Lamb to the slaughter door Roald Dahl

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Lamb to the slaughter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 284 woorden
  • 29 mei 2003
  • 59 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
59 keer beoordeeld

Boekcover Lamb to the slaughter
Shadow
Lamb to the slaughter door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud Mary Maloney wacht op haar man (terwijl ze zwanger is), die haar vertelt dat hij haar wilt verlaten. Hoewel ze ontzettend hard verschiet, wil ze toch het avondmaal bereiden. Ze haalt een bevroren lamsbout en in een woede aanval slaat ze ermee op haar man zijn achterhoofd en die valt dood neer. Ze doet alsof er niets gebeurd is en gaat naar een winkel. Mary roept de collega’s van haar man (hij was politieagent) en legt de lamsbout in de oven. Tegen de agenten vertelt ze dat ze naar de winkel ging en toen ze thuis kwam hem zo zag liggen. Zij zoeken het wapen maar vinden het niet. Ze geraken er niet wijs uit en uiteindelijk geeft ze de lamsbout aan hen te eten. Beschrijving van het hoofpersonage Mary Maloney had in de 6e maand van haar zwangerschap een prachtige doorschijnende tint gekregen, haar mond had iets weeks en haar ogen leken met deze nieuwe vredige uitdrukking nog groter en donkerder dan tevoren.
Plaats waar het verhaal zich afspeelt Bij haar thuis en ook heel even in de winkel. Tijd waar het verhaal zich afspeelt Tussen 10 voor 5 en 9 uur ’s avonds. Eigen mening over het verhaal Ik heb ervan genoten om het verhaal te lezen. Er is een zekere waarheid in het verhaal, maar je moet je gedachten er bij houden om het te volgen. Het is wel leuk om te lezen hoe die mensen zo blijven doorzoeken terwijl de oplossing zo dichtbij is, maar dat weten zij niet. Het duurt wel een tijdje voor dat je door hebt wat Mary haar man tegen haar zei, dat vind ik niet zo goed maar voor de rest is het een mooi verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lamb to the slaughter door Roald Dahl"