig

 

 

Blz. 54

 

24.Repairs

 

 

Blz. 55

 

 1. Sikh

 

 

Blz. 66

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.