Mad Dogs door Robert Muchamore

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Mad Dogs
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 2039 woorden
  • 21 december 2011
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 7
44 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Bloedhonden
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2007
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Mad Dogs
Shadow
Mad Dogs door Robert Muchamore
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Boekverslag

A:         De voorkant

titel:         Bloedhonden
auteur:     Robert Muchamore
vak:        Nederlands
naam:     Jonathan
klas:         3A

B: Je eigen mening.
Ik vond dit boek een spannend boek omdat het, heel veel inhoud over actie, dit zorgt ervoor dat het boek voor mij aantrekkelijk blijft en dat ik het niet zo snel wegleg.
De kaft vond ik er ook aantrekkelijk uitzien en dat is ook een van de redenen dat ik juist dit boek heb gekozen. De reden dat ik dit boek las is dat ik al meer van deze serie heb gelezen. Om precies te zijn allemaal die tot nu toe aanwezig zijn in de bibliotheek. De hoofdpersoon lijkt mij wel aardig, al is hij wat opvliegend. Het boek heeft echt alles in zich zitten wat een goed boek nodig heeft. De serie leest goed weg, maar dit boek is op zich moeilijk om te begrijpen. Daarmee bedoel ik dat het een leuk boek is maar dat je er slecht een beeld van in je hoofd kan krijgen. Ik vond het een leuk boek om te lezen.
Dit komt omdat er veel spanning en veel in word geschoten.

C: Samenvatting van de inhoud.
1.    Er gebeuren veel belangrijke dingen in dit verhaal. De eerste is wanneer Kyle, te horen krijgt dat hij moet vertrekken, omdat ze met een groep de geadopteerde dochter van de trainer hebben belazerd. De tweede is wanneer James te horen krijgt van zijn missie: de missie houd in dat hij infiltreert in een bende die de Bloedhonden heet. Daarbij heeft hij geluk, omdat hij een jongen tegenkomt die hij al bij een andere missie heeft leren kennen. Nog een belangrijk punt is er wanneer ze met z'n allen een grote arrestatie hebben verricht waar James een goede rol in heeft gespeeld.

2.    Er zijn meer hoofdpersonen namelijk: James Adams, hij krijgt als naam in dit verhaal James Beckett. Zijn probleem is dat hij moeite heeft met het contact maken met Junior Moore. Dit is ook de 2e hoofdpersoon. Zijn probleem is dat hij verslaafd is aan drugs en dat hij bij een moorddadige actie betrokken is. Hij krijgt hiervoor een celstraf van 7 jaar.

3.    Dit probleem lukt voor James wel, hij kan prima contact leggen met Junior Moore.
Junior Moore komt er minder goed onderuit, hij krijgt een straf van 7 jaar in de cel, wat het maximale is voor een kind onder de 17 jaar.

4.    De hoofdpersoon leert in dit deel hoe het gaat om je beste vriend te verliezen. Dit vind James erg moeilijk maar hij weet ook goed hoe het is om op deze manier verder te leven. De jongen die hij verliest: Kyle, die vertrekt en die zoekt een oude vriend op en begint een reis om de wereld.

5.    Kyle Bleuman, dit is ook de jongen die moet vertrekken. Kerry chang. Sasha Thompson, David Wheels, die we ook wel Weels noemen, Savvas Theokelsis, hij komt er minder goed vanaf, hij gaat weg met een hersenbeschadiging. Kelvin Holmes, hij word ondervraagt met de vraag of hij meegedaan heeft aan de overval van de jukebox, uit angst voor de slachters, vlucht hij naar zuid-Londen. Deshawn Andrews is ook een belangrijk figuur in dit verhaal, hij is leider van de Slachters dat ook een bende is aan missie waaraan James werkt. Lauren Adams heeft het er moeilijk mee dat ze geschorst is voor alle missies in de komende maanden. En de Biggen, ook een groep in het verhaal met alleen maar tieners.  Gabriëlle O'brien word aan het begin van dit boek neergestoken en loopt daarbij ernstige verwondingen op. De arts heeft 5 uur lang staan opereren en uiteindelijk loopt alles goed af. Haar conditie blijft vooruitgaan.

6.    De veranderingen tussen de hoofdpersonen en de ander personen verlopen prima. Allen heeft een enkeling het er soms nog moeilijk mee omdat hij bijvoorbeeld in elkaar is gebeukt of neergeschoten.

7.    De gebeurtenissen spelen zich af op een vliegveld, in Luton, en in Londen.

8.    De meeste gebeurtenissen spelen zich af rond het jaar 2010. Maar ze kunnen ook nu afspelen.

9.    Dit verhaal is chronologisch opgebouwd, het begin eerst, en daarna de rest. Er zijn maar weinig flashbacks die dit verhaal ophouden. De flashbacks zijn maximaal 3 weken tijdsprong.

