Making your mind up door Jill Mansell

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Making your mind up
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 2164 woorden
  • 10 juni 2011
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
1 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
En de Minnaar Is...
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
436
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Making your mind up
Shadow
Making your mind up door Jill Mansell
Shadow

Klas: 3VMBO-TL
Boek: ‘En de minnaar is’ van Jill Mansell
Jaar: eerste druk 2006, dertiende druk 2010
Uitgeverij: POEMA pocket
Aantal bladzijdes: 399 pagina’s

Samenvatting:
Het verhaal gaat over Lottie Carlyle. Ze heeft twee kinderen Nat en Ruby die nogal eigenwijs zijn en is gescheiden van Mario. Dit omdat Mario flirtte met andere vrouwen. Ze hebben een vriendschappelijke relatie, en ze bespreken heel veel met elkaar. Mario heeft op dat moment nog een vriendin, Amber. Zij kan ook heel goed met zijn kinderen overweg.

Lottie werkt op het landgoed Hestacombe, waar allemaal vakantiehuizen staan voor pas getrouwde stellen of gezinsuitjes. Haar baas Freddie is een rijke man, maar verkoopt de zaak omdat hij de diagnose van een hersentumor heeft gekregen. Hij niet voor wil worden behandeld, en dat verteld hij in het begin alleen maar aan Lottie die hier erg van schrikt. Maar ze snapt het, omdat Freddie’ vrouw ook maandenlang pijn heeft geleden door weer beter te worden en het uiteindelijk niet heeft gehaald. Freddie heeft het landgoed verkocht aan Tyler klein, een erg aantrekkelijke jongeman uit Amerika, en was daar zakenman. Natuurlijk valt Lottie als een blok voor hem, en na een paar keer uitgaan komt er steeds meer. Maar de kinderen van Lottie hadden al een niet zo goede indruk van hem, wat je in het begin van het boek al leest. Daar ontmoet hij Lottie al, niet wetend dat dat zijn werknemer zou worden en zag dat een paar kinderen Lottie’ kleding stalen toen zij in het meer lag te zwemmen. Hij zei dat haar kinderen dat hadden gedaan, wat niet het geval was. Niet veel later had Tyler per ongeluk, na het naar huis brengen van Lottie, de ‘nana’ (lapje stof als knuffel) van de kleine Nat weg gegooid omdat hij dacht dat het naar de vuilnis moest. De verafschuwen Tyler, nog meer nadat hij de slang van Ruby doodmaakt. Ruby had die gevonden met haar vader en broertje toen ze in het bos liepen. Het was een tamme slang maar Tyler schrok zo van de slang in de keuken dat hij het beestje vermoorde..

Lottie en Tyler besluiten te stoppen met het daten.

Tegelijkertijd is er ook nog een verhaal over Cressida, de vriendin van Lottie. Ze is gescheiden van haar man omdat Cressida niet zwanger kon raken. Nu is haar ex-man getrouwd met Sacha en hebben een dochter, Jojo. ‘Tante Cress’ zoals Jojo altijd zegt, moet vaak op haar passen omdat Jojo’ ouders vaak aan het werk zijn. Cressida maakt handgemaakte kaarten voor bijvoorbeeld begrafenissen, een trouwerij, etc. In een winkel ontmoet ze Tom Turner en zijn zoon Donny. Tom zoekt een kaart voor zijn moeder die jarig wordt en Cressida neemt hun mee naar haar kaarten verzameling. De volgende dag wil Tom nog een keer bedankt zeggen met een bos bloemen, maar als Jojo opendoet windt ze er geen doekjes om: Tom moet haar tante mee uitvragen!

Omdat Tom en Donny op vakantie zijn in het dorpje spreken ze snel af. Ze gaan uit eten met z’n 4-en. Daarna nemen ze afscheid en vertrekken vanaf het vliegveld richting huis. Maar ze houden via de mail veel contact.

Lottie heeft na een tijdje een nieuwe vriend gevonden, Sebastiaan Gill. Hij had in de supermarkt een keer gezegd dat ze ‘een perfect kontje had’ terwijl Lottie langsliep. Ze voelde zich gevleid, en kreeg op de parkeerplaats zelfs nog een fles dure wijn in de handen gedrukt door hem. Als Lottie een uitnodiging krijgt om naar een bijeenkomst te gaan met allemaal rijke mensen, ziet ze hem weer. Hij zit erg te hikken in de zaal en Lottie sleurt hem mee naar buiten om de toespraak van de saaie mevrouw door te laten gaan. Van het een komt het ander, en als Seb ook nog eens helemaal in de smaak valt bij haar kinderen moet het toch wel perfect zijn. Toch?

Toch kan ze haar ogen niet van Tyler afhouden, zelfs niet nu die een nieuwe vriendin heeft. Liana was de verloofde van zijn beste vriend. Toen die overleed zat Liana, alias Kate Moss, zo in de put dat Tyler haar zo goed hielp met het rouwen. Nu was ze helemaal uit Amerika gekomen om hem weer te zien. Lottie vond het maar niks. Amber maakt het uit met Mario omdat ze hem te flirterig is en hem niet genoeg vertrouwd. Mario denkt dat hij haar wel kan ompraten maar ze heeft haar zinnen al gezet op haar ex: Quentin. Ze zou verder gaan met hem.

