Kurt Cobain's journal door Kurt Cobain

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas tso | 604 woorden
  • 10 augustus 2006
  • 5 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 5 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Dagboeken
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Kurt Cobain's journal
Shadow
Kurt Cobain's journal door Kurt Cobain
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Dagboeken
Auteur: Kurt Cobain
Uitgeverij: Manteau
Jaar van verschijnen: 2002

Korte uitleg waarom het boek gekozen is:
Ik heb dit boek gekozen omdat het geschreven is door de zanger van Nirvana, de band die iedereen kent en van houdt. Maar ik ben echt geïnteresseerd in zijn drugsverleden en zijn dood, en wat de oorzaken hiervan zijn.

Leeservaring:
Ik vond het boek in een woord fantastisch. Dit boek heeft een heel rock-achtige lay-out. De letters zijn erop gedrukt met het lettertype van een oude typmachine, de achtergronden zijn schriften en tekeningen. Door het boek te lezen wordt je achtergelaten met een heel vreemd gevoel. Ik leek betrokken in zijn leven. Ik kreeg de meest vreemde, soms schokkende verhalen te lezen, dan weer brieven naar mensen die hij kende, en ideeën voor zijn videoclips. Na het lezen liet het boek me niet met rust. Ik denk nog steeds na over bepaalde verhalen die hij schreef, en ik doe nog steeds research op het internet in verband met vreemde figuren en zaken die hij beschrijft. Wat ik vooral heel interessant vond, was dat hij regelmatig tops maakte van zijn favoriete groepen en cd’s, waarbij ik tot mijn verrassing merkte dat hij luisterde naar groepen waar ik nu naar luister, en waarbij ik dacht dat niemand ze kende. Hij is onder andere op tour geweest met Sonic Youth, en heeft veel samen gespeeld met The Butthole Surfers, en was enorm beïnvloed door The Wipers.
Als je deze namen vermeldt noem je meteen mijn favoriete groepen op! Over zijn drugsprobleem schreef hij ook veel. Hij had een vreselijk maagprobleem, waar niemand een oplossing op vond. Hij gebruikte heroïne om de pijn te verzachten.

Dit werd later een verslaving. Hij ondervond hierbij niet echt veel problemen, d.w.z hij hoefde niets te stelen om aan geld te komen, hij was beroemd en had veel geld.
Maar hierop was hij niet trots. Hij schaamde zich om het feit dat hij rijk was.
Ik vergeet niet wat ik hierin gelezen heb. En nu krijg ik weeral zin om het boek te lezen.

Recensie:
Kurt Cobain (1967-1994), de bij leven al legendarische zanger van de wereldberoemde Amerikaanse grunge band Nirvana, getrouwd met zangeres Courtney Love, verslaafd aan heroine, pleegde in 1994 zelfmoord. In een nagelaten brief stond de beroemde regel '...it's better to burn out than to fade away.' De wereldhit 'Smells like Teen Spirit' werd het lijflied van de generatie Nix. Cobain is nog steeds immens populair. 'Dagboeken' is een greep uit de vele brieven, krabbeltjes, tekeningen, korte notities, songteksten en dagboekaantekeningen die hij gedurende zijn korte leven in schriftjes optekende. Ze geven een fascinerend, onthullend en intiem beeld van dit getalenteerde, gecompliceerde popidool, van zijn leven, zijn creatieve ontwikkeling, zijn strijd tegen de drugs, depressies en zijn doodsverlangen. Dit met een stemmig donkerbruine omslag (met een klein fotootje van Cobain erop) uitgegeven boek bestaat geheel uit fotografisch weergegeven pagina's uit Cobains schriften, de vertaling is er steeds in een typemachineachtige letter naast, onder of overheen gedrukt. Deze bijzondere vormgeving geeft het boek een heel authentieke uitstraling. Een uit pophistorisch oogpunt bekeken belangrijk boek en een absolute must voor de vele fans.
(Biblion recensie, Redactie)


Oordeel van de lezer?
Behoorlijk positief

Argumenten voor zijn oordeel?
Deze bijzondere vormgeving geeft het boek een heel authentieke uitstraling. Een uit pophistorisch oogpunt bekeken belangrijk boek en een absolute must voor de vele fans.

Vergelijking met mijn oordeel?
Mijn oordeel komt goed overeen met het gene van deze lezer. De lay-out wordt door hem ook geaprecieerd. En ik vind ook dat het boek een must is voor de fans.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kurt Cobain's journal door Kurt Cobain"