Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Romeo and Juliet door William Shakespeare

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Romeo and Juliet
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 894 woorden
  • 27 januari 2002
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
65 keer beoordeeld

Boekcover Romeo and Juliet
Shadow
Romeo and Juliet door William Shakespeare
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Onderwerp: * Het is van begin of aan eigenlijk wel duidelijk waar het boek over gaat namelijk over liefde en het is een tragedie. Het draait ook de hele tijd om de liefde tussen Romeo en Juliet. * Ik vind het een zeer interessant onderwerp, omdat uit het dit verhaal blijkt hoe sterk de ware liefde is. Ook voldeed het boek aan mijn verwachtingen. * Ik had nooit gedacht dat ware liefde zo sterk kon zijn. Het boek heeft me eigenlijk een nieuwe kijk gegeven. * Nee, ik zal mezelf nog steeds niet doden om bij mijn geliefde te kunnen zijn. * Ik vind dat er in het boek diep op alles wordt ingegaan. Hierdoor leer je iedereen kennen, maar je kan ook nog wel wat bij fantaseren. * Ik heb ook de verfilming gezien, de film is wel goed maar te modern voor het verhaal. Gebeurtenissen: * De belangrijkste gebeurtenis in het boek is de dood van Romeo en Juliet. Hierdoor zijn beide ouders wat ze met hun vete hebben aangericht. Wat ook een belangrijke gebeurtenis is, is de ontmoeting tussen die twee. * Tijdens de gebeurtenissen in het boek worden gevoelens geuit. * Het verhaal blijft je boeien doordat je, je blijft afvragen wat er nu weer zal gaan gebeuren. * De gebeurtenissen volgen logisch op elkaar. * Ik vind de gebeurtenissen: dramatisch en liefdevol. * De balkonscène heeft de meeste indruk op mij gemaakt, de manier waarop er gesproken wordt is heel emotioneel. * Er is niet echt een sfeer iedere scène heeft weer een andere sfeer. * Je moet zelf ook wat bij het verhaal aanvullen dat maakt het ook wel weer leuk. * De gebeurtenissen blijven me de hele tijd boeien.
Personages: * Ik dat de personages allebei helden zijn, want ze doden zichzelf voor elkaar. * Ik kon me wel goed verplaatsen in de personages maar niet helemaal, omdat ze voor mij vreemde dingen meemaakte. * De hoofdpersonages gingen voor mij echt leven de rest bleef erg op de achtergrond. * Ze hebben niet echt eigenschappen die ik verafschuw, wat ik bewonder aan ze is dat ze zoveel voor elkaar over hebben. * Op sommige momenten reageren de personages voorspelbaar op andere momenten niet. * Eigenlijk vind ik alleen Romeo en Juliet sympathiek en de rest zelfzuchtig. * Je komt het meest te weten over Romeo en Juliet omdat dit de hoofdpersonen zijn. Bouw: * Het is een vrij simpel boek. Er zit niet echt een vervelende of lastige opbouw in. * Het boek begint vrij rustig, maar daar komt snel verandering in. * Het verhaal heeft een goede samenhang. * Het is ook een vrij spannend boek. * Tevens is het ook een boeiend boek. * Volgens mij is er maar één verhaallijn. Het draait om verboden liefde tussen Romeo en Juliet. * Er wordt niet met de tijd gespeeld want het verhaal speelt zich af in het verleden. Dit is makkelijker met het lezen hoef je niet zo veel na te denken. Taalgebruik: * De tekst is niet de makkelijkste om te lezen. * Het is in het oud engels geschreven. * Ook is het af en toe vervelend dat het geschreven is in een script vorm * Maar het taalgebruik past wel bij het onderwerp Open plekken: Er zitten best wel een aantal open plekken in het verhaal. Sommige worden beantwoord en sommige moet je zelf beantwoorden. De belangrijkste open plek zit toch wel in het begin. Waarom willen die twee families perse kost wat het kost die vete uitvechten? Hoe is die vete ontstaan? En hoe loopt het af? Spanningsbogen: Er zitten net als bij de open plekken een aantal spanningsbogen in het verhaal. De langste is denk ik het moment waarop Romeo uit Veronal wordt verbannen. De vraag die er toen in me op kwam was: komen ze ooit weer bij elkaar? Een andere belangrijke spanningsboog is het moment waarop Juliet te horen krijgt dat ze met Paris moet trouwen tot haar schijndood. Hierna komt een schema waarin iets staat over de hoofdpersoon en bijfiguren en hen rollen en of ze karakters of types zijn. Romeo Hoofdpersoon Karakter Het verhaal draait om hem en om zijn liefde voor Juliet
Juliet Hoofdpersoon Karakter Het verhaal draait ook om haar en om haar liefde voor Romeo

Ouders van Romeo Bijfiguren Type Zij zorgen er uiteindelijk voor dat Romeo en Juliet zelfmoord plegen
Ouders van Juliet Bijfiguren Type Zij zorgen er uiteindelijk voor dat Romeo en Juliet zelfmoord plegen
Monnik Bijfiguur Type Eerst is hij afzijdig maar later een helper
Juliets pleegmoeder Bijfiguur Type Eerst is hij afzijdig maar later een helper
Prins van Verona Bijfiguur Type Is meestal afzijdig maar helpt af en toe een klein handje (meer een ordebewaker) Alle vrienden Bijfiguren Types Spelen bijna geen rol. Aanvulling Welke verwachting: Dat de liefde op het einde zich desondanks het tegenwerken toch heel sterk wordt. Welke kijk: Dat je desondanks het tegenwerken van anderen toch iets moois kan starten en dat je, je niks van andere moet aantrekken. Welke gevoelens: Gevoelens van liefde en onmacht. Voorbeelden: De balkonscène heeft een hele romantische sfeer, terwijl de sterfscène van Romeo een hele tragische sfeer heeft. Welke vreemde dingen: Dat Romeo Juliet de liefde verklaard in de balkonscène en dat de ouders hun relatie niet accepteren dat zouden mijn ouders niet doen. Voorbeelden van de momenten: Als Romeo tegen Juliet zegt dat hij verliefd op haar is dan reageert ze heel voorspelbaar voor mij. Maar wanneer ze Romeo dood aantreft reageert ze heel onvoorspelbaar voor mij.

REACTIES

Y.

Y.

wat ben jij een idioot om het echt te maken die leesverslagen hahhahahahhaha
wel sociaal om het hier neer te zetten.
JAY DEE

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo and Juliet door William Shakespeare"