ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Matilda
Roald Dahl 
pagina's 230 
taal: Engels

Matilda is 5 jaar oud maar ze is niet een normaal 5 jarig meisje want ze is hoog begaafd.
Maar ze wordt niet gerespecteerd door haar ouders die denken namelijk dat zij dom en vervelend is. Ze haalt veel streken en grappen uit bij haar vader. Haar vader denkt dat hij slim is maar eigenlijk is hij heel erg dom. Als Matilda uiteindelijk naar school gaat dan kom miss Honey haar juf er al heel erg gauw achter dat Matilda hoogbegaafd is. Miss Honey probeert er voor te zorgen dat Matilda naar een hogere klas kan gaan dus ze gaat naar miss trunchbull de directrice maar dat is een zeer gemene vrouw en het mag niet miss trunchbull is gemeen tegen iedereen ze gooit kinderen die durven bij haar te komen gewoon uit het raam. Op een dag gaat matilda mee met miss Honey naar haar huis om een een bakkie thee of leut te drinken en dan ziet ze dat miss Honey heel arm is ze woont in een heel klein huisje en het ziet er niet best uit. Na een lang verhaal blijkt dit dus door mis truchbull te komen haar tante. Omdat matilde de juff zo lief vind besluit ze haar te helpen matilde heeft de gave dat ze dingen kan laten zweven haar plan is dat als de directrice in de les kom ze haar laat zweven en haar iets op het bord laat schrijven waar ze zo van schrikt dat ze nooit meer terugkomt dan kan miss Honey in het huis van miss Trunchbull wonen. En is zo ook niet arm meer. Na een paar dagen hoort matilda dat ze naar spanje gaan verhuizen maar ze wil niet mee. Dus ze blijft bij mis Honey wonen en heeft ze geen last meer van haar ouders. En juff niet meer van haar tante!
Matilda : een lief meisje die het niet erg vind om mensen te helpen en dit ook doet zonder dat het gevraagd wordt ze is erg slim en hoogbegaafd ze heeft een paar vijanden en vrienden zoals vrienden juff Honey en bieb juffrouw en vijanden haar ouders en Miss Trunchbull
Plaats en tijd: het speelt zich af in het dorp waar Matilda woont maar vooral in de bieb school en thuis en het meeste overdag onder/net naa schooltijd!
Bijfiguren:
-Mr & Mrs Wormwood
De ouders van Matilda best wel gemene mensen en zeker tegen haar.
-Miss Honey
De liefste juf die er bestaat en later woont Matilda bij haar zij helpt Matilda het meest.
-Miss Trunchbull
Gemene directrice die kinderen haat.
Best part: when Matilda and Miss Honey finally live together and al the angry people where gone.
Worst part: sometimes I don’t get the story I’l give an example: when Matilda and here parents have a little rough conversation it turns out to be a joke at least ore some.
My opinion: I think it’s a great story for al age’s i have always liked Roald Dahl and now even more.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

blyf zo door gaan, JESUS loves you all, i love you, yo te llamo.jullie moeten meer werkstukken op 't internet byvoegen.

8 jaar geleden