Knight in dripping armour door Lesley Carruthers

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Knight in dripping armour
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo | 624 woorden
  • 4 maart 2015
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
5 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1990
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Knight in dripping armour
Shadow
Knight in dripping armour door Lesley Carruthers
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Main character

Steve, sympathetic, nice and very helpful, because he helps the girl from a burning house.

Samenvatting

Wanneer Steve op straat loopt, zie hij iets vreemds. Er staat een huis in brand en er zit een meisje in: Aisha. Hij kent haar al van school maar ze hebben nooit met elkaar gesproken. Aisha zit opgesloten in haar kamer door haar vader. Om haar te helpen blust Steve de brand en doet de kamerdeur open. Als Steve en Aisha de vader en broers van haar horen schreeuwen, rennen ze weg. Aisha gaat niet meer terug naar huis vanwege haar vader dus besluit ze om naar haar Oom in London. Steve vindt dit geen goed idee omdat ze geen geld heeft. Daarom probeert hij haar over te halen om met hem mee te komen. Ze weigert en rent hard weg, naar de trein die ze moet halen. Steve rent achter haar aan de trein in. Maar omdat ze allebei geen geld hebben, vlucht Aisha maar Steve blijft zitten. Als Steve arriveert in London, komt de kaartjesverkoper erachter dat hij geen geld heeft. Hij vlucht zodra het kan want er komen twee politieagenten aan, maar krijgen hem niet te pakken. Om snel geld te krijgen, pakt hij een papiertje en begint hierop te blazen. Dan komen de 2 politieagenten er weer aan en herkennen hem. Voordat de agenten hem hebben zit hij al in de trein. Een man in de trein spreekt hem aan. De man heet Mick. Steve vertelt wat er aan de hand is en de man wil hem helpen. Daarom neemt hij hem mee naar  zijn slaapplek. Als de politie komt, komt Steve erachter dat Mick drugs gebruikt. Een vriend van Mick, Joe, neemt hem mee naar zijn slaapplek. De volgende dag brengt Joe Steve naar de krantenwinkel waar de Oom van Aisha werkt. Onderweg proberen ze een vrachtauto te ontwijken maar glijden uit en belanden in het water. Joe kan niet zwemmen dus Steve redt hem. De brommer ligt in het water dus Steve moet nu zelf verder. Als hij begonnen is met lopen, roept een oude vrouw hem. Ze neemt hem mee naar