Little women door Louisa M. Alcott

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 484 woorden
  • 12 juli 2007
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 4
  • 17 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1868
Pagina's
504
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als

Boekcover Little women
Shadow
Little women door Louisa M. Alcott
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekverslag
Little woman


1. Noteer de titel van het boek en de schrijver.
titel: little women (C)
schrijver: Louise May Alcott

2. Je kopieert de kaft van het boek. Je geeft aan of je vindt dat het een goede kaft is of niet en waarom je dat vindt.

3. Je legt uit wat de titel betekent en waarom het boek juist deze titel heeft. Vertel ook of je vindt dat deze titel wel of niet goed bij het boek past. Leg ook uit waarom.

Het boek heeft als titel little women. Ik kan niet precies zeggen waarom dit boek zo heet omdat ik het een andere titel zou geven. Ik zou een titel waarin iets staat over problemen en geluk in een zin wel iets vinden voor dit boek omdat er eerst heel veel problemen zijn en uit eindelijk toch nog allemaal goed komt.


4. Geef met behulp van een schema aan wat de verschillende hoofdpersonen met elkaar te maken hebben.
ouders: Mr March en Mrs March
kinderen: Meg (16 jaar), Jo (15 jaar), Beth (13 jaar) en Amy (leeftijd onbekend)

5. Je geeft aan waar het verhaal zich vooral afspeelt. Schrijf uit het boek 2 zinnen over waar uit dat blijkt
Het verhaal speelt zich vooral af in huis van de familie March. (Blz iii: It was six in the evening and the girls were at home) , (Blz 20: Lauri was at the March house with the girls and their mother.)

6. Je geeft aan wanneer het zich vooral afspeelt. Schrijf 2 stukjes over waarin je dat te weten bent gekomen en noem het nummer van de bladzijde waar dat stond.
Er staat nergens in het boek een tijdsbepaling van wanneer het er afspeelt. Wel staat er in het boek : twee weken later, die avond, de volgende morgen. Ik denk dat het in de 18e eeuw afspeelt als ik naar de plaatjes kijk op blz. 3, 4, 5, 6, 8, 12, 17, 19, 21. Ook kun je het merken aan dat er staat dat ze brieven moesten schrijven enz., nu zouden we gewoon even bellen of een mailtje verzenden.

7. Schrijf een korte samenvatting van het boek.
Het gezin March bestaat uit een vader, moeder en 4 dochters. Ze zijn niet zo heel rijk en vader zit in Wasington. Moeder moet nu alleen de kinderen opvoeden. Ze maken vrienden met de familie Laurence, bestaande uit vader Laurence en zoon Lauri. Jo en Lauri zijn vrienden. Meg word verliefd op John en ze krijgen verkering. Er gaan eerst een heleboel dingen fout en uit eindelijk komt alles goed. Lauri had als kerst had gezorgd dat vader weer thuis kwam.


8. Geef het boek een cijfer van 1- 10. Schrijf ook op, waarom je het boek dit cijfer hebt gegeven.
Ik geef het boek een 7, omdat er niet echt een verhaallijn in zit. Het is een redelijk makkelijk boekje en ik had het ook snel uit maar ik vond het onderwerp niet zo heel erg leuk. De volgende keer ben ik van plan een iets moeilijker boekje uit te kiezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Little women door Louisa M. Alcott"