D: bespreking van het verhaalaspect.

1: Spanning.
De spanning in dit boek licht op sommige punten erg hoog. Bijvoorbeeld als James met de   Bloedhonden een overval gaat doen op de Slachters. Er is ook sprake van globale spanning, in het gehele boek komt dit voor. Daarmee bedoel ik dat er in het hele boek een spanning zit van, gaat het James lukken om dit te ontmaskeren, wat voor straf zal hij krijgen, zal Gabrielle het overleven nadat ze is neergestoken. Dit noemen we ook wel “op de toekomst gerichte spanning”. De lokale spanning: de schietpartijen, het neersteken van Gabrielle, het ophalen van de heroïne. Door uitstel en vertraging komen ze soms in gevaar, de Biggen zorgen ook voor de nodige vertraging in de verhalen. Cliffhangers zijn er ook in dit verhaal. De avonturen van James zorgen ervoor dat we een minder goed beeld krijgen van Gabrielle.

2: Personages
James Adams, ook wel bekend als James Beckett, hij is de hoofdpersoon. Hij is een jongen die graag in de problemen raakt en hij wordt dan ook vaak door de politie opgepakt en in de cel gestopt.
Gabrielle O'brien, dit meisje word aan het begin van het verhaal neergestoken door een big, ze overleefd dit wel. De arts heeft 5 uur lang achter de operatietafel gestaan en heeft de ergste verwondingen dichtgemaakt. Zij is een type dat zich ook graag in de nesten werkt. Ze werk samen met de Slachters.
Deshawn Andrews, ook wel beken als Majoor D, is de leider van de slachters. Hij houd ervan mensen te martelen door middel van een draadloze Black and Dekker.
Hij word momenteel gezocht in Jamaica, waar hij vandaan komt. Hij word gezocht voor 11 moordzaken. Zijn karakter is gewelddadig.
Bruce Norris, ook wel bekend als Bruce Beckett, heeft een goed karakter en komt wel eens in de problemen maar niet vaak.
Wheels werd opgepakt toen hij de veerboot nam naar Frankrijk met 250000 dollar bij zich. Ze zeggen over Wheels dat hij homo is, maar dat weten ze niet zeker.
Sasha Thompson, de leider van de Bloedhonden, is 11 dagen nadat hij, uit het ziekenhuis gekomen is, aangehouden voor moord, gewapende overvallen, brandstichting, motordiefstal, aanstichting van criminaliteit, hij word opgesloten voor 14 jaar.
Nog 9 andere Bloedhonden worden veroordeelt voor straffen uitlopend van 3 tot 12 jaar wegens de overval op het vliegveld.

3: Vertelsituatie.
De alwetende situatie.
In dit verhaal weet de schrijver al wat er gaat gebeuren, zo heeft hij bijvoorbeeld al bedacht dat hij een boek ging schrijven over James Adams, wat dit boek daarom ook zo bijzonder maakt is dat dit boek daarom ook al een deel heeft waarin dezelfde personages voorkomen. Maar daarin komt ook een Nicole in voor. Zij word dan van de campus geschopt omdat ze Cocaïne heeft gebruikt. James en Junior vonden haar wel leuk.

