Krondor: tear of the gods door Raymond Elias Feist

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 515 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.9
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Traan der goden
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
384
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Krondor: tear of the gods
Shadow
Krondor: tear of the gods door Raymond Elias Feist
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De Traan der Goden is een geheimzinnig juweel dat de priesters van de Orde van Ishap in staat stelt met de goden te communiceren. Elke tien jaar wordt een nieuwe Traan gevormd en naar de hoofdstad Rillanon gebracht om de oude te vervangen. Maar het schip dat de Traan vervoerd komt echter tot zinken door een groep piraten die het schip probeert te overvallen. De Orde van Ishap vraagt daarom de Prins Arutha om hulp, omdat de Traan weer boven water moet komen en in goede handen. Anders zullen gebeden niet meer worden verhoord, en nog erger magie zal niet meer werken. Als gevolg komt er dan een tijd van diepe duisternis en volledige chaos.

Arutha besluit om William, de zoon van Puc en een hele grote magiër, samen met een leger achter de piraten aan te sturen. De Jonker Robert en Jazhara, een edelvrouwe uit Kesh die is aangesteld bij Prins Arutha als nieuwe adviseur in magische zaken, moeten het schip gaan opsporen en de Traan bergen, naar boven brengen, en de Traan ook terug naar de Orde van Ishap brengen. Daarbij hebben ze de hulp nodig van het Bergersgilde. Zij kunnen schepen naar boven halen d.m.v. magische toverformules. Robert en Jazhara kunnen dus niet zonder hun hulp, maar juist nu is de gildenmeester op geheimzinnige wijze vermoord. Vele schuiven de schuld op Kendaric, omdat hij volgens vele getuigen een nieuwe manier had gevonden om schepen te bergen en vaak ruzie had met de gildenmeester, o.a. over de nieuwe manier van bergen. Robert geloofd echter in Kendarics onschuld en gaat opzoek naar hem, want hij is ondergedoken, omdat de Wacht al naar hem opzoek is. Als Robert en Jazhara hem gevonden hebben ontkent hij de moord. En Robert sluit een deal met hem: Als hij hun helpt om het schip te bergen, wordt Kendaric vrijgesproken van de moord.

Ook een priester voegt zich bij dit gezelschap om mee te reizen naar Haldenhoofd, dit is een plaatsje dat aan de oceaan ligt waar het schip gezonken is. Broeder Solon gaat mee om ervoor te zorgen dat de beschermingen rond de traan verbroken kunnen worden en de steen meegenomen kan worden.
Maar als ze eenmaal in Haldenhoofd zijn aangekomen blijkt de toverformule van Kendaric niet te werken, doordat deze geblokkeerd wordt door een andere krachtige macht. En Robert, Jazhara, Broeder Solon en Kendaric komen erachter dat een grote groep vampiers zich schuil houdt in het dorpje Haldenhoofd. De bewoners worden één voor één slachtoffer en ze zijn nergens meer veilig. Zeker niet als de zon helemaal niet meer opkomt, want de dagen schijnen om een vreemde reden steeds donkerder te worden en de nachten steeds langer. Dan krijgen ze opeens hulp uit een onverwachte hoek. Een oude vrouw in het dorpje blijkt veel af te weten van wat zich allemaal afgespeeld in Haldenhoofd. Ze geeft veel informatie en tips om de groep vampiers te doden. Nadat de vampiers zijn uitgeroeid kan de Traan geborgen worden. Als de Traan in goede handen is wordt hij vervoerd naar Krondor en van daaruit naar Rillanon.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.