Matilda door Roald Dahl

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Matilda
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 416 woorden
  • 24 april 2007
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
53 keer beoordeeld

Boekcover Matilda
Shadow

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vind…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al v&oa…

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Mathilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. 

Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. 

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bullstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. 

Matilda door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Matilda
Samenvatting:
Dit verhaal gaat over een meisje dat Matilda heet. Al bij haar geboorte is ze hoogbegaafd maar haar ouders geloven haar niet. Die vinden haar maar een en al geld verspilling. Haar vader is een autodealer maar die bedondert al z’n klanten. Haar moeder heeft geen werk en gaat alleen naar de bingo. Dan gaat haar vervelende broer naar school haar vader naar werk en haar moeder naar de bingo. Dan blijft ze helemaal alleen. Al als ze 2 jaar is dan kan ze al lezen. Haar ouders geloven haar daar niet eens mee. Op een dag mag ze eindelijk van haar ouders naar school. Vanzichzelf ziet de school er mooi uit, maar ze zeggen ook; ’een mooie appel kan van binnen rot zijn’ en dat is er ook met deze school want het is een mooie school maar het schoolhoofd is verschrikkelijk. De naam van het schoolhooft is: Mevrouw Bulstronk. Ze is een echte kindermishandelaar want ze slaat de leerlingen. Als Matilda daar op school komt dan weet het schoolhoofd meteen dat zij speciaal is en geeft haar van alles de schuld alleen om haar te kunnen slaan. Op een dag gooit Lavendel (de nieuwe vriendin van Matilda) een salamander in de waterfles. Dan komt mevrouw Bulstronk met haar inspectie. Ze is zo boos dat ze niet merkt dat ze de salamander op bijna opdrinkt. Ook hiervan krijgt Matilda de schuld. Matilda zit in de klas van juf Engel een van de liefste juf die er is. Maar wat ze niet weet is dat mevrouw Bulstronk en juf Engel familie zijn van elkaar. Juf Engel ziet ook meteen dat Matilda speciaal is een neemt haar mee naar huis. Opeens moet Matilda verhuizen naar Spanje omdat de klanten van haar vader achter hem aan zijn gegaan. Matilda wil helemaal niet weg maar bij juf Engel blijven. Dat mag van haar ouders en ze leven nog lang en gelukkig bij juf Engel thuis. En van mevrouw Bulsronk is er nooit meer wat van gehoord. MENING Ik vind dit een erg leuk en spannend boek omdat je nooit weet wat Matilda gaat doen met haar krachten. Ik geloof niet dat dit een waargebeurd verhaal is want ik geloof niet dat mensen speciale ‘krachten’ kan hebben. Ik wil wel weer een boek van Ronald Dahl lezen zoals; De GVR ( de grote vriendelijke reus) De heksen

Matilda
Sjakie en de glazen lift
Sjakie en de chocoladefabriek
De griezels
Solo
De reuzenperzik
Gruwelijke rijmen
The boy
Dennis de wereldkampioen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Matilda door Roald Dahl"