Titel: Loverboy
Auteur: Richard Belsky
Gepubliceerd in: 1997
Pagina's: 313
Samenvatting
De proloog beschrijft de eerste moordzaak, in 1974. Het is geschreven in de “Summertime” in New York in 1978. Het echte verhaal begint met de gedachten van Lucy Shannon. Altijd al wou ze reporter worden. Ze werkt nu al enkele jaren bij de Blade, een New Yorkse krant. Ze vindt het niet meer zo spannend als reporter. Ze interviewt een vrouw, Emily Tischler, omdat haar man vermist wordt. Lucy denkt dat Barry Tischler vermoord is.
Op hetzelfde moment is Michael Anson bezig met een film te maken over Loverboy. Loverboy is de seriemoordenaar die de stad een aantal jaar terug terroriseerde. Lucy was de hoofdreporter van deze zaak en weet er ook veel van. Michael Anson wil dat Lucy een kleine rol speelt in de film, maar Lucy weigert omdat ze nog steeds nachtmerries heeft over Loveryboy.


Theresa Anne Vinas wordt ook vermist. Lucy denkt dat zij ook dood is. Therese Anne Vinas en Barry Tischler waren beide gezien in een singles café genaamd “Partners”. Hier werden ze de volgende dag dood gevonden. Lucy is de eerste reporter met het nieuws en het werd haar eerste pagina 1 artikel sinds een lange tijd. Vroeger had ze veel pagina 1 artikelen, over de Loverboy-zaak. Lucy kreeg brieven van hem. In elke brief stonden grappen, maar ook dreigementen. In elke brief schreef hij: “I love you to death”.
Opeens krijgt ze weer brieven van Loverboy. Loverboy is terug en heeft Therese en Barry vermoord, dat denkt iedereen inclusief de politie. Lucy denkt dat hij een imitator is van de echte Loverboy. Het volgende slachtoffer van Loverboy is Julie Blaumstein. Lucy schrijft er weer een pagina 1 artikel over, omdat zij als eerste erachter kwam dat ze vermoord was.
Lucy denkt na over de eerste keer toen Loverboy de stad terroriseerde, een aantal jaar geleden. Ze denkt na over alle zaken: wie er vermoord was, wie overleefde, wat voor soort mensen het waren, wat voor soort vrienden ze hadden. Ze wil het allemaal weten, om er achter te komen of Loverboy echt of nep is. Ze denkt dat het mogelijk is dat Michael Anson de moorden gepleegd heeft om publiciteit voor zijn film te krijgen. Als Lucy dit zegt, wordt haar verteld dat zij het ook had kunnen zijn om pagina 1 artikelen te krijgen.
Meer mensen worden vermoord. Bij de eerste moorden van Loverboy, een aantal jaar terug, had Lucy een vriend bij de politie, Jack Reagan. Ze praatten veel over de zaak, ze waren beiden alcoholisten en genoten van hun tijd samen. De politie had wat verdachten en Lucy en Jack dachten daar over na en volgden ze. Opeens belde Jack haar op en zei dat hij Loverboy gevonden had. Lucy ging naar een bar waar ze Jack vond. Ze gingen naar Joey Russo en beiden dachten ze dat het Loverboy was. Jack zei tegen Lucy dat Joey hem verteld had dat hij Loverboy was. Jack wou hem vermoorden, Lucy wou de politie bellen. Toen ze op zoek ging naar een telefoon hoorde ze een schot, Jack had Joey vermoord. Ze gooiden zijn lichaam in het kanaal en de moorden stopten.
Enige tijd nadat ze Loverboy vermoord hadden pleegde Jack Reagan zelfmoord. Lucy stopte met drinken en ze is nu nuchter. Er worden nog steeds mensen vermoord en Lucy krijgt nog steeds brieven. Haar huidige vriend is een politieagent genaamd Mitch Caruso, en ze praten veel over Loverboy. Ze loopt alleen in een steegje op een avond, wanneer ze van achter vastgegrepen wordt. De persoon zegt: “Dit is maar een kleine herinnering aan het feit dat niemand veilig is voor Loverboy – zelfs jij niet, Shannon.” De persoon slaat haar en ze is een tijdje buiten bewustzijn. Wanneer ze bij is gekomen schrijft ze het verhaal op voor de krant en gaat dan naar het politiebureau. Nu denken ze dat Lucy Loverboy is. Maar opeens mag ze naar huis, zonder uitleg.
Met veel hulp van Lucy komen ze erachter wie er achter de laatste moorden zit. Het is Robert Fowler, zelf een slachtoffer van Loverboy. Zijn vriendin werd vermoord maar hij overleefde. Ze hadden samen een kind. Lucy komt erachter dat het Emily Tischler is, haar echtgenoot was het eerste slachtoffer na jaren. Robert Fowler praat met Lucy en pleegt dan zelfmoord.