Ondertussen zoekt Lottie voor Freddie allemaal namen op. Als eerst een oude vriend van hem, Jeff, wiens motor hij jaren terug had kapotgemaakt en meisje had afgepakt: Giselle. Hij was toen al maanden lang verliefd op haar, maar ze ging trouwen met zijn beste vriend. Niets bleek minder waar: ze ging er met Freddie vandoor. Maar die relatie strandde snel want Freddie ontmoette een andere, oudere en zeer sexy vrouw; Fenella. Ze had toen al een rijke man en een prachtig groot huis. Freddie dacht dat het echte liefde was tussen hun, maar voor Fenella was het alleen maar puur genot. Na een aantal weken dacht Freddie dat Fenella nooit bij haar man weg zou gaan als hij niet rijk was. Maar hij moest het Giselle zeggen. Dat was het ergste wat hij ooit moest doen. Hij brak haar hart.

Na een tijdje was hij succesvol zakenman, ook al zag hij er niet zo uit. Hij leerde Mary kennen, wie zijn vrouw werd. Hij kon haar niet meer opsporen om terug te zien, althans niet zo. Maar hij wou wel graag de verpleegster terug zien wie Mary zo goed had verzorgt toen ze zo ziek was. Lottie spoorde Jeff, Fenella en de verpleegster op. Met Jeff ging het heel goed, al was hij alleen in huis geweest terwijl die al wel jaren getrouwd was en kinderen had. Daar was Freddie jaloers op, kinderen hebben. Fenella dacht meteen dat ze een stuk erfenis van hem kreeg toen ze bleef slapen. Lottie zag dat ze in zijn papieren rommelde en zei het Freddie meteen die haar heel makkelijk uit zijn huis had gekregen: ‘Je krijgt straks niks van me!’.

Giselle was nergens te vinden, ze hadden er zelfs een detective opgezet. Lottie was in haar dorp geweest waar ze was geboren, maar niemand kende haar op één vrouw na. Maar die zei dat Giselle zeker niks met Freddie te maken wou hebben en dat hij een gore klootzak was. Ze wist niet waar Giselle nu was.

De verpleegster was helaas overleden, dat vertelde haar moeder Barbara. Ze mistte haar dochter nog steeds, net als het werk wat ze deed. Ze was nu met pensioen. Dat bracht Freddie op een idee. Hij vroeg Barbara om hem te verzorgen, 24/7. Hij wou haar er genoeg voor betalen, en ze kon in zijn huis slapen. Hij wou dat zij hem ging verzorgen tot zijn dood. Barbara stemde in. Daar was Freddie blij mee want hij had dat echt nodig, en ze was gezellig gezelschap. Een dag of 1 à 2 voor zijn dood krijgt hij onverwachts bezoek. Zijn oude vriend Jeff was er. Met zijn vrouw. Hij vond het erg attent om te komen, maar had niet gedacht dat zijn vrouw Giselle zou zijn. Hij praat met haar, met tranen in zijn ogen over zijn ziekte, over de dood en over vroeger. Dat hij haar zo had gekwetst.

Giselle vertelde over haar leven, dat ze er natuurlijk verdriet van had gehad, maar ze was daarna getrouwd in Amerika, en was na een korte tijd alweer weg bij hem. Ze waren officieel nog steeds getrouwd, omdat zijn familie tegen scheiden was. Ze was nu weer met Jeff en had 3 kinderen. Ze vergeeft het Freddie, dat is het belangrijkste. Zo kon Freddie heerlijk dromen over Mary.

Freddie is overleden en zijn wens was dat zijn as werd uitgestrooid over het meer dat aan zijn stuk land grensde. Lottie doet dit samen met Barbara, in een roeibootje te midden van het meer. Maar ze vallen allebei met de urn in het water en proestten het uit. Als ze aan de kant komen zit Tyler te glimlachen, maar ze neemt ze wel mee naar zijn huis om warm te worden en op te frissen. Barbara gaat daarna naar het station om weer naar huis te gaan.

Als Lottie een keer met Seb en de kinderen naar de sneeuwglijbaan gaat en er met de slee van af rijdt en zo hard wordt gelanceerd dat ze in het ziekenhuis beland met verstuikte pols, bloeduitstorting uit de nieren, tand door de lip, linkerbeen in het gips en een heel lelijk gezicht. Ze moest een week in het ziekenhuis blijven vertelde ze Seb en de kinderen toen ze bij haar aan bed zaten. Seb ontfermde zich over de kinderen en liet ze in hun huis slapen. Alleen had hij al een andere afspraak. Hij had tegen Lottie gezegd dat hij een vergadering had over polo. Maar hij had afgesproken met hemelse Karina, een meisje uit Dubai. Zij zou speciaal voor hem naar Engeland komen. Hij belde haar op om te zeggen dat ze bij hem thuis moest komen, en dat hij de kinderen rond 9 uur naar bed zou doen. En hij had het spul ook al bij zich ja, hij was gister nog bij de dealer geweest. Ondertussen is Mario eenzaam en alleen op Tenerife, daarom was Seb de enige om de kinderen op te vangen.

