Lord Loss, Book one, the Demonata door Darren Shan

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 671 woorden
  • 25 juli 2007
  • 37 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 37 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Grootmeester van het kwaad
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
272
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Lord Loss, Book one, the Demonata
Shadow
Lord Loss, Book one, the Demonata door Darren Shan
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Grootmeester van het kwaad

Zakelijke gegevens

Auteur: Darren Shan
Titel: Grootmeester van het kwaad
Uitgeverij: De Piramide
Samenvatting
Het verhaal speelt zich af in deze tijd. En ik denk dat er geen bedoeling achter het boek zit. De hoofdpersonen in dit boek zijn:
• Grubbs Grady
• Derwisj; Grubbs’oom
• Bill-E, Grubbs geheime broer
Grubbs Grady is een gewone schooljongen, totdat zijn ouders en zus naar een balletvoorstelling gaan. Daarom moet hij bij zijn tante in de buurt logeren. Maar Grubbs vertrouwt het niet en gaat ’s avonds terug naar huis. Als hij in de slaapkamer van zijn ouders komt, openbaart de hel op aarde voor hem; overal licht bloed in de kamer; overal liggen kapotte schaakborden (in de familie is schaken heel belangrijk) en de muur is vol met spinnenwebben. Voor zich ziet Grubbs nog net hoe zijn zus door een demon wordt vermoord, zijn ouders zijn al dood. In de kamer is een mysterieuze man, Lord Loss, met zijn 2 vazallen Vena en Arterie. Vena is een demon met het lijf van een grote hond, de kop van een krokodil en vrouwen handen als poten. Arterie is ook een demon maar met het lijf van een kind, zijn haar is gemaakt van insecten; soms kakkerlakken, soms luizen. Op zijn handpalmen zitten 2 bekken vol met kleine scherpe tandjes. Grubbs vlucht en ontsnapt net aan.
Na zijn traumatiserende ervaring gaat Grubbs naar een opvangcentrum. Daar gelooft niemand hem over de demonen. Na een aantal maanden komt er een familie lid: zijn oom Derwisj. Hij vertelt hem dat hij gewoon mee moet spelen en dat hij moet zeggen dat er helemaal geen demonen zijn etc. Na deze aanpak komt Grubbs na een maand uit het centrum. Hij gaat mee met zijn oom Derwisj, naar Carcery Vale. Daar ontmoet hij Bill-E (eigenlijk Billy maar zo wil hij genoemd worden: hij vindt het ‘’Cool’’). Ze gaan veel met elkaar om. Na een tijdje vertelt Bill-E dat hij vermoedt dat Derwisj een weerwolf is en legt dat uit: elke keer rond volle maan is Derwisj een paar nachten niet thuis en vindt Bill-E in het bos allerlei dode dieren. Samen gaan ze op zoek en Grubbs voelt zich steeds minder op zijn gemak.

Dan gaat hij naar de wijnkelder van Derwisj onderzoeken of daar iets was. Hij vond het verdacht dat hij daar niet mocht komen i.v.m. de luchtvochtigheid en de temperatuur. Daar ontdekt hij een geheime gang die lijdt naar een kamer met allemaal boeken over Demonen.
Grubbs besluit dit aan Bill-E te vertellen en samen achtervolgen ze Derwisj op de nacht van volle maan, totdat ze de stad uitkomen. Daar willen ze Derwisj pakken maar hij ziet ze en zegt tegen Grubbs dat ze aan dezelfde kant staan en dat Bill-E de weerwolf is!!
Derwisj geeft Bill-E een spuit en deze valt in slaap. Eenmaal thuis vertelt Derwisj ook dat Bill-E Grubbs’ zijn halfbroer is en dat het in de familie zit dat sommigen in weerwolven veranderen.
Alleen Lord Loss kan dit verhelpen. Dit wilden zijn ouders ook voor zijn zus doen, zij was ook aan het veranderen. Maar om dit te doen moet men een tussenwereld creëren waar gestreden kan worden. Hierbij moet 1 persoon schaken op 5 borden tegelijk tegen Lord Loss, waarbij de ander in de tussentijd de schaker moet verdedigen door te vechten tegen 2 van zijn vazallen. Zijn ouders verloren en werden daardoor vermoordt. Derwisj en Grubbs strijden voor Bill-E en winnen. Bill-E wordt weer normaal en zal nooit weten wat er gebeurd is, dit
laten ze zo.
Eigen mening
Ik vind dit een heel leuk en spannend boek. Ik heb ook het 2e deel van deze serie gelezen en die is ook een aanrader. Ik ben bij deze serie (Demonata) gekomen door een eerdere serie boeken van Darren Shan: De wereld van Darren Shan, deze gaat over vampiers en is zeker weten een aanrader. De boeken van Darren Shan zijn vol van actie en gevechten. Deze worden zeer uitbundig en gedetailleerd beschreven, dus je moet wel tegen wat bloed kunnen. De boeken zijn voor kinderen, vanaf 11/12 jaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

dit boek is voor 14 jaar en oudeR:)

14 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dat je heel veel hebt overgeslagen aan het begin van het hele verhaal.

12 jaar geleden

P.

P.

wat een kutboek

11 jaar geleden

S.

S.

mooi verhaal ik ben ontroerd

11 jaar geleden

A.

A.

sinds wanneer is lord loss een man?

11 jaar geleden

A.

A.

nou omdat hij zich niet lesbich gedraagt en verliefd is op nadia/juni

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Lord Loss, Book one, the Demonata door Darren Shan"