Onze zomer door Sarah Ockler

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Onze zomer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas aso | 449 woorden
  • 26 mei 2011
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
20 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2009
Pagina's
288
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Onze zomer
Shadow
Onze zomer door Sarah Ockler
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Voorstelling van hoofdpersonage
Het hoofdpersonage is Anna. Het boek is ook verteld vanuit haar standpunt.

Ze is de beste vriendin van Frankie & Matt, die ze al heel haar leven kent en waarmee ze is opgegroeid in het levendig New York. Anna is enig kind maar heeft de geweldige buren Frankie & Matt, die broer en zus zijn.

Anna is een slim meisje van 16jaar. Ze is prettig gestoord maar heeft een groot verantwoordelijksgevoel in tegenstelling tot haar beste vriendin Frankie.

Korte inhoud
Het boek dat we hebben gekozen begint bij de 16e verjaardag van Anna. Wanneer ze haar kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast wenst ze dat Matt haar eindelijk zou kussen (Anna is immers al van haar 10 jaar verliefd op Matt) . Tot haar grote verbazing komt haar wens uit. Nog beter zelfs, Matt en Anna worden een koppel. Gedurende enige tijd spreken Anna en Matt ’s nachts af in de tuin maar kiezen ervoor om hun relatie geheim te houden voor Matt’s zus Frankie . Dit tot de jaarlijkse vakantie naar Zanzibar Bay van Matt en zijn gezin. Beiden denken dat dat de perfecte timing is. Maar in tussentijd gebeurd er iets vreselijks ; Matt sterft in een auto-ongeluk. De vakantie naar Zanzibar Bay wordt afgelast en iedereen is ten einde raad. Ook Anna. En zeker omdat Frankie nog altijd niets weet over hun relatie.

Een jaar later mag Anna voor de eerste keer mee op vakantie naar Zanzibar Bay. Anna & Frankie organiseren een soort van webstrijd tussen hun twee; een 20-jongenswedstrijd. Tijdens de 3 weken in Zanzibar Bay moeten de meisjes met 20 jongens flirten. Omdat Frankie zei dat ze haar maagdelijkheid al had verloren moet Anna haar maagdelijkheid tijdens deze wedstrijd verliezen. De eerste week in het zonnige California hebben de meisjes al enkele jongens versierd maar voor beiden trekken 2 jongens hun meeste aandacht : Sam & Jake. Elke avond sluipen Anna & Frankie het vakantiehuis uit om de jongens te gaan opzoeken aan het strand. Anna vindt Sam bijzonder leuk terwijl Frankie Jake. Maar ondanks dat kan Frankie Matt niet vergeten. Toch wordt ze verliefd op Sam. Gedurende de hele vakantie zit Anna vast in haar gevoelens en twijfelt om Frankie te vertellen over haar vroegere relatie met Matt.

Maar wanneer Frankie alleen zit op de kamer, die ze deelt met Anna, leest ze het dagboek van Anna. Ze ontdekt dat Anna langer dan een jaar heeft gelogen over haar relatie met Frankie’s broer Matt. De vakantie in Zanzibar is afgelopen en nu blijkt dan Frankie ook over een hele boel dingen heeft gelogen , zoals over haar maagdelijkheid. De beste vriendinnen zijn razend op elkaar.

Uiteindelijk zijn ze terug in New York en vergeven ze het elkaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.