Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lamb to the slaughter door Roald Dahl

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Lamb to the slaughter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 585 woorden
  • 30 juni 2009
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5
37 keer beoordeeld

Boekcover Lamb to the slaughter
Shadow
Lamb to the slaughter door Roald Dahl
Shadow

1.a) Roald Dahl
b) Lamb to the slaughter

3.a) Rond deze tijd in het huis van Mary Maloney.
b) De belangrijkste persoon is Mary Maloney. Ze is 6 maanden zwanger van een man waarvan ze heel erg veel houd en waaraan ze erg gebonden is. Haar man heeft een kleine rol in het verhaal. In het begin is hij erg bokkig, maar later weet je ook waarom, want hij wil haar verlaten.
c) De schrijver is aan het woord. Hij vertelt over de gevoelens van de vrouw en hoe het verloopt als haar man haar verlaat.

4.a) Ze heeft hem vermoord, omdat hij haar wil verlaten, ze wil verbergen dat zij het heeft gedaan.

b) Een beetje, ze doet net alsof ze thuiskomt en ziet dat haar man is overleden. Daarna belt ze de politie en zegt dat ze haar man heeft gevonden. De politie gaat op zoek naar de dader en ze verdenken in het verhaal haar niet. Ik weet natuurlijk niet hoe het verder gaat.
c) Als ik hem had vermoord (wat ik sowieso niet zou doen), dan zou ik net zoals haar proberen te verbergen dat ik de moord had gepleegd. Maar ik zal het nooit zo ver laten komen. Als mijn man me verliet, zal ik denk ik erg boos worden, maar het wel accepteren.
d) Ze heeft haar man vermoord met een bevoren lam, in de titel spreken ze daar ook over.

5.’At that point, Mary Maloney simply walked up behind him and without any pause she swung the big frozen leg of lamb high in the air and brought it down as hard as she could on the back of his head.’ Als hij dit beschrijft dan voel je de kracht waarmee ze het lamsbeen op zijn hoofd slaat, ik vind dat hij dit erg goed beschrijft en het is ook wel een spannend stuk uit het verhaal.

6.a) Ik vind het wel een spannend verhaal, waarin Roald Dahl alles heel uitvoerig beschrijft. Normaal heb ik hier een hekel aan, maar deze beschrijvingen zijn niet langdradig en dragen er juist aan bij om het verhaal spannend te maken. Vooral door de schrijfwijze van Roald Dahl wordt het verhaal leuk.
b.) Ik zou dit zeker aanraden aan andere mensen, Roald Dahl weet je enorm te boeien in het verhaal en ik ben echt benieuwd hoe het zou aflopen. Hij maakt het erg spannend en dramatisch.

Samenvatting

Mary Maloney is aan het wachten op haar man. Ze verlangt er erg naar om hem weer te zien, ze is 6 maanden zwanger van hem.
Als hij van zijn werk terugkomt is hij erg kortaf en nukkig, maar zij wil persé eten voor hem klaarmaken, hij wil dat niet. Hij wil haar iets vertellen. Hij vertelt haar dat hij haar wil verlaten. Ze kon het niet geloven. Toch doet ze alsof er niks gebeurd is en gaat eten maken. Ze ziet dat er een bevroren lamsbeen in de vriezer ligt. Ze loopt ermee naar haar man en slaat hem keihard op zijn hoofd. Hij is dood. Daarna gaat ze naar de winkel en doet boodschappen en als ze thuiskomt roept ze haar man, ze loopt de kamer in en begint ineens keihard te huilen. Ze belt de politie en zegt dat haar man dood is. Ze komen meteen naar haar toe en beginnen te zoeken naar het voorwerp waarmee hij is doodgeslagen. Ze maakt eten voor hun en hun gaan onderzoeken. Volgens mij hebben ze een klein beetje het idee dat zij het heeft gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lamb to the slaughter door Roald Dahl"