Maximum Bob door Elmore Leonard

Beoordeling 3.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 647 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.7
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Doodstraf
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
272
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover Maximum Bob
Shadow
Maximum Bob door Elmore Leonard
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel van het boek: Doodstraf
Schrijver: Elmore Leonard
Uitgeverij: Parel Pockets
Samenvatting:
Het verhaal gaat over een rechter die bekend staat om z'n strenge handhaving van de wet.
Z'n naam is 'Bob Gibbs', ook wel "Big" Bob Gibbs of "Maximum Bob" genoemd. Hij heeft meer mensen de doodstraf opgelegd, dan welke andere rechter dan ook. Er zijn mensen die graag met hem willen afrekenen en een reclasseringsambtenaar, genaamd 'Kathy Baker' wil dit voorkomen. Dale Crowe heeft een agent op z'n neus geslagen en kreeg daarvoor 5 jaar in de staats gevangenis. Maar Hij kreeg nog eerst een week vrij vooraf. Kathy is z'n reclasseringsambtenaar.
Die moet zorgen dat hij op het rechte pad blijft. Dale gedraagt zich goed, maar is vastbesloten niet de bak in te gaan. Z'n oom Elvin, die ook net weer vrij is, zegt dat het niet zo erg is in de bak. Je moet alleen je plaats kennen. Dan gaat Elvin, via een tip van z'n gevangenis maat, Sonny naar een ex-dokter, genaamd Dr Tommy Vasco. Dr Vasco, is kwaad omdat de rechter hem z'n licentie heeft afgenomen en dat hij 24 uur huisarrest heeft voor de rest van z'n leven. Hij sluit met Elvin een deal af om voor 10.000 dollar, de rechter te vermoorden. Op een avond gaat Elvin langs het huis van de rechter en schiet op z'n huis. Elvin is vast besloten die 10.000 dollar te krijgen.

Maar, nadat er een go-go hoer langs kwam die Elvin had meegenomen en die verslaafd was aan crack en met de dokter een avondje crack gingen roken, was de dokter na 2 dagen verslaafd aan de crack en de hele deal vergeten. Kathy gaat langs bij Dr Vasco, maar Hector doet open. Kathy probeert Hector om te praten dat hij haar helpt, en dat lukt aardig. Kathy gaat dan terug naar huis en ziet ineens Elvin bij haar deur. Elvin die nogal verdacht gedroeg en vroeg of hij binnen mocht komen. Dan belt er iemand en Kathy pakt op. Dan hoort ze dat haar vriendje, Gary is omgekomen. Elvin gaat er gauw vandoor en laat Kathy achter. Elvin is nog steeds bezig met het proberen van het vermoorden van rechter Gibbs. Dan wordt Dale opgepakt en gaat hij langer dan 5 jaar de bak in. En Elvin was vastbesloten. Hij zou er nu een eind aan maken en hij gaat naar het huis van de rechter. Ondertussen, is Kathy er nu helemaal zeker van dat Elvin de rechter wil vermoorden.
Als Elvin bij het huis van de rechter komt, ziet hij hem lopen en opent Elvin het vuur. Dan komt z'n vrouw Leanne met een klein pistooltje onder haar jurk vandaan en schiet Elvin in z'n schouder. Elvin schoot terug op Leanne en die ontwijkt maar net de kogels. Ondertussen probeert de rechter zich te verstoppen. Elvin schiet steeds maar op Leanne en op de rechter. Maar dan zwaait de deur open en komt Kathy binnen en opent het vuur op Elvin. En ze schiet Elvin in z'n heup en in z'n rug en valt dood op de grond neer. Kathy is blij dat het voorbij is, maar is ook haar baan zat.
Rechter Gibbs zegt dat hij nog wel een baantje voor haar heeft. Kathy wist nog niet zeker of ze die aan zou nemen en ze zou er over nadenken.

Personen in het verhaal:
Kathy Baker: reclasserings ambtenaar van Dale Crowe en van Dr. Vasco
Gary: Vriendje van Kathy
Dale Crowe sr: vader van Dale Crowe junior
Dale Crowe jr: zoon van Dale Crowe senior. Hij probeert te vluchten want hij wil de bak niet in.
Bob Gibbs: Strengste rechter van Florida en omstreken.
Leanne: vrouw van Gibbs.
Elvin: Oom van Dale Crowe jr, hij is een deel waar het verhaal over gaat. Hij is een moordenaar.
Dr. Tommy Vasco: Een ex-dokter die geen praktijk meer heeft en met Elvin een deal sluit.

Hector: de huisman van Dr Vasco
Sonny: mede-gevangende van Elvin.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.