Lucy en Mitch komen erachter dat Jack Reagan nog leeft. Hij is in Lucy's appartement en hij neemt haar mee naar de plek van de eerste moord. Hij wilt haar vermoorden, maar ze vecht terug en schiet op hem. Hij rijdt het kanaal in.
Na de Loverboy-zaak kunnen Lucy en Mitch eindelijk nog lang en gelukkig leven. Lucy zegt in de epiloog dat het eindelijk wat rustiger wordt. Maar soms heeft ze nachtmerries en is ze er niet zeker van dat Jack Reagan wel echt dood is....
Personages
Lucy Shannon is het hoofdpersonage van het boek. Ze is een reporter voor de Blade en is betrokken bij de Loverboy zaak. Ze heeft veel problemen en is al twee keer gescheiden. Ze was een alcoholist maar is nu nuchter en dat wil ze blijven. Alles wat ze wilt is een normaal leven met een man en kinderen, zonder problemen.
Jack Reagan/Martin Chambers is een politieagent en hij date met Lucy. Hij werkt erg hard aan de Loverboy zak. Hij is vaak erg dronken en is dan bitter en gewelddadig. Hij is geobsedeerd met Loverboy en wil hem vinden. Nadat hij Joey Russo heeft vermoord pleegt hij zelfmoord. Maar op het eind van het verhaal blijkt het dat hij Jack Reagan niet is, maar Martin Chambers. Hij is Loverboy. Hij was erg slim omdat niemand ooit erachter kwam dat hij Loverboy was.
Victoria Crawford is de hoofdredacteur van de Blade. Ze begon als reporter, maar trouwde met de eigenaar van de krant, Ronald Mackell, en werd toen hoofdredacteur. Eerst haatte Lucy Victoria, maar later werden ze vrienden.
Mitch Caruso is een politieagent. Hij werkt aan de Loverboy zaak. Hij arresteert Lucy, omdat de politie haar verdenkt. Op het einde krijgen Lucy en Mitch een relatie en samen komen ze erachter wie de echte Loverboy is.
De Loverboy slachtoffers waren jonge, mooie, onschuldige vrouwen of koppeltjes. Sommige van hen overleefden de aanval.
Robert Fowler is een van de Loverboy slachtoffers die overleefde. Hij is de imitator van Loverboy en is geobsedeerd met Loverboy. Hij is erg boos en heeft veel verdriet omdat Loverboy zijn vriendin vermoorde. Hij pleegt zelfmoord.
Titelbeschrijving
Het verhaal gaat over Loverboy. Hij terroriseerde de stad New York door als seriemoordenaar rond te lopen.
Thema's
-de vraag waarom een moordenaar moordt.
-obsessie
-angst
Plaats en tijd
Het verhaal duurt in totaal ongeveer tien jaar. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in New York: op straat, in cafés, op het Blade kantoor, op het politiebureau en bij Lucy thuis. Het verhaal wordt niet in chronologische volgorde verteld, er zijn flashbacks en flash forwards.
Dingen die me opvielen
De auteur gebruikt het woord “though” erg vaak.
Spannendste passage
(pagina 167, 17, 178)
Lucy is op het politiebureau omdat ze is aangevallen door Loverboy. Ze arresteren haar omdat ze denken dat zij Loverboy is.
'"We canvassed the area, Lucy. No one saw any attack. There's no evidence in the alley. No sign of a struggle anywhere." "I was there, Lieutenant, remember?" He grunted. "Yeah. Just you and this imaginary assailant."
I couldn't believe this was happening. "Are you saying I made this up?"
"Its starting to look that way. " "Why would I do that?" Masters pointed to the newspaper article. "To get on the front page. To keep this whole Loverboy thing going for you." "That's ridiculous." I looked over at Caruso. "Is that what you think, Mitch? That I made it all up just to get my name in the paper again?" He shook his head. "I don't know, Lucy...."
"Maybe you didn't do it deliberately," Masters said. "Maybe you really thought you were being attacked. People who drink a lot sometimes have delusions---" (.........)
Masters reached into the cardboard box and took out some other things. A scrapbook. A few letters. A vodka bottle. "Where did you get those?" I wanted to know.
"What were you doing in my appartment?" "We had a warrant to search it." "Why?" Then it dawned on me. Of course. That was why Mitch Caruso had been looking around my bedroom. He'd been trying to find out if there was anything there to come back for later with a warrant. He hadn't been on a dat at all. He'd been on the job the whole time. I glared at him. He looked away. "You son of a bitch!"I said.(.........)
He reached into the box one more time and took out a gun. Not just any gun. A Bulldog .44 revolver. Just like the one Loverboy used. "We found this in your apartment too,"Masters told me. That was when I knew I was really in trouble."I want to talk to a lawyer,"I said.


Mening

Ik vond het een erg goed boek. Ik vond het leuk omdat je zelf er ook achter probeert te komen wie Loverboy is en het net zo graag wilt weten. Je hebt wel wat verdachten in je hoofd, maar je weet niet wie het is. Wanneer Jack Loverboy blijkt te zijn is dat niet vreemd. Ik begreep het hele verhaal en dat was wel erg fijn. Het is een spannend boek.
Dit boekverslag is vertaald door de redactie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.