Run for your life door Stephen Walker

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 623 woorden
  • 25 juni 2007
  • 101 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 101 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Run for your life
Shadow
Run for your life door Stephen Walker
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Kim en Dave, beide zeventien jaar oud, waren op schoolvakantie in Barcelona met nog acht andere klasgenootjes. Ze zaten in Liverpool, een grote stad in Engeland, op school. Hun leraar Spaans had tegen ze gezegd; “Wil je graag Spaans spreken, ga naar Spanje!”. Ze gingen elke ochtend naar school en spraken daar Spaans. Na school gingen ze meestal met de bus sight seeing in Barcelona.

Op een middag waren Kim en Dave niet met hun schoolvrienden mee met de bus. Dave wilde graag de achterstandwijken bekijken, eens geen bekende gebouwen en geen grote winkelstraten met cafés en boekenwinkels.

Op elke hoek bleven ze staan en keken ze om zich heen. Ze kwamen in een interessante kleine straat, het was heel erg oud dachten ze. Ze maakten wat foto’s en liepen verder. Langzaam kwamen ze bij een open plaats met twee of drie bomen en gingen op een bankje zitten. Het was stil…


Er was een geluid in een van de huizen. De deur van het huis ging op en een man in een zwart T-shirt en spijkerbroek kwam uit het huis rennen. Er waren schoten vanuit het huis. De man gooide wat in de prullenbak. Toen de man weg was kon Dave het niet laten om in de prullenbak te kijken. Hij pakte de bruine box uit de prullenbak en opende het. Een zakje met drugs viel eruit. Dave zei; “Kom we brengen het naar de politie!”. Kim was nieuwsgierig en wilde het zakje met drugs bekijken.

Plotseling stond de man in het zwarte T-shirt en de spijkerbroek naast hen. In het Spaans riep hij; “Geef het aan mij!”. Dave en Kim wisten niet wat ze moesten doen, Kim was bang. Ze zag dat hij een mes in zijn hand had. Het enige wat in haar op kwam was ontzettend hard wegrennen. Ze vloog een klein smal straatje in en hoopte dat ze mensen zou tegen komen, maar er was niemand. De man volgde haar, ze voelde het. Ze kwam op de markt, “Hier moet ik veilig zijn met al die mensen” dacht Kim. Maar ze keek achterom, en daar stond de man in zijn zwart T-shirt en spijkerbroek weer. Rennen, rennen het was het enige wat in haar opkwam. Plotseling werd ze vastgepakt door een vrouw, ze was lang en ongeveer rond de dertig. Politie…


Samen met Dave zaten ze in een politiewagen. Dave had de politie alles al verteld wat er die middag was gebeurd. De politie had hem die middag bijna te pakken, Maar Vidal, de man in het zwarte T-shirt en spijkerbroek wist toen te ontkomen. Kim kon voor de politie iets betekenen. Terug naar de plaats waar ze het zakje had gevonden en Vidal opwachten. De politie zou in de buurt blijven. Kim wist het niet, ze was bang…

Eenmaal bij de open plaats teruggekomen voelde ze dat Vidal in de buurt was. Toen zag ze hem, het zwarte T-shirt, smal gezicht, de ogen: het was Vidal! Voor ze het wist had hij zijn mes tegen haar keel aangedrukt. De politie stormden de auto uit en hielden geweren op hem gericht. Vidal riep; “Ga terug in de auto, of ik vermoord haar!”. Ana en Nacho, de politieagenten, liepen terug naar hun auto. Plotseling kwam er iets achter de politiewagen vandaan, het was Dave. Hij smeet de prullenbak op Vidal en de politie kon Vidal grijpen.

De politie bracht hen terug naar het Hotel. Een ding hadden ze tijdens deze vakantie genoeg gezien, achterstandswijken!

Eigen mening

Ik vond dit boek heel erg gemakkelijk lezen. Het was echt een boek voor mijn leeftijd om te lezen. Het waren soms echt heel erg spannende stukken en daar hou ik van. Dus het boek was een geslaagde keuze van mij!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

het helpt echt dankje

11 jaar geleden

A.

A.

egt dankje maar er kolpt denk iets niet bij de laatste stukje

10 jaar geleden

L.

L.

dit is echt goed het helpt me echt

9 jaar geleden

A.

A.

dit boek is stom lalalalalala

9 jaar geleden

A.

A.

mooi verslag, ik heb het boekje ook gelezen

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Run for your life door Stephen Walker"