Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Matilda door Roald Dahl

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Matilda
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 337 woorden
  • 3 september 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
15 keer beoordeeld

Boekcover Matilda
Shadow

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vind…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al v&oa…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. 

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bullstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. 

Matilda door Roald Dahl
Shadow
Who: De hoofdpersoon in dit boek is Mathilda . Het verhaal begint ongeveer als ze 4 jaar is. Op haar vierde is Matilda al heel erg slim want op haar derde was ze al begonnen met het lezen van kranten en op haar vierde ging ze al dikke boeken lezen uit de bibliotheek voorbeelden daarvan zijn: Animal Farm, Oliver Twist en The Old Man and the Sea wat dus echt niet normaal is voor zo’n klein meisje van 4 jaar. Daarna is miss Honey de hoofdpersoon want zij wordt Matilda haar lerares. Later wordt Miss Honey ook nog de adoptie moeder van matilda die zelf al papieren daarvoor had geregeld. Als laatste komt miss Trunchbull zij is de directrice van de school waar Matilda op zit en later blijkt ze ook nog eens de tante van miss Honey te zijn . When: Ik denk dat dit verhaal zich afspeelt rond de tijd dat het boek uitkwam dus dat is in 1988 want het is niet echt een verhaal van de toekomst en ook niet echt een middeleeuws verhaal.
Why: Dit boek is eigenlijk voor het grootste deel een fantasie. En het kan dus niet echt zijn. Maar het is denk ik een soort verhaal om kinderen duidelijk te maken dat ze naar school moet en gaan want dat is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling en je kan altijd wel wat leren. En ook dat als je in jezelf geloofd dat het ook wel lukt. Where: Ik weet eigenlijk niet waar het verhaal zich afspeelt. Maar voor een groot deel op school. Ook in het huis van Miss Trunchbull(eigenlijk het huis van Miss Honey maar dat wordt later ook zo) What: Het gaat voornamelijk over Matilda en over haar krachten en slimheid. Opinion. Ik vond dit een heel leuk boek en ook wel grappig. Ik heb de Nederlandse versie ook gelezen en die is eigenlijk niet te vergelijken met de Engelse. Het was ook een boek dat goed te volgen was want het was niet moeilijk en ook niet onduidelijk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matilda door Roald Dahl"