Ruby werd heel erg bang en verdrietig nadat ze naar beneden was geslopen om te kijken waar die geluiden vandaan kwamen. Daar zat een vreemde vrouw in ondergoed en Seb had een raar stokje in zijn hand. Ze herkende dat toen ze hem het witte spul zag opsnuiven. Dat was drugs! Ze pakte het mobieltje van Seb en belde naar haar moeder. Ze sprak de voicemail in, die Tyler later terug luisterde omdat hij van Lottie naar haar berichten moest luisteren voor het geval het Mario of Seb was. Tyler vertelde niet aan Lottie wat er aan de hand was, en besloot snel naar het huis te rijden van Seb nadat hij aanwijzingen had gekregen van Ruby. Toen hij aanbelde smeet hij Seb de sneeuw in dat meisje wie bij hem was schreeuwde dat ze de politie zal bellen. Seb was stoned van de drugs en had het met alleen een spijkerbroek aan stervenskoud. Tyler nam de kinderen mee, hoewel ze eerst niet wouden natuurlijk. Hij legde Lottie alles uit, die tranen liet vloeien toen ze het aanhoorde. Ze was zo blij dat haar kinderen niks hadden. Tyler bracht ze naar school, maakte eten voor ze en verkleedde ze voor het kerstspel voor op school. Alleen was zijn vriendin Liana daar niet blij mee. Toen Lottie uit het ziekenhuis ontslagen was moest ze van Tyler bij hem blijven logeren i.v.m. haar rolstoel. Daar werd Liana al helemaal niet blij van, en dat liet ze merken ook. Ze sprak Lottie erop aan en gaat vervolgens weer terug naar Amerika omdat Tyler voor Lottie ‘koos’. Lottie komt erachter dat Tyler nog steeds wat voor haar voelt en ze komen weer bij elkaar. Zelfs Ruby en Nat vinden Tyler nu aardig omdat hij ze heeft weggehaald bij Seb, en omdat hij een cowboy was in de VS en zo goed op zijn vingers kan fluiten.

Inmiddels zijn Amber en Mario ook weer bij elkaar, zodra hij uit het vliegtuig kwam lag Amber op hem te wachten.


Personages
Naam                   Relatie met Lottie                      Belangrijkste eigenschap
Nat                         zoon                                             eigenwijs
Ruby                     dochter                                         betweter
Seb(astian)         tijdelijke vriend                            charmeur, blijkt raar te zijn
Tyler                      baas, wordt later haar vriend   dapper, heldhaftig
Amber                   vriendin                                        spontaan
Mario                     ex-man                                         onbetrouwbaar
Cressida              vriendin                                         behulpzaam, zorgzaam, sociaal
Freddie                ex-baas, vriend                            gelukkigVerwerkingsopdracht

Ik heb gekozen voor: schrijf voor een jongerentijdschrift een recensie over het boek/de film. Geef een korte indruk van de inhoud en beschrijf daarna je mening die je met argumenten ondersteunt.

TIJDSCHRIFT: FANCY
COLUMN
DOOR: ANKE A.
HET BOEK ‘EN DE MINNAAR IS’ VAN JILL MANSELL LIGT NU IN DE WINKEL!

Het boek van Jill Mansell is zeker weer een topboek! Het gaat over Lottie Carlyle die eigenlijk niet opzoek is naar liefde, maar wanneer ze haar nieuwe baas Tyler Klein ontmoet valt ze al snel voor hem en hij voor haar. Helaas denken Lotties kinderen daar anders over. Ze kunnen Tyler niet uitstaan! Als de charmante Seb verschijnt, die wel in de smaak valt bij de kinderen, heeft Lottie een probleem..

Zal ze voor de leuke, spontane Seb gaan of voor de nog leukere Tyler? Ondanks dat haar kinderen het niks vinden?

En dan heb je ook nog haar ex Mario, die in liefdesproblemen zit met zijn vriendin.

Het is een opwindend en spannend boek met komische gebeurtenissen zoals dat Lottie van een glijbaan afgaat met een slee en zo erg ten val komt dat ze naar het ziekenhuis moet. Misschien gaan er wel mensen vreemd, er worden mailtjes over en weer gedaan met liefdesverklaringen en trouwkaarten vliegen de deur uit.

Wie gaat met wie? En wie blijft met wie?

En de minnaar is – Jill Mansell

Poema uitgeverij

(zelf geschreven)

REACTIES

M.

M.

Ik snap die personages niet, want er staat dit Personages
Naam Relatie met Lottie Belangrijkste eigenschap
Nat zoon eigenwijs
Ruby dochter betweter
wat wordt er mee bedoeld?
Alvast bedankt voor je reactie

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Making your mind up door Jill Mansell"