Rich man, poor man door T.C. Jupp

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 334 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 144 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 144 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1976
Pagina's
40
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Rich man, poor man
Shadow
Rich man, poor man door T.C. Jupp
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Author: T.C. Jupp
Title: Rich man Poor man
Pages: 31
Level: 1
My opinion
Ik vond het best saai, want het was makkelijk. Maar het was wel grappig en zielig. Ik neem volgende keer een dikker en moeilijker boek. Misschien wel van dezelfde schrijver want het is een goede schrijver. De titel (Rich man, Poor man) is ook heel passend bij het boek.
Samenvatting
Het verhaal speelt zich af in Minsta en de hoofdpersoon is Adam. Adam is een boer. In zijn jeugd was er nog geen school in Minsta. Daarom kan hij niet schrijven. Zijn zoon is geëmigreerd naar Londen, om veel geld te verdienen. Zijn zoon stuurt Adam een brief met een cheque erbij van 100 pond! In Londen is dat niet zo veel maar in Minsta (het boerendorpje) wel! Ze vragen de schoolmeester of die de brief wil voorlezen. Er staat in dat Adam werk heeft en veel verdient, maar het is wel zwaar werk. Die avond zijn Adam en zijn vrouw aan het fantaseren wat ze wel niet allemaal gaan kopen. De dag erop gaat Adam vroeg uit bed naar Darpur om de cheque te laten verzilveren. Maar dat lukt niet, want hij heeft geen ID-kaart. Die gaat hij aanvragen bij het gemeentehuis. Daar zeggen ze hem dat hij nog foto’s moet hebben. Als de fotograaf de foto’s gemaakt heeft zegt hij dat Adam ze morgen kan ophalen. Die avond als Adam thuis komt is hij doodop. Hij gaat meteen slapen. Twee dagen later gaat Adam weer naar Darpur. Daar zegt de fotograaf dat Adam een bonnetje moet hebben maar die heeft hij niet. Adam slaat de fotograaf en wordt opgepakt. Hij wordt ook weer vrijgelaten maar is nog later thuis. Hij vertelt die ochtend aan de schoolmeester het hele verhaal en die zegt: geef deze brief aan Mr. Smith, die woont in Darpur. Bij Mr. Smith blijkt dat de cheque verlopen is, en de cheque niet geldig is in Darpur. Mr. Smith geeft Adam wel eten drinken en 10 pond voor de cheque.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Adam woont in minta

14 jaar geleden

P.

P.

het is geen meester maar een jufvrouw

11 jaar geleden

S.

S.

er word gezegd dat er in de brief staat dat adem werk heeft gevonden en veel geld verdiend maar adam is de arme boer en zijn zoon heeft werk gevonden en veel geld verdiend.

5 jaar geleden

J.

J.

4 jaar geleden