Seven door Anthony Bruno

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Seven
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 857 woorden
  • 5 augustus 2010
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
128 keer beoordeeld

Boekcover Seven
Shadow
Seven door Anthony Bruno
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Seven
Auteur: Anthony Bruno
Aantal pagina's: 216
Gepubliceerd in: 1995
Genre: Novel

Titelbeschrijving
De titel “Seven” refereert naar het onderwerp van het verhaal: de zeven hoofdzonden.

Perspectief
Auctoriele alwetende verteller.

Plaats
Het verhaal speelt zich af ergens in Amerika, maar dat heeft weinig effect op het verhaal. Al regent het wel veel in het verhaal.

Tijd
Ik denk dat het verhaal in de jaren '90 plaats vind, omdat de moordenaar mensen vermoord die gierig zijn of trots. Dat is iets wat je nog niet zo vaak in het verleden zag.

Hoeveel tijd verstrijkt er tussen het begin en het eind van het verhaal?
Het verhaal duurt zeven dagen, omdat het verhaal begint bij de eerste moord van de zeven en eindigt met de laatste. Dit duurt zeven dagen, want de moordenaar houdt zich aan een ritueel van één moord per dag. Het zou kunnen dat het verhaal eerder begint, maar dat is omdat de moordenaar een persoon een jaar lang mishandelt heeft en hem laat leven. Wanneer zijn dag is gekomen vermoord hij hem, maar de auteur vertelt hier niet over.


Welk deel van het boek vond je het meest interessant?

Ik vond het hele boek leuk, maar één deel van het boek vond ik het meest interessant, het einde. Het einde is zo onvoorspelbaar, omdat je man ziet die gevuld is met haat voor een persoon. Hij houdt een geweer tegen hem aan. Zijn collega probeert hem tegen te houden, maar het lukt hem niet.

Welk deel van het boek vond je minder interessant?
Ik vond elk deel van het boek interessant en spannend.

Als je moest kiezen, welk personage zou je willen zijn?
Ik zou geen enkele persoon in het boek willen zijn, maar als ik moest kiezen: de moordenaar. Niet omdat hij mensen vermoordt, maar omdat hij zo intelligent is. Hij is de twee detectives Somerset en Mills altijd net een stapje voor.

Noem een personage uit het boek dat je niet leuk vond.
Ik vond het personage detective Mills niet leuk, omdat hij erg veel wilde en niet goed luisterde naar zijn collega Somerset, terwijl die veel meer ervaring had.

Vergelijk de hoofdpersonages in het begin van het verhaal met hoe ze zijn aan het eind van het verhaal. Zijn ze veranderd of hebben ze iets geleerd of bereikt?
Ik denk dat maar één van de hoofdpersonages iets geleerd heeft, detective Somerset. Hij heeft geleerd hoe hij weer moet houden van iemand. Hij was altijd gesloten en zou alleen sterven omdat zijn vrouw overleden was. Maar Mills' vrouw leerde hem weer hoe hij van iemand moet houden, door met hem te praten.

Kun je aangeven wat voor soort verhaal het is?
detective/thriller


Is het mogelijk om een climax, een moment vanaf waar dingen beginnen te veranderen, in het verhaal te ontdekken?
De enige climax die ik zou kunnen bedenken is waar de twee detectives erachter komen dat de moordenaar vermoord naar aanleiding van de zeven hoofdzonden, maar dat is geen duidelijke verandering, omdat ze nog steeds niet weten waar de moordenaar is.

Denk je dat de auteur je iets heeft proberen te leren?
Ik denk niet dat de auteur je iets probeert te leren, misschien alleen het feit dat de zeven hoofdzonden veel voorkomen tegenwoordig.

Was je tevreden met het einde van het boek?
Ik was erg tevreden met het einde, omdat ik niet had verwacht dat het zo zou eindigen.

Zou je het boek aanraden?
Ik zou het boek zeker aanraden aan mensen, maar alleen aan mensen die tegen horror- en moordverhalen kunnen.
Cijfer: 9

Samenvatting
Nog maar zeven dagen voordat detective William Somerset met pensioen gaat. Na tweeëntwintig jaar politiewerk is hij hier echt aan toe. David Mills, aan de andere kant, kan niet wachten om zijn leven te geven om de criminaliteit te bevechten. Als ze elkaar ontmoeten kunnen ze niet echt goed met elkaar omgaan. Mills wil te graag en Somerset is te koppig.
De twee mannen zijn partners in een onderzoek naar een gruwelijke moord, waar een dikke man was vastgebonden aan zijn handen en voeten en was gedwongen te eten tot hij openbarstte. De moordenaar had “gluttony” (=vraatzucht) op de muur geschreven, één van de zeven hoofdzonden. Al snel onderzoeken Mills en Somerset meer moorden die te maken hebben met gierigheid, luiheid, lust, ijdelheid, jaloezie en woede, de andere zes hoofdzonden. In elk geval, laat de moordenaar zijn methode afhangen van de hoofdzonde. Somerset concludeert dat de moordenaar zijn moorden gebruikt als een soort preek.

Deze seriemoordenaar is snugger, intelligent en wil iets tegen het volk zeggen. Hij wil prediken over de zeven hoofdzonden. De manier waarop hij dit doet is redelijk anders dan de Kerk zou doen.
Somerset komt erachter dat de moordenaar literatuur van Dante, Milton en Chaucer gebruikt als inspiratiebron en bestudeerthet voor hints. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat de moordenaar zijn preek gericht is op de twee politiemannen. Voordat ze dit begrijpen hebben ze misschien hun eigen leven al geriskeerd.

De zeven hoofdzonden:
Vraatzucht: Excessief eten
Gierigheid: Verlangen naar rijkdom
Luiheid: Fysieke en mentale luiheid
Lust: Sterk verlangen naar seks
Ijdeheid/trots: Hoge dunk van zichzelf, veel zelfvetrouwen
Jaloezie: Jaloers zijn op iemand
Woede: manifestatie van woede, wraak.

Dit boekverslag is vertaald door de redactie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Seven door Anthony Bruno"