Prime suspect door Lynda la Plante

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 803 woorden
  • 17 april 2007
  • 38 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 38 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1992
Pagina's
240
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Prime suspect
Shadow
Prime suspect door Lynda la Plante
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Lynda la Plante
Prime suspect


1. Titel: prime suspect
2. Auteur: Lynda La Plante
3. Uitgave: Engeland, 1992
4. Plaatsbepaling:Het verhaal speelt zich af in de politie bureau, buiten in George huis.
5. Tijdsbepaling:In het jaar 1990 ongeveer
6. Hoofdpersonen: Jane Tennison
George Marlow (dat zijn echt de hoofdpersonen )
7. Rollen: Jane is de Chief Detective officer die er voor zorg dat George word op gepakt
George is de moordenaar van Vrouwen


Samenvatting
8. Op een avond word er in het huis van Mrs. Corinna sallbanna, een vrouw vermoord “Della Mornay. Della Mornay was een prostitué. Chief Detective officer John Shefford word op de zaak gezet. Ze weten dat Della vermoord is met een smal, scherp voorwerp en dat ze voor haar dood seks heeft gehad. Als de vrouwelijke Chief Detective officer Jane Tennison op het werk komt, is ze woedend omdat zij de zaak niet heeft gekregen. Wand zij wacht nu al meer dan 18 maanden op een moordzaak. Omdat de mannen op het bureau het mannen werk vinden en geen vrouwen werk. De DNA test wijst uit dat de man met wie Della seks had gehad in 1988 een vrouw had aan gevallen “George Marlow “.hij is op gepakt en zegt dat hij op de tijdstip van de moord bij een prostitué. Chief Detective officer John Shefford komt te overlijden aan een hart aan val en Chief Detective officer Jane Tennison krijgt de zaak van de moord op Della Mornay. Jane komt er achter dat de vermoorde vrouw niet Della Mornay is. Ze gaan alle familie leden af van de vermiste meisjes om te kijken of de vermoorde vrouw bij een van die families hoort. Ze komen er achter dat de vermoorde vrouw Karen Julia Howard is. Tennison was bijna nooit thuis, tot ergernis van haar vriend Peter. Ze had bijna nooit tijd voor hem. Ze had het alleen maar over haar werk. Er werd nog een moord gepleegd waarschijnlijk dezelfde dader. Het meisje was een fotomodel en heette Karen. Ze denken dat de dader George Marlow is maar ze hebben te weinig bewijzen. Overal in Engeland gingen ze op zoek naar zaken die nooit waren afgerond. En die op ongeveer de zelfde wezen vermoord waren. Ondertussen is Peter bij Jane weg. Hij dacht dat het beter zo was. Dat was al de zoveelste man die weg ging bij Jane omdat ze te weinig tijd had. Maar het leven ging verder. Ze gingen naar Marlow’s huis en doorzochten alles. Ze zochten een sleutel van de garage waar hij zijn auto verborgen had staan. Ze wisten hoe die auto er uit zag, als ze die auto gevonden hadden, dan hadden ze bewijs. Ze volgden Marlow overal waar hij heen ging. En uit eindelijk ging hij een café binnen waar hij de sleutel van de barman kreeg. Hij ging naar buiten en keek om zich heen of niemand achter hem aan zat. Maar hij kon niks zien dus liep door. Hij opende de deur en het hele politie team dook op hem af. Nu was hij erbij. Hij werd gearresteerd. Ondertussen waren ze er ook achter gekomen dat zijn vrouw Moyra in januari werkte bij een zaak waar Karen vaak kwam. Ze ontkende steeds dat ze die vrouw niet kende. Op het politie bureau moesten ze allebei verhoord worden. Moyra vertelde dat ze er niks van af wist. Maar dat ze die Karen wel eens gezien had. Toen confronteerde Tennison Marlow met wat zijn vrouw gezegd had. Hij ontkende weer alles. En hij zei dat hij naar huis wilde. Tennison zei we gaan even pauze houden en toen zei hij “ik heb het gedaan”. Tennison vroeg nog een keer wat zei je? Ik heb het gedaan, zei Marlow.
Marlow vertelde ook nog dat hij 4 andere vrouwen had vermoord. In totaal 6 vrouwen. Hij wist alle namen nog. Karen, Della, Angela, Sharon, Ellen en Jeannie. Ondertussen hadden politie mensen foto’s gevonden in de garage van de moorden. Dus ze hadden glas harde bewijzen. Alle collega’s waren blij. En vierden het dan ook en zeiden tegen Tennison: Ga maar lekker naar huis je hebt het verdient. En ze was trots op haar eigen. Paar maanden later moet Marlow voor de rechtbank verschijnen voor de moorden die hij heeft gepleegd.
Familie leden en vrienden van de vermoorde vrouwen zitten er ook. Moyra kwam de zaal binnen op het moment dat de rechter vroeg aan Marlow ben je schuldig of ben je niet schuldig. Hij keek naar Tennison met een glimlach en zei niet schuldig.

9. Mening: ik vind het een heel leuk boek omdat het heel spannend boek is


Vertalingen van moeilijke woorden
Untidy- slordig
Surprised- verbazing
Investigated- onderzoeken
Senior- oudere
Charge- uitgaven
Available- beschrikbaar
Interrupt- ingreep
Edge- scherpe kant
Handkerchief- zakdoek
Immediately- direct
Admired- bewonderen
Certain- zeker
Greeted- begroeten
Accused- de verdachte
Exhaust- uitputten
Frightening- angstaanjagend

Examined- ondervragen
Chains- kettingen
Surrounded- vloerbedekkig
Pavement- bestrating

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Prime suspect door Lynda la Plante"