Love by design door Kieran McGovern

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 521 woorden
  • 17 september 2006
  • 42 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 42 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1998
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Love by design
Shadow
Love by design door Kieran McGovern
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Kieran McGovern - Love by design


Hoofdpersoon(en)
Tom Cutter, Rita Tatchi, Mr. Spooner (echte naam=Keith Dutton), Danny en Mr. En Mrs. Cutter.

Andere personen
Mr. Tatchi (rita’s vader), Shana (Rita’s zusje) en Detective Inspector Finch.


Samenvatting
Het is winter, Tom is gezakt voor zijn examen. Hij wil graag naar de school voor Kunst en Fotografie, maar kan daar niet naartoe. Hij heeft ook geen zin om nog een jaar op school te zitten en neemt daarom een baantje in de bibliotheek. Op een dag komt er een knap meisje met diepbruine ogen en bruin haar langs, genaamd Rita Tatchi. Tom en Rita raken aan de praat.

Rita maakt zelf kleren omdat ze sommige kleren die ze graag wil niet kan betalen. Ze is ongelukkig, omdat haar familie arm is wil haar vader dat Rita met de rijke Bungo gaat trouwen. Ze komt steeds vaker. Ze vertelt Tom dat ze graag model wil worden maar dat niemand haar wil. Daarom stelt Tom voor dat hij foto's van haar maakt en dat ze die naar tien modebladen versturen. Ze wordt nergens aangenomen. Een modeblad zegt alleen dat ze de kleren die Rita maakt mooi vinden.


Op een dag leest ze in de krant een advertentie waarin modellen worden gevraagd. Ze reageert erop en ze mag langskomen. Daar zit ene Mr. Spooner. Tom vindt het maar een vage man, maar Rita is helemaal weg van hem. Ze is aangenomen en Spooner vraagt of Tom ook zijn handtekening wil zetten, als getuige. Hij wil de formulieren meenemen naar huis omdat hij sommige woorden niet bgrijpt en alles in een erg klein lettertype is geschreven maar dat mag niet. Hij wil daarom eigenlijk niet maar doet het toch omdat hij niet wil dat Rita nog meer boos wordt op hem.

Ze zien elkaar een half jaar niet maar hij denkt nog steeds heel veel aan haar en mist haar. Op 14 februari krijgt hij een brief dat Rita en Spooner gaan trouwen. Hij schrikt zich dood. Op dezelfde dag nog komt de politie de bibliotheek in en laat een papiertje zien dat Tom heeft ondertekend. De politie vertelt Tom dat Spooner een crimineel is en of Tom wil helpen Spooner te arresteren op de bruiloft. Tom stemt in.

Op de bruiloft wordt Spooner gearresteerd en Rita ziet hem niet meer. Op de verjaardag van Tom vraagt de beste vriend van Tom, Danny, of Tom mee gaat naar een feest. Het is een feest met een thema, je moet je kleden als een bekend tv. figuur. Tom krijgt een Charly Chaplin-kostuum aangeboden door Danny, die Rita heeft gemaakt, maar dat weet Tom niet. Op het feest ontmoet hij Rita, maar omdat Rita een kostuum aanheeft herkent Tom haar niet. Rita herkent Tom wel omdat zij zelf het kostuum gemaakt heeft. Dan realiseert hij zich pas dat hij eigenlijk nog steeds verliefd was. Rita wil geen model meer worden, ze wil nu modeontwerpster worden, maar ze moet nog een heleboel leren.


Mening
Op mijn school moeten we geregeld boekentoetsen maken voor Engels, ik denk dat ik dit wel het leukste boekje tot nu toe vind!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Love by design door Kieran McGovern"