Little lord fauntleroy door Frances Hodgson Burnett

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Little lord fauntleroy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 558 woorden
  • 22 november 2004
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
27 keer beoordeeld

Boekcover Little lord fauntleroy
Shadow
Little lord fauntleroy door Frances Hodgson Burnett
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Cedric Errol, de hoofdpersoon in dit boek, is de zoon van Captain Cedric Errol. Die komt oorspronkelijk uit een rijke familie in Engeland, en is de jongste van drie zonen. Toen hij zijn vader, een belangrijke graaf, op een gegeven moment vertelde dat hij was getrouwd met een Amerikaanse, een wees, liet deze horen dat hij nooit van zijn leven meer iets van zijn zoon wilde horen. Captain Cedric Errol stierf, en ook de twee oudere broers in Engeland komen te overlijden. De zevenjarige Cedric blijft met zijn moeder achter en samen wonen ze in New York. Cedric maakt daar veel vrienden, onder anderen de kruidenier Mr Hobbs en ‘Dick the boot-black boy’. Op een dag komt er bij hen een advocaat op bezoek, Mr Havisham, gestuurd door Cedric’s grootvader ‘de Earl of Dorincourt’, die hen komt vertellen dat Cedric alles zal erven wat nu nog van zijn rijke grootvader is, en dat hij daarom naar Engeland moet komen. Vanaf die dag is hij ‘Lord Fauntleroy’, en komt hij te wonen in het grote kasteel bij zijn grootvader. Omdat zijn moeder een Amerikaanse is, en zijn grootvader daar een hekel aan heeft, woont zijn moeder een eind verderop, en mag hij haar alleen bezoeken.
Cedric’s grootvader staat bekend als een kwaad iemand en iedereen heeft het erg te doen met de kleine Cedric, die bij die nare man komt te wonen. Maar omdat zijn moeder steeds heeft gezegd dat hij het erg naar zijn zin zal hebben op het kasteel en omdat hij ook via Mr Havisham al veel geld heeft gekregen van zijn grootvader, waarmee Cedric zijn vrienden blij maakt, die weinig geld hebben, heeft hij van het begin af aan een groot vertrouwen in zijn grootvader en kunnen ze direct goed met elkaar opschieten. Cedric geniet erg van alles op het kasteel en gaat vaak bij zijn moeder op bezoek. Hij krijgt nog meer dan hij vraagt, leert paardrijden en samen met zijn grootvader en de hond Dougal gaan ze vaak erop uit. De mensen die ze tegenkomen groeten hen altijd heel vriendelijk en Cedric denkt alsmaar dat ze dat doen omdat zijn grootvader zo’n goede man is. Als Cedric op een dag van zijn moeder hoort van een arm gebied vertelt hij dat direct aan zijn grootvader, niet wetend dat die allang van de armoede wist, maar er simpelweg nooit wat aan gedaan heeft. Omdat zijn grootvader erg dol op Cedric is, laat hij daar direct nieuwe huizen bouwen.

In Amerika mist Mr Hobbs Cedric ontzettend, en gaat hij Dick maar eens opzoeken. Ze worden vrienden en samen lezen ze de brieven die ze van Cedric krijgen. Dick vertelt Mr Hobbs over zijn broer Ben, die getrouwd is met een vrouw die haar kind slaat.
Dan op een gegeven moment duikt er een vrouw op die beweert dat ze de weduwe is van de tweede zoon van Cedric’s grootvader, en dat haar zoon dus de erfenis zal krijgen. Cedric’s grootvader is laaiend, en het hele geval haalt de kranten tot in America toe. Daar ziet Dick de foto van de vrouw, en herkent er zijn schoonzus in. Zo komt de hele zaak aan het licht en is Cedric weer helemaal Lord Fauntleroy.
Het boek eindigt met zijn achtste verjaardag en vanaf dan mag ook zijn moeder in het kasteel wonen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Little lord fauntleroy door Frances Hodgson Burnett"