Pulling princes door Tyne O'Connell

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 525 woorden
  • 25 juli 2007
  • 99 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 99 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Hoe versier ik een prins?
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
223
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Pulling princes
Shadow
Pulling princes door Tyne O'Connell
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Auteur: Tyne O’Connel
Titel: Hoe versier ik een prins
Uitgever : de Fontein
Jaar : 2004
Genre : Tieners

Gebeurtenissen :
De veertien jarige Calypso zit op een kostschool voor schatrijke en adellijke meisjes. Zelf is ze Amerikaanse. Vanwege haar accent en haar hobby’s valt ze niet echt in de smaak bij de populaire meiden. Dit gaat echter veranderen als ze op op één kamer moet slapen met de superpopulaire georgina. Al gauw hoort ze bij de groep en als ze dan ook nog een prins versiert hoort ze er pas echt bij. Tijdens een feest op de kostschool van de jongens zoent ze voor het eerst met haar prins. Alles lijkt perfect totdat de supergemene vriendin van Georgina (Honey) hun betrapt. Een paar dagen na het feest verschijnt een foto van Calypso en haar prins in de krant. Ze krijgen ruzie. Uiteindelijk besluit de prins zich te verontschuldigen, maar tijdens een feest op de kostschool van de meisjes komt alles pas écht weer goed.

Personen:
De hoofdpersoon is Calypso. Op het begin heeft ze maar één echte vriendin: Star. Naderhand komt het groepje van Georgina daar ook nog bij. Honey is daar een van, maar ze blijken eigenlijk niet goed met elkaar over weg te kunnen. Prins Freddie is natuurlijk ook nog belangrijk. Hij is troonopvolger in 2e lijn.


Plaats:
Het verhaal speelt zich af op een Engelse kostschool: het St. Augustinus voor meisjes. Je komt eigenlijk niks over het land zelf te weten, behalve hoe een paar straten heten.

Tijd:
Het verhaal speelt zich in het heden af, dat valt op doordat het boek over dingen gaat die tieners nú bezighouden. Er vindt geen tijdsversnelling of vertraging plaats. Alles wordt in een chronologische volgorde vertelt. Wel vertelt Calypso soms over iets wat eerder voorgevallen is , haar verleden, maar meer niet.

Begin:
Het verhaal begint met een korte inleiding over hoe het op `t St. Augustinus te werk gaat.

Probleem en afloop:
Het probleem is dat Calypso niet zo populair is, maar dat lost ze op. Het boek heeft niet echt een goede of een slechte afloop, omdat het op ‘t einde wel weer goed komt met Freddie, maar ze valt ook misschien op een andere jongen, ook daardoor heeft het boek een open einde. Het verhaal is realistisch geschreven, want er komen niet veel buitengewone gebeurtenissen in voor.

Perspectief:
Calypso vertelt het verhaal. Het perspectief verandert niet.


Titel:
Op die kostschool gaat het er om dat je leuke jongens kunt versieren, vandaar de titel.

Thema:
Jaloersheid, liefde, vriendschap, wreedheid.

Beoordeling:
Ik voelde me niet verveeld bij het lezen, maar het was ook weer niet zo dat er constant iets gebeurde. Het verhaal is op zich best realistisch. Er gebeuren dingen die kúnnen gebeuren, maar in het echt gebeuren die natuurlijk bijna nooit. Het verhaal was makkelijk om te lezen, er stonden niet echt moeilijke woorden in. Het was niet heel verrassend. Meestal wist je wel wat er ging gebeuren. Er waren geen momenten waarbij je echt dacht: wooooooow!

Verteltijd& vertelde tijd:
Ik heb er ongeveer anderhalve week over gedaan om het te lezen, het waren maar 191 pagina’s. De vertelde tijd is ongeveer een schooljaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

hallo tyne o"connell
mij viel het op dat u het over gluten in uw boek hoe versier ik een prins had.ik ben nieuwschierig wat u daarmee heeft en ik ben nieuwschierig wat de reden is dat u dat in uw boek hebt geschreven want ik heb zelf een glutenvrij dieet en je komt het niet veel in leesboeken tegen.
dit veraste mij en ik werd er blij van.
hartelijke groeten klazina wollinga

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Pulling princes door Tyne O'Connell"