Partners in crime door Nigel Hinton

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 663 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 40 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 40 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Boevenvriendjes
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
116
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Partners in crime
Shadow
Partners in crime door Nigel Hinton
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Het verhaal begint als Perry, Toddie en Marco een huiswerkclubje beginnen. Toddie had een niet al te best rapport deze keer. Als Marco jarig is trakteert Toddie. Hij heeft heel veel geld op zak. Dat vindt Perry nogal raar.
Het duurt niet lang of hij wist hoe het kwam. Hij zag Toddie bij de zevende hemel staan. Daar verkocht hij drugs aan mensen. Vanaf die tijd hielp Perry Toddie op vrijdag- en zaterdagavond.
In het begin stond hij alleen op de uitkijk, maar al snel werd hij beheerder van het geld. Want hij kon het niet verstoppen.

Perry kwam op het idee om zijn pillen niet bij Leroy te kopen maar gewoon direct uit Essex te laten komen, waar Leroy het kocht. Toen Leroy er achter kwam, stormde hij Toddie zijn huis binnen en vernielde de tv en een paar ramen. Toen hij de volgende dag uit zijn flat liep kwamen er 4 gemaskerde mannen achter hem aan. Ze braken allebei zijn benen. Ze stonden nu niet meer zelf op hun plek maar huurden wat jongens in. Ze gingen een beleggingsbureau beginnen waar ze hun drugsgeld onderbrachten. Marco mocht het leiden maar hij wist niet van het drugsgeld. Ze waren al snel de rijkste jongelui uit de stad. Toen verdween Lady uit hun leven.
De eerste keer dat Perry haar zag was ze naakt. Hij ging elke dag naar tekenles. Ze kwam uit Rusland en ze wou werk dus deed ze dit. Ze zagen elkaar daarna elke dag. Ze kwam bij Perry inwonen. Toen maakte hij een stomme fout. Hij stelde haar voor aan Toddie. Perry nam haar mee naar een van zijn feestjes.
En toen Toddie haar zag wist hij al dat hij alles zou doen om Lady van hem te maken. De volgende dag kwam hij bij hem thuis om te praten om Morford over te nemen. Maar daar zaten de gebroeders Kelly al. Dat was geen probleem, zei Toddie. Hij stuurde er 3 keer mensen heen, maar die werden steeds in elkaar gemept. Toen was hij er zat van en stuurde een aantal huurmoordenaars naartoe. Perry gaf haar een nep paspoort.

Toddie ging op vakantie naar Spanje. Toen Perry thuiskwam kon hij Lady nergens vinden. Hij ging op onderzoek waar ze was en kwam er achter dat ze mee was gegaan naar Spanje. Hij zei 'de beste heeft gewonnen'. Perry trok bij Marco en Toddie in zo lang als Toddie in Spanje bleef. Hij kon het goed vinden met Marco. Toen kwamen ze terug, en Perry ging terug naar zijn huis. Toen Perry Lady weer zag was ze bleek en zag ze er niet goed uit. Maanden gingen voorbij maar Perry liet niet weten hoe hij zich voelde. Op een avond klopte Lady aan bij Perry. Ze huilde maar ze wou niet terug komen. Ze liet de littekens zien waar de heroïnespuit ingezeten had. Perry beloofde haar dat hij haar bij Toddie weg ging halen.

Uiteindelijk was het zo ver. Toddie ging naar Londen om met de Jongens uit Essex te praten. Het lukte om Lady naar een afkickcentrum te krijgen. Het was 130KM weg. Toen ze daar wegmocht had Perry een huisje voor haar gekocht in het bos. Marco wilde studeren op de universiteit en dat deed hij. Hij trok in bij Lady. Toen Toddie terugkeerde zei Perry niets. Lady en Marco gingen van elkaar houden, en op de verjaardag ging Perry naar hun huisje. Hij zag Lady Marco kussen. Hier kon Perry niet tegen, en belde Toddie dat hij ze had gevonden. Toddie kwam naar het huis en schoot ze allebei neer. Toen Perry naar binnen ging zei Toddie 'ik heb mijn familie gedood, dood nu mij'. En Perry schoot Toddie zonder aarzeling neer. Toen de Politie naar Perry ging zei hij: ik weet dat Marco en Toddie nogal Ruzie hadden over de handel in drugs. Marco wilde voor zich zelf beginnen, zei hij. De politie wist al dat hij in drugs handelde maar hadden hem nooit kunnen betrappen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Partners in crime door Nigel Hinton"