Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Romeo and Juliet door William Shakespeare

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Romeo and Juliet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 868 woorden
  • 27 januari 2010
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
10 keer beoordeeld

Boekcover Romeo and Juliet
Shadow
Romeo and Juliet door William Shakespeare
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Romeo en Julia
Klas: T3A

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave Blz.2
Samenvatting Blz. 3

Gegevens Blz. 4

Mening Blz. 5

William Shakespeare Blz. 6


Samenvatting
Romeo is een familielid van de familie Monteque. Julia is familielid van de familie Capulet. De familie van Monteque en de familie van Capulet zijn aartsvijanden van elkaar. Romeo is verliefd op Rosalinde, een leuk meisje. Rosalinde kijkt niet om naar Romeo en dat doet Romeo veel pijn. Benvolio, een neef van Romeo, denkt dat hij een oplossing voor Romeo’s liefdesverdriet heeft gevonden. Bij de Capulet’s is een gemaskerd bal. Benvolio denkt dat het het beste is om tegengif te gebruiken.
Als ze die avond bij het kasteel van de Capulets aankomen herkent niemand hen. Daarom komen ze erg gemakkelijk het kasteel in. Romeo ontmoet Julia en de twee zijn meteen helemaal verliefd op elkaar. Na een tijdje, na het buffet, worden ze letterlijk en figuurlijk ontmaskerd, omdat een van de vrouwen per ongeluk het masker van Benvolio wegneemt. Romeo en Benvolio worden direct van het bal verwijderd. Maar Benvolio’s plan heeft toch gewerkt omdat Romeo heeft een leuk meisje, Julia, heeft ontmoet. Als ze uit het kasteel zijn gegooid gaat Romeo direct naar de tuin van de Capulets en hij ziet Julia (het enige kind van de Capulets) op het balkon staan staren naar de maan. Ze zijn allebei verliefd op elkaar. Ze willen zo snel mogelijk met elkaar trouwen. De volgende dag trouwen Julia en Romeo maar niemand weet het behalve Broeder Lorenzo. Als ze beiden uit de kerk zijn gaat Romeo naar huis. Op de terugweg komt Romeo een neef van Julia tegen die wil vechten. Tijdens het vechten vermoord de neef van Julia een vriend van Romeo. Waar Romeo Op reageert en de neef van Julia vermoord. Daarom wordt Romeo verbannen uit Verona. Julia en Romeo willen liever sterven dan niet bij elkaar zijn. Julia gaat naar broeder Lorenzo, en vraagt om hulp. Hij geeft haar een drankje dat wanneer je het inneemt het effect heeft dat je schijndood bent. Als Julia het drankje inneemt zal iedereen denken dat ze dood is. De vader van Julia heeft een man voor Julia uitgezocht, graaf Paris. Het huwelijksfeest is al binnen enkele dagen. Julia neemt de avond voor de geplande bruiloft met graaf Paris het drankje van broeder Lorenzo in. Broeder Lorenzo belooft dat als ze zal ontwaken in haar graftombe Romeo naast haar zal staan. Broeder Lorenzo stuurt een postbode naar Romeo met een briefje waarop staat dat hij Julia zal vinden in de graftombe en dat julia ontwaakt. Het probleem is dat dit briefje nooit bij Romeo aankomt. Romeo ontvangt wel het bericht dat Julia is overleden. Als hij dat hoort koopt hij sterk gif. Voor hij het gif inneemt wil hij Julia nog een keer zien. Hij keert stiekem terug naar waar hij woonde en breekt het graf van de Capulets open. Hij ziet Julia dood liggen en voelt heel veel liefde voor haar. Hij wil maar een ding en dat is bij haar zijn. Hij neemt het gif en valt dood op haar neer. Als Julia ontwaakt ziet ze een dode Romeo over haar heen liggen. Julia pleegt direct zelfmoord met de dolk van Romeo. De volgende dag ziet de eigenaar van het kerkhof dat het graf is opengebroken en kijkt wat er aan de hand is. Broeder Lorenzo geeft aan dat hij er schuldig aan is dat het zo is gegaan. Hij legt aan de familie Monteque en de familie Capulet uit dat Romeo en Julia verliefd op elkaar waren. Het leek bijna een onmogelijke liefde. De beide families sluiten na dit gehoord te hebben vrede met elkaar.




Gegevens

Acteur/ Actrices: Leonardo Di Caprio, Clare Danes, John Leguizzamo, Edwina Moore, Vincent Mireska, Dash Mihok
Regisseur Producent: Baz Luhmann
Schrijver: Craig Pearce, William Shakespeare, Baz Luhmann
Muziek: Nellee Hooper
Editor: Jill Bilcock
Kostuums: Kym Barret
Make Up: Maurizio Silvi
Thema’s: liefde en haat
Druk: eerste druk
Uitgever: Krips b.v.
Plaats van uitgave: Meppel
Jaar van uitgave: 2000
Aantal bladzijden: 162

Mening

Ik vind het een romantisch boek en film. Het einde zou wel een beetje anders kunnen gaan vind ik. Bv in plaats van dat ze dood gaan samen gelukkig leven. In het stuk laten ze ook duidelijk zien dat echte liefde alles overwint. En volgens mij is echte liefde waar iedereen op zoek naar is.

William Shakespeare

William Shakespeare werd in 1564 geboren in Stradford-upon-Avon. Hij wordt als een van de belangrijkste toneelschrijvers aller tijden gezien. Hij was de eerste zoon van een winkelier in het kleine stadje Stratfort-upon-Avon en Mary Arden, die uit een familie van landeigenaars kwam. William had nog zeven broers en zusters waarvan er drie op jonge leeftijd stierven. Shakespeare ging tot zijn 14de naar de grammarschool. William Shakespeares vader was kort burgemeester in Stradford in 1568 en nodigde beroepstoneelspelers uit om op te treden in de Guild Hall. Hier is Shakespeares liefde voor het toneel ontstaan.

Als Shakespeare 20 jaar oud is verhuist hij naar Londen. In Londen kreeg hij succes als acteur en toneelschrijver. In die tijd stond je als toneelschrijver niet hoog, daarom moest je wat te bieden hebben. Daarom komt er veel geweld in zijn stukken voor, daar hielden de mensen toen erg van. Hij stierf in 1616 in zijn geboorteplaats. Er is niet veel bekend over hoe zijn karakter was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo and Juliet door William Shakespeare"