Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Mad about the boy door Paula Craig

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Mad about the boy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 676 woorden
  • 13 augustus 2004
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
26 keer beoordeeld

Boekcover Mad about the boy
Shadow
Mad about the boy door Paula Craig
Shadow
DE ACHTERGROND: Het speelt zich in de vakantie af. In Italië. De vader wilt niet naar Italië maar omdat de moeder en dochter wel willen gaan ze toch naar Italië. Ik vind de achtergrondtekst niet echt belangrijk. HET SOORT LEESTEKST: Ik vind het wel een liefdesverhaal want het gaat over een liefdesprobleem. Ja het verhaal is wel realistisch want het zou iedereen kunne
overkomen. DE PERSONEN: De belangrijkste personen zijn: Paula, Mark en Jamie. Paula is de hoofdrolspeelster in het verhaal. Ze gaat samen met haar ouders naar Italië op vakantie. Maar vlak voor ze op vakantie gaat maakt haar vriendje het uit. Ze vindt het niet zo leuk dat hij het uit maakt. En is blij dat ze op vakantie gaat. Mark is het ex-vriendje van Paula. Hij maakt het dus uit met Paula. En als Paula op vakantie is gaat Mark lopen flikflooien met Pam de beste vriendin van Paula. En als Paula terug komt van haar vakantie gaat ze bij Pam langs en ziet Mark daar op de bank zitten. Jamie is de jongen die Paula ontmoet in Italië en ze vind hem heel leuk en zo en hij neemt haar overal mee naar toe maar Paula vind niet dat ze iets met hem kan nemen omdat ze nog iemand thuis heeft zitten. Ik zou Paula wel willen leren kennen omdat ik wel eens in haar
situatie wil zitten. Ik zou Mark niet willen ontmoeten want hij pakt gewoon de beste

vriendin van Paula in. EEN SAMENVATTING VAN DE GEBEURTENISSEN: Paula en haar ouders gaan op vakantie naar Italië. Maar vlak voor ze gaan maakt het vriendje Mark het uit. Paula vind het niet zo leuk maar ze gaat dan op vakantie en ziet wel wat daar gebeurt. In Italië komt ze een leuke jongen tegen en die heet Jamie hij is heel lief voor haar en neemt haar ook mee naar de disco. De ouders van Paula vinden het allemaal wel goed omdat ze dan een beetje afleiding heeft. Jamie wil adressen uit wisselen om nog contact met haar te houden. En als Paula thuis komt en naar haar vriendin Pam gaat ziet ze haar ex Mark op de bank zitten en vind het niet zo leuk. DE TITEL: Ik vind de titel wel goed gekozen omdat ze boos is op een jongen. En die jongen is Mark. JE EIGEN MENING Ik vond het wel een leuk verhaal dus wel met plezier gelezen. Ik vond de gebeurtenissen in het verhaal wel leuk. Nee heb nog nooit echt een ander boek gelezen die je hier mee kunt vergelijken. Ik zou het afraden omdat het een best moeilijk verhaal is tenminste er zitten moeilijke woorden in. KEUZE OPDRACHT: Een deel uit het dagboek van de hoofd persoon. Yes, vandaag gaan we eindelijk op vakantie naar Italië. Ik vind het alleen zo jammer dat mark niet mee mag maar ja, het is niet anders. Ik ben blij dat mama en in papa hebben kunnen over halen om naar Italië te gaan. Stel je voor dat we niet naar Italië zouden zijn gegaan want was er dan allemaal gebeurd. Zo zou het er dan uit zien denk ik. We zouden aan komen ik Oostenrijk we zouden onze koffers opruimen en zouden even gaan rusten daarna zouden we gaan wandelen door de bergen oersaai dus maar ja papa wil het zo graag, dus ik ga maar mee om een ruzie te voorkomen. Als we weer terug lopen naar onze kamers komen wij een paar kennissen van vroeger tegen. Mijn vader begin een gesprek met de voor mij vreemde mensen. Later kom ik er achter dat de man (Henk) bij mijn vader in het leger heeft gezeten. Henk had een vrouw zo’n klein chinees vrouwtje haar naam weet ik niet want die is veel te moeilijk. We trekken later op met Henk en zijn vrouw. Na 2 weken gaan we weer naar huis mijn vader vond dit jammer maar mijn moeder en ik waren eerder blij dat we niet iedere dag van die saaie wandelingen hoefden te maken.

REACTIES

J.

J.

hoi,ik vind je uittreksel wel goed hoor. ik heb dat boek wel gelezen.maar ik moet nog informatie vinden over dat boek.weet jij misschien waar ik informatie over dat boek kan vinden? ik verwacht je e-mail.
groetjes,
jessica

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mad about the boy door Paula Craig"