Pure dead magic door Debi Gliori

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1143 woorden
  • 30 juli 2007
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 7 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Doodgewoon magisch
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
209
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Pure dead magic
Shadow
Pure dead magic door Debi Gliori
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Inleiding

Ik heb dit boek uit de bibliotheek. Het zag er wel leuk uit en het leek me wel een leuk boek dus ging ik het lezen. Ik had dit boek in twee of drie dagen uit, ik weet het niet meer. Het was in ieder geval een leuk boek. Ik lees heel vaak boeken over tovenaars en heksen want dat vind ik altijd wel leuk. Er is ook nog een vervolg op en dat wil ik ook wel lezen.

Inhoud

Dit boek gaat over een tover familie waar van alles mis gaat.

Dit zijn de hoofdpersonen:

Titus Strega-Borgia
Hij is twaalf jaar en hij is de hele tijd bezig met computers. (Dat heeft hij van zijn vader)


Pandora Strega-Borgia
Zij is tien jaar. Ze gaat net als haar moeder toveren en ze houdt heel erg van dieren.

Damp Strega-Borgia
Zij is het kleine zusje van veertien maanden. Ze doet vaak stoute dingen.

Signor Luciano Strega-Borgia
Hij is de vader van deze kinderen. In dit verhaal is hij ontvoerd door zijn broer die bij de maffia zit. Maar zijn kinderen komen hem redden.

Signora Baci Strega-Borgia
Zij is de moeder van deze kinderen. Zij gaat naar de toverschool en is alleen in het weekend thuis.

Strega-Nonna
Zij is de over-over-over-over-over-over grootmoeder van de kinderen. Ze is ingevroren in een vriezer. Steeds als de stroom uitvalt komt ze even naar buiten.

Nanny Flora McLachen
Zij is de kinderjuf en ze is heel erg slim. (Vroeger was ze ook heks)


Het verhaal.

Dit boek speelt zich af in Schotland in deze tijd
De moeder van Titus Pandora en Damp gaat naar de heksenschool en vader is ontvoerd. Daarom hebben ze een nanny nodig. De nanny die nu komt is veel leuker dan al die oude nanny’s. Ze tovert het vieze eten dat de kokkin maakt om in lekkere patat. Vanaf de dag dat moeder weg gaat komen er allemaal problemen in het Strega Slot.
Pandora die heel erg van dieren houdt, laat al haar ratten vrij want haar moeder is toch niet thuis.
Damp stopt een paar stukjes spek in het openstaande laatje van de cd-rom speler. Daar komen de Baby ratjes van Pandora op af en die ratjes verdwijnen allemaal in dat laatje. Moeder rat (Multitudina) gaat op het toetsenbord zitten en drukt op verzenden.
De ratjes (die inmiddels in de modem zaten) worden allemaal verzonden. Pandora merkt na een poosje dat haar ratjes kwijt zijn en gaat ze zoeken. Ze sluit ook een weddenschap met Titus. Als ze haar ratjes niet vindt gaat ze in de slotgracht zwemmen. Daar woont een krokodil die mensen best lekker vindt smaken.
Door dit alles is Pandora wanhopig geworden en gaat ze magie gebruiken. Ze tovert Damp per ongelijk heel erg klein. Dan niest ze Damp per ongelijk het laatje van de cd-romspeler in. Titus drukt per ongelijk op verzenden en Damp word verzonden. Ze willen Damp natuurlijk weer terug dus roepen ze de hulp in van Tarantella, een hele grote spin. Zij wordt ook verkleind en verzonden om Damp te zoeken.
Ondertussen wordt er ingebroken in het Strega Slot door een paar mensen van de maffia. Als ze bijna bij de voordeur zijn vliegt de draak uit de kelder over en hij poept op het hoofd van een van de maffiamensen. Die is dood en wordt opgegeten door de krokodil. De volgende komt toevallig in de kelder terecht zijn hoofd wordt er daar afgehapt door een of ander monster. Nu is er nog een maffia man over en die heeft de kamer van Titus gevonden. Hij wil Titus en Pandora vermoorden. Gelukkig komen nanny en Grendel de butler nog net op tijd om hun te redden.
Terwijl dit alles gebeurt komt hun vader er achter dat hij alleen is achtergelaten in het huis van zijn maffia broer en dat huis staat in brand. Dat heeft zijn broer (die nu bij de plastische chirurg is) expres gedaan. Vader stuurt snel een mail naar Titus. Titus verzint samen met Pandora een plan om vader te redden. Pandora verkleint zichzelf en wordt naar vader toegestuurd. Onderweg komt ze Damp en Tarantella tegen en met hun gaat ze naar vader. Als ze bij vader is verkleint ze vader en gaan ze weer terug naar huis. Zo komt alles weer goed.

