Matilda door Roald Dahl

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Matilda
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 502 woorden
  • 22 april 2011
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
7 keer beoordeeld

Boekcover Matilda
Shadow

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vind…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al v&oa…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. 

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bullstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. 

Matilda door Roald Dahl
Shadow

Matilda

Roald Dahl 

pagina's 230 

taal: Engels

Matilda is 5 jaar oud maar ze is niet een normaal 5 jarig meisje want ze is hoog begaafd.

Maar ze wordt niet gerespecteerd door haar ouders die denken namelijk dat zij dom en vervelend is. Ze haalt veel streken en grappen uit bij haar vader. Haar vader denkt dat hij slim is maar eigenlijk is hij heel erg dom. Als Matilda uiteindelijk naar school gaat dan kom miss Honey haar juf er al heel erg gauw achter dat Matilda hoogbegaafd is. Miss Honey probeert er voor te zorgen dat Matilda naar een hogere klas kan gaan dus ze gaat naar miss trunchbull de directrice maar dat is een zeer gemene vrouw en het mag niet miss trunchbull is gemeen tegen iedereen ze gooit kinderen die durven bij haar te komen gewoon uit het raam. Op een dag gaat matilda mee met miss Honey naar haar huis om een een bakkie thee of leut te drinken en dan ziet ze dat miss Honey heel arm is ze woont in een heel klein huisje en het ziet er niet best uit. Na een lang verhaal blijkt dit dus door mis truchbull te komen haar tante. Omdat matilde de juff zo lief vind besluit ze haar te helpen matilde heeft de gave dat ze dingen kan laten zweven haar plan is dat als de directrice in de les kom ze haar laat zweven en haar iets op het bord laat schrijven waar ze zo van schrikt dat ze nooit meer terugkomt dan kan miss Honey in het huis van miss Trunchbull wonen. En is zo ook niet arm meer. Na een paar dagen hoort matilda dat ze naar spanje gaan verhuizen maar ze wil niet mee. Dus ze blijft bij mis Honey wonen en heeft ze geen last meer van haar ouders. En juff niet meer van haar tante!

Matilda : een lief meisje die het niet erg vind om mensen te helpen en dit ook doet zonder dat het gevraagd wordt ze is erg slim en hoogbegaafd ze heeft een paar vijanden en vrienden zoals vrienden juff Honey en bieb juffrouw en vijanden haar ouders en Miss Trunchbull

Plaats en tijd: het speelt zich af in het dorp waar Matilda woont maar vooral in de bieb school en thuis en het meeste overdag onder/net naa schooltijd!

Bijfiguren:

-Mr & Mrs Wormwood

De ouders van Matilda best wel gemene mensen en zeker tegen haar.

-Miss Honey

De liefste juf die er bestaat en later woont Matilda bij haar zij helpt Matilda het meest.

-Miss Trunchbull

Gemene directrice die kinderen haat.

Best part: when Matilda and Miss Honey finally live together and al the angry people where gone.

Worst part: sometimes I don’t get the story I’l give an example: when Matilda and here parents have a little rough conversation it turns out to be a joke at least ore some.

My opinion: I think it’s a great story for al age’s i have always liked Roald Dahl and now even more.

REACTIES

S.

S.

blyf zo door gaan, JESUS loves you all, i love you, yo te llamo.jullie moeten meer werkstukken op 't internet byvoegen.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matilda door Roald Dahl"