Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Samenvatting van het boek Love Story van Erich Segal.
Het boek Love Story gaat over een rijke jongen “Oliver Barret IV” en een arm meisje “Jennifer Cavilleri”.
Het verhaal begint wanneer Oliver een boek wil lenen in de bibliotheek waar Jennifer werkt. Jennifer wil Oliver pas helpen als hij haar vraagt om samen met haar wat koffie te drinken, hij stemt hierop in.
Onder het koffie drinken hebben ze het over van alles en nog wat vooral over hun studies, na afloop vraagt Oliver haar of ze bij zijn ijshockey wedstrijd wil kijken. Jennifer gaat dan naar een ijshockey wedstrijd van Oliver en hier begint dan hun liefde voor elkaar.
Na een tal van afspraakjes krijgen ze een steeds diepere relatie. Na verloop van tijd wil Oliver haar dan ook aan zijn ouders voorstellen als zijn verloofde (ze willen gaan trouwen, al zeer snel). De vader van Oliver keurt de relatie van Oliver niet goed, door het grote standenverschil. Oliver zou moeten kiezen tussen zijn ouders en zijn grote liefde Jennifer. Oliver kiest voor Jennifer.


Wanneer ze na hun huwelijk bij elkaar in huis gaan wonen ontstaat er voor hen beiden een lastige tijd. Beiden kunnen ze sommige dingen niet meer doen die ze eigenlijk wel hadden willen doen (vb: naar films, concerten of wedstrijden), doordat ze gewoon te weinig geld hebben. Ze moeten leven van het inkomen van Jennifer als schooljuf, ondertussen studeert Oliver nog.
Hun leven wordt iets makkelijker als Oliver als één van de besten van de universiteit afstudeert en een goed betaalde baan krijgt.
Ze kunnen nu veel meer dingen doen, ze besluiten zelf dat het nu wel eens tijd wordt voor een kind. Beiden zijn ze er al helemaal op voorbereid en zien ze zo’n kleine baby al helemaal zitten, voor de zekerheid gaan ze dan toch nog even naar de dokter om wat testjes te doen.
Uit deze testjes blijkt dat Jennifer een ernstige vorm van leukemie heeft wat niet te genezen is. De dokter vertelt het aanvankelijk alleen aan Oliver, om Jennifer zo rustig mogelijk te houden. Alleen wanneer Jennifer op den duur het allemaal niet vertrouwt en de waarheid maar wil weten gaat ze zelf naar de dokter en wordt ook haar de diagnose verteld. Het is nu nog een kwestie van de dagen aftellen voor haar dood . Op een avond krijgt Jennifer zo’n last dat ze samen met het Oliver naar het ziekenhuis gaat, hier blijft ze tot haar dood.
Jennifer is overleden na een huwelijk van drie jaar. Na de dood van Jennifer komt het ook allemaal nog weer goed tussen Oliver en zijn vader.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Het lijkt wel alsof je aan het einde geen zin meer had om de samenvatting af te schrijven en maar snel er aan hebt geplakt: ze ging dood maar oliver kon het wel weer met zijn vader vinden.
volgende keer mag er best wel iets meer voor worden gedaan hoor! zo is het niks...

9 jaar geleden