E: leeservaringen beschrijven.
1.    Dit verhaal spreekt mij aan omdat er veel spanning in zit, en omdat er veel actie in zit. Er gebeuren veel dingen in dit verhaal die ik erg leuk vind, zoals voetbal, schietpartijen, spionage, en gewapende overvallen op Jukeboxen (dat zijn plaatsen waar drugs worden verkocht).
2.    Ja, dit verhaal liet me zien dat spionage ook kan betekenen dat je je eigen vrienden moet verlinken aan de politie, dat is iets wat niet en nooit zou doen. Als mijn vrienden worden opgepakt zou ik eerst nadenken waarom het mijn vriend is. Als ik dan bedenk dat ik hem aardig vind zou ik hem nooit aan de politie geven.
3.    Ja, ik ben door dit verhaal aan het denken gezet, omdat er veel grote dingen gebeuren waardoor ik als ik het had meegemaakt niet mee zou kunnen leven. Bijvoorbeeld een gewapende overval, een vriendin die word neergestoken, mijn vriend die word opgepakt en iedereen die me niet aardig vind.
4.    Ja, in dit verhaal is weer een heleboel heisa gemaakt, zoals het inbreken in een Jukebox, het inbreken in een vliegveld, het overvallen van een reisbureau. Dit soort dingen. Wat ik wel jammer vond dat er niet werd uitgelegd werd hoe je een geweer in mekaar zet, en ook niet hoe je drugs maakt, dit werd in de vorige delen wel uitgelegd. De personages werden ook minder goed uitgelegd, dat is iets waar in deze boeken wel iets meer aandacht aan mag worden geschonken. Waar wat minder aandacht aan mag worden geschonken is het uitleggen van de omgeving. En het uitleggen van de missiebriefing.
5.    Nee, ik ben het niet eens met de mening van dit verhaal, in dit verhaal word duidelijk dat de straatbendes van Luton elkaar om de haverklap de oorlog verklaren en dat er in Luton eigenlijk geen normaal mens meer rondloopt, terwijl ik denk dat dat wel zo is. De mensen in Jamaica worden in dit boek ook niet echt tot in de hemel geprezen. Ze worden nog net niet gediscrimineerd.
6.    Ja, net zoals in elk deel van deze serie word er weer veel regels overtreden die door andere mensen niet worden gedaan, de mensen die wel een normaal verstand hebben. Maar ja, als je bij de organisatie werkt waar James ook voor werkt, moet je ook goed gek zijn, tenzij je houd van een 100 dagen durende opleiding waarin je gemakkelijk een been of een arm breekt.
7.    Het onderwerp word in dit deel heel goed uitgewerkt, precies zo dat het niet gaat vervelen, maar ook niet zo dat het weer niet gaat vervelen, ik vind dat Robert Muchamore daar goed de grens in opzoekt. Het blijft namelijk wel heel erg voorspelbaar door, maar er komt toch wel iets door dat het toch overal verschild. Het verhaal is dus goed uitgewerkt.
8.    In dit deel word er zoals gewoonlijk weer een heleboel mensen bewusteloos geslagen. In dat opzicht is dit deel behoorlijk voorspelbaar. Maar in andere dingen niet, zoals de personages, die veranderen de hele tijd. Op het ene moment doen ze dit, op het andere dat. In dat opzicht is het niet zo voorspelbaar. Het ligt qua voorspelbaarheid er een beetje tussenin.
9.    Het onderwerp word goed en uitbundig besproken. Maar ook wel zo dat het nog wel iets beter had gekund. Bijvoorbeeld in de uitwerking van sommige geweren, ruimten en andere gebouwen. Met de gebouwen gaat het nog wel goed maar met de ruimten en de personages  had het echt beter gekund.
10.    Ja, ik heb nog zeven andere boeken gelezen over de zelfde persoon. De verhalen lopen steeds evengoed. Daarmee bedoel ik dat het steeds op elkaar lijkt.

F: verwerkingsopdracht -3 een stukje voor de krant.
In dit deel van Cherub is de hoofdpersoon James Adams weer Undercover als James Beckett. Hij bemoeit zich dit keer ook weer met dezelfde persoon als in deel 2 Keith (junior) Moore. Dit keer zoekt Junior weer uit tot hoe ver hij kan gaan.
De Britse onderwereld is in handen van straatbendes. Als 2 van die bendes elkaar de oorlog verklaren dan barst het geweld los, James die werkt voor de bende die de Bloedhonden heet. De politie heeft dringend informatie nodig, en James Adams die heeft de juiste connecties om dit te regelen. De Bloedhonden zijn de gevaarlijkste bendes van allemaal.
De organisatie waar James voor werkt heet Cherub. Er bestaat in dit boek ook een campus. Er wonen zo'n 300 leerlingen die allemaal hoogbegaafd zijn. James Adams is 15 jaar en onze held en hoofdpersoon. Hij heeft een aantal goede missies op zijn naam
staan. Zijn beste vrienden zijn Bruce Norris en Kyle Bleuman, Lauren Adams is zijn zusje. Zij is 12 jaar oud en ook al een van de meest gerespecteerde agenten van haar leeftijd en de campus. Haar beste vrienden zijn Bethany Parker & Greg ¨rat¨ Rathbone. Op de campus heb je verschillende categorieën. En daar horen T-shirt bij. De rode  is voor kinderen onder die 11 jaar en kinderen die geen basisopleiding mogen doen. De oranje is voor bezoekers. De lichtblauwe is voor kinderen die de basisopleiding  doen op het moment, de grijze is voor kinderen die op missie mogen worden gestuurd. De donkerblauwe is voor kinderen die een bijzondere prestatie hebben gedaan, James kreeg dit T-shirt toen hij klaar was met zijn eerste missie. De zwarte is voor kinderen die een aantal hele goede missies hebben gedaan. James en Lauren dragen dit T-shirt, Bruce krijgt hem na deze missie.

REACTIES

D.

D.

Ik heb ze alle 9 gelezen.
Echt vet COOL!!!!!!!!!

10 jaar geleden

J.

J.

Ik heb pas 5 boeken van deze serie gelezen maar ze zijn GEWELDIG!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.