Not without my daughter door Betty Mahmoody

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Not without my daughter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 531 woorden
  • 25 juni 2007
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
9 keer beoordeeld

Boekcover Not without my daughter
Shadow
Not without my daughter door Betty Mahmoody
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Algemeen Schrijver: Betty Mahmoody
Titel: In een sluier gevangen
Bladzijden: 301 bladzijden
Eerste druk: 1987
Het boek gelezen: december B. Genre De genre is een autobiografie. In dit boek wordt het levensverhaal van de schrijver beschreven. C. Samenvatting van de inhoud Betty is een Amerikaanse vrouw ze is getrouwd met Moody. Samen hebben ze één kind, Mahtob. Ondanks dat Moody Islamitisch is heeft hij veel Amerikaanse gewoonten overgenomen. Dus Betty heeft dan ook volkomen vertrouwen in hem. Hij is altijd heel goed voor haar en vol van liefde. Op een dag krijgt hij een uitnodiging uit Teheran. Zijn familie vraagt of hij voor twee weken naar Iran wil komen. Maar Betty heeft al een slecht voorgevoel. Ze worden heel hartelijk ontvangen, maar tegen Betty zijn ze niet zo aardig omdat ze een Amerikaan is. Amerika heeft oorlog met Iran. Als de twee weken voorbij zijn, blijkt dat Moody helemaal beïnvloedt is door zijn familie. Moody wil dat Betty ook Islamitisch wordt en in Iran blijft om daar voor altijd te blijven wonen. Moody veranderd van een zachtaardige en lieve man in een gemene en harde man. Hij slaat Betty en zegt dat dat bij hun cultuur hoort. De man mag volgens hem alles doen met zijn vrouw. Als Moody vindt dat Betty Mathob te veel in bescherming neemt, haalt hij Mathob bij Betty vandaan, en brengt haar bij een tante. Betty doet er alles aan om te ontvluchten. Betty zoekt de ambassade op, maar als dat ook niets oplevert gaat ze verder op zoek. Ze zoekt wat mensen op die haar zouden willen helpen. Na overleg luistert ze toch naar goed advies van vrienden, om niet met hun mee te gaan. Als ze zo nog niet verder komt, gaat ze toch weer terug naar de ambassade waar ze mensen ontmoet die haar over de grens willen brengen. En deze keer kunnen ze die mensen wel vertrouwen. Ze worden op paarden, door de sneeuw over de bergen de grens overgebracht. Op 3 augustus 1984 vertrokken ze uit Amerika en op 7 februari 1986 kwamen ze weer thuis aan. D. Hoofdpersoon De hoofdpersoon is Betty Mahmoody. Eerder in haar leven is ze al getrouwd geweest en heeft ze twee kinderen gekregen: Joe en John. In de tijd waar dit boek zich afspeelt is ze ongeveer 32-35 jaar. Normaal gesproken woont ze in Michigan in Amerika, maar nu leeft ze in Teheran in Iran. Ze heeft een normale lengte, en verder heeft ze zwart haar en blauw grijze ogen. Ze houdt van kinderen en is zo dan ook heel lief voor haar 5-7 jarige dochtertje. Ze heeft een sterke geest anders had ze onder deze omstandigheden zichzelf niet overeind kunnen houden.
E. Plaats Dit verhaal speelt zich af in Teheran de hoofdstad van Iran. Deze omgeving past volledig bij dit verhaal, omdat je in een heel andere cultuur daar terecht komt. Als je niet in die andere cultuur terecht zou komen, zou het verhaal zich niet zo kunnen afspelen. Dit komt omdat haar man zich weer gaat aanpassen aan zijn vroegere cultuur. Betty kijkt ook iedere keer weer terug naar haar leven in Amerika. Als het verhaal zich in Amerika had afgespeeld moest het heel anders gelopen zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Not without my daughter door Betty Mahmoody"