Fragment

‘Titus, ik zit in de puree.’ Met een zacht gejammer plofte Pandora neer op het bed van haar broer. Titus reageerde niet, tenzij gegrom een teken van broederlijke bezorgdheid was.’Luister nou eens Titus. Ik heb je hulp nodig.’ ‘Ík ben bezig,’ was het antwoord. Pandora hees zich overeind van het bed en kwam naast haar broer staan. Titus mompelde en zijn vingers vlogen over het toetsenbord. Het leek of hij zijn zusje niet hoorde of zag. ‘Waar eindigt die computer nou eigenlijk en waar begin jij? Als jij niet stopt en naar mij luistert Titus ga ik kijken of dat stomme ding net zo dol is op cola als jij.’ Titus rukte zijn ogen moeizaam los van het scherm en keek op. Pandora schroefde de dop van een reusachtige fles bruine prik eraf. Hij zuchtte. ‘Hé! Oogcontact!’ zei Pandora triomfantelijk.’Is er intelligent leven op planeet Titus? Ja, we zie een soort groot weekdier met een gapend gat in het midden van zijn hoofd, maar de communicatie verloopt nog erg moeizaam.’ Titus zuchtte weer. ‘Wat is er?’ vroeg hij. ‘Ik ben Multitudina kwijt.’
‘Nou en?’ zei Titus ‘Ratten genoeg.’ Pandora keek haar broer woedend aan. ‘En al haar kinderen, Titus. Alle dertien.’
‘Die vinden we wel weer,’zei Titus berustend. ‘In de soep, in de wc-pot, vastgeplakt aan de elektrische bedrading van de diepvriezer...’
‘Titus, ik heb ze hier opgesloten. Voor het ontbijt. En toen ik weer naar boven kwam met hun spek waren ze weg.’
‘Wat heb je eigenlijk met dat spek gedaan?’ vroeg Titus opeens opmerkzaam. ‘Damp zal het wel hebben opgegeten. Maar daar gaat het nu niet om het gaat erom dat...’
‘Het gaat erom dat’ zei Titus ‘Dat dit mijn kamer is en dat jij veertien loslopende knaagdieren, een paar stukken dood varken en een onzindelijke baby hebt achtergelaten in mijn kamer. Zonder mijn toestemming. Daar gaat het om.’

Commentaar

Het is een heel leuk boek, heel fantasievol en ook heel grappig. Het is duidelijk en ook leuk geschreven. De personen zijn ook leuk, vooral de monsters. Iedereen heeft wel een beetje rare namen. Je kan zelf van bijna alles verzinnen hoe het eruit ziet. Ze vertellen maar van een paar dingen hoe het eruitziet.
Het begin en het eind zijn goed want het loopt goed af. De titel past ook wel bij het verhaal.
Ik raad dit boek wel aan maar ik denk niet dat iedereen het leuk vindt. Dit boek kan wel verfilmd worden maar toen ik dit las had ik niet zo iets van: hier moet een film van komen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.