ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Samenvatting:

Matilda is voor haar 5 jaar, behoorlijk slim. Op haar derde kon ze al lezen en op haar vierde verslond ze al boeken van schrijvers als Dickens en Hemingway. En dat komt niet doordat haar ouders zo met haar begaan zijn. Integendeel, ze kijken bijna niet naar haar om. Het belangrijkste in hun leven is tv-kijken. Toevallig komt het schoolhoofd van de plaatselijke basisschool een auto kopen bij Matilda’s vader, een man die met de verkoop van wrakken en het oplichten van mensen al behoorlijk wat centen heeft verdiend. Vanaf dat moment mag Matilda naar school. Zielsgelukkig is ze, als ze bij Juffrouw Engel in de klas haar kennis eindelijk eens kan gebruiken. Juffrouw Engel staat versteld van de kwaliteiten van Matilda en is vanaf het begin verknocht aan het kleine meisje met dat wonderbaarlijke brein. Het enige nadeel aan school is het schoolhoofd, mevrouw Bulstronk. Ze houdt tótaal niet van kinderen, en het enige waar ze ze voor gebruikt is kogelslingeren en andere sportieve bezigheden. Als Matilda juffrouw Engel beter leert kennen en haar geheim te weten komt, neemt ze wraak op mevrouw Bulstronk, met een kracht die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, en die niemand anders heeft.Stukje uit het boek:

“Pappa,” zei ze, “zou u misschien een boek voor me kunnen kopen?” “Een boek?” vroeg hij. “Wat moet je nou in vredesnaam met een boek?” “Lezen, pappa”, antwoordde ze. “Wat is er mis met de tv, verdorie? We hebben een prachtige breedbeeld tv en jij moet zo nodig een boek? Je bent een verwend nest kind.”

Informatie over de schrijver:

Roald Dahl is geboren op 13 september 1916. Hij schreef boeken voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De verhalen voor volwassenen vaak bizar, die van kinderen veelal grappig, griezelig, of vreemd. Hij heeft ook twee autobiografische boeken geschreven: Boy en Solo. In Boy beschrijft hij zijn vele avonturen op de kostscholen waarop hij heeft gezeten, maar ook ervaringen van zijn periodes thuis bij zijn familie, en in Solo wordt dat verhaal vervolgd in een volwassenenboek. Roald Dahl is al een tijdje geleden overleden, op 74-jarige leeftijd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Danke schön.

9 jaar geleden

A.

A.

Cool!!!

ik maak al mijn boekverslagen via deze site

7 jaar geleden