Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

L.A. Candy door Lauren Conrad

Beoordeling 3.2
Foto van een scholier
Boekcover L.A. Candy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas mbo | 1414 woorden
  • 18 maart 2011
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 3.2
38 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2009
Pagina's
326
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover L.A. Candy
Shadow
L.A. Candy door Lauren Conrad
Shadow

Het boek gaat over 4 meiden uit Los Angles, deze spelen een rol in de hitserie L.A Candy. In de serie maken ze heel veel mee. Hoe ze in de serie terecht zijn gekomen en wat er allemaal gebeurdt ga ik nu vertellen. Ik heb zelf een bij over elk hoofdstuk opgeschreven wat er is gebeurd deze lever ik ook in maar daardoor kan het zijn dat het verhaal heel groot is omdat ik alles uitgebreid wil vertellen.

Jane en Scatlett komen uit Santa Barbara ze zijn naar Los Angles verhuist voor studie. Ze kennen elkaar al sinds de bassischool. Omdat ze nog niemand kennen in Los Angles gaan ze uit naar een uit, maar daarvoor gaan ze eerst shoppen. Hier komen ze hun eerste vriend tegen Diego genaamd hij is verkoper in de winkel waar ze naar binnen zin gelopen. Ze gaan samen met de verkoper uit die avond, ze zitten aan de bar want nergens anders is plek voor ze. In het cafe zien ze allemaal leuke jongens maar ze gaan de praat met Braden, terwijl ze met aan het praten zijn komt opeens Willow binnen dit is zijn knipperlicht relatie vriendinnetje hierdoor verlaten ze de club.


Die dag erna gaan ze weer uit alleen dan in Les Deux om te stress weg te werken van Jane der vaan bij Fiona, wanneer ze in de rij staan komen ze Diego tegen die brengt ze snel naar binnen. In de club komen ze Anna Payne tegen, op tv een superster maar in de club gedraagt zich als een bitch.

In de club worden Jane & Scarlett gevraagd of ze willen gaan spelen in de serie maar Jane wijst Trevor (producer) keihard af. Jane is terug van het werk maar is de weg kwijt naar huis ze belt Scarlett terwijl ze deze belt komt ze Braden tegen ze gaat samen met hem uit eten en dan denkt ze aan Caleb haar oude ex vriendje niemand is nog zo lief geweest voor haar als hij. Uit eindelijk beslissen ze toch wel om naar MTV te gaan voor de show, hier moeten ze een soort auditie doen. Deze auditie moet ze doen met Dana dit is een soort baas van de show. Ze worden de dag erna op gebeld ze hebben een afspraak met Trevor om 1 uur middags. Het gesprek is bij Ivy dit is een een geliefde plek voor bekende mensen. Hij verteldt dat de serie L.A Candy gaat heten en het over hun en 2 andere meiden gaat draaien, de andere 2 meiden heten Madison en Gaby. Volgende week beginnen ze al met de opnames van de serie.

Omdat Trevor hun appartement niet mooi vind regelt hij voor de dames een nieuwe en wel binnen een week moeten ze er in zitten. Ze gaan voor het eerst uit terwijl ze in de serie zitten dat is wel even wennen met al dat appratuur om je heen. In de club ontmoeten ze Gaby en Madison ze besluiten om met ze 4e een beauty dag te gaan houden. Jane word op het matje geroepen bij Fiona ze vraagt aan der of ze haar assistent wilt worden en ze zegt ja, de fotograaf die binnen komt lopen vraagt of ze samen op date willen.

Samen met de meiden gaan ze na de spa het is heel gezellig en die avond gaan ze samen ook uit in de club van Madison ouders, Jane is dronken en wilt jongens mee naar huis nemen maar Scarlett voorkomt dit.

Jane is op date met Pablo de fotograaf ze voelt zich alleen niet zo lekker dus op de terug weg moeten ze stoppen want ze moet overgeven. De rest van de week hebben ze allemaal promotie gedaan voor de serie ze zaten ook bij het blad waar Diego werkt hij gaf hun, zijn informatie om nog een keer wat leuks samen te gaan doen. De baas van het blad waar Diego werkt is Verionica Bliss deze ziet het al helemaal voor zich om roddels te gaan verspreiden over de meiden. Jane moet ook in dezelfde week als enigste naar e studio komen ze moet gaan inspreken, ze snapt het niet, draait de serie nou alleen om haar? Dag erna is de fotoshoot voor het blad hier moeten ze in badpakken dit vindt Scarlett echt niet leuk hier zie je al dat Madison een kleine bitch word want ze vind het niet leuk dat ze op de achtergrond word geplaatst en Jane op de voorgrond.

De eerste aflevering word in Area getoond hier is ook alle familie bij. Jane had Braden ook uitgenodigd deze gaf haar een knuffelpuppy cadeau omdat ze die vroeger nooit mocht krijgen. De dag erna worden alle meiden gebeldt door Trevor hij gaat lunchen en verteld dat de serie een hit is geworden en er dus meer serie’s gaan komen. Op het kantoor moet Jane een party gaan plannen voor Anna Payne de bitch uit de club laatst. Braden smst der hij geeft een klein feestje en vraagt of ze ook komen, ze mag de meiden allemaal mee nemen.

Als ze op het feestje zijn word Jane voorgesteld aan Jesse door Braden, wanneer hij weg loopt gaan ze gezellig praten en hij vraagt haar mee op date ze zegt ja. Op de date praten ze over allemaal verschillende dingen en aan het einde van de date gaan ze zelfs zoenen, ze willen vaker gaan daten. Scarlett moet Gaby en Madison haar school laten zien omdat Madison er ook op wilt gaan hier doet ze heel gemeen tegen Gaby.

Jane en Jesse daten ondertussen meer, ze is nog wel gebeldt door Braden om haar te vertellen dat Jesse haar type helemaal niet is hier luistert ze niet naar. Scarlett vertrouwd Jesse niet. Op het werk krijgt Jane een nieuwe stagaire genaamd Hannah. Die dag moet Jane ook de plannen voor Anna der feest presenteren ze vindt het leuk.

Verionca heeft foto’s van Jane & Jesse op date deze wilt ze in haar tijdschrift gaan plaatsen. Madison is er ook met roddels maar deze zijn niet boeiend genoeg daarom vraagt Verionica of ze Jane wilt gaan bespieden.

Die avond is ook de verjaardag van Jesse, Jane heeft al de meiden mee genomen als ze bij het feest aankomt is Jesse al helemaal dronken en loopt hij weg wanneer ze hem vindt staat die met een ander meisje te zoenen. Ze is hier voor zo van verstuur dat ze niemand een tijdje laat horen. Het tijdschrift is uit en hier staat dat alles maar om Jane draait dat maakt Madison kwaad, ze heeft een plan om haar uit de serie te werken hiervoor heeft ze wel echter Braden nodig. Die avond is Braden bij Jane om te vertellen dat hij haar ook leuk vind ze zoenen en hebben seks ze vallen in slaap en dan nachts word ze wakker gesmst Jesse komt er aan Braden moet dus meteen weg!


Madison wilt de foto’s geven aan Verionca maar kiest er toch ervoor om het niet zo te doen. Door wat er laatst is gebeurd met Jesse en Braden wilt ze tijdelijk even niks meer te maken hebben met Jesse maar ook niet met Braden omdat ze die eigenlijk ook wel leuk vind maar dat kan niet omdat hij iets heeft met Willow.

Ze stuurt hun een sms om het even rustig te houden. Madison is bij Verionca maar die geeft geen duidelijke foto’s hier kan ze niks mee hierdoor wordt ze boos, Madison beloofd goede foto’s aan te leveren. Ze moet dus een plan verzinnen : afspreken met Jesse ze laat bij die afspraak van hun samen foto’s zien van Braden en Jane samen in bed en Jane draagt niks meer dan haar ondergoed en beha. Ze verteld dat Jesse iets met de foto’s moet doen.

Diego belt Jane op en zegt dat hem heel erg spijt hij had moet dit moeten voorkomen vind hij zelf Jane vraagt zich af wat er aan de hand is en gaat op het internet kijken hier ziet ze de foto van haar en Braden en schrikt heel erg, Madison verteldt tegen Jane en Scarlett dat Jesse het heeft gedaan Scarlett gaat boos naar hem toe en vraagt waarom hij dat heeft gedaan, maar hij verteld haar dat hij het niet was maar Madison. Terwijl ze hem niet vertrouwd gelooft ze hem toch dat ziet ze in zijn ogen wanneer ze boos terug rijdt en thuis aankomt zijn Madison en Jane weg......

REACTIES

A.

A.

Je kan wel wat doen aan je spelling vind ik. en een paar dingen zijn niet waar.

12 jaar geleden

E.

E.

misschien kan je iets meer letter op je spelling, want het leest echt heel irritant. interpunctie enzo is erg handig!

12 jaar geleden

J.

J.

Wat een taalgebruik zeg. Je moet even beter op je interpunctie letten. Zitten ook heel veel spelfouten in

12 jaar geleden

I.

I.

Wat voor een zinnen bouw jij? Heb je het boek wel echt gelezen, want ik heb het zelf gelezen en niet alles is waar wat je schrijft!

12 jaar geleden

G.

G.

Sorry maar ik snap het af en toe niet en ik heb nooit geweten dat omdat aan het begin van de zin mag. Volgens mij heb je er een beetje je eigen verhaaltje omheen gemaakt.

12 jaar geleden

H.

H.

wtf, is dit.
dit klopt helemaal niet.
hoe heb jy 15 stemmen gekrege, zeker die mense hebben 1 gekregen.
je moet je zinnen beter opbouwen.
x

11 jaar geleden

P.

P.

leujkkk boekkkkk

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "L.A. Candy door Lauren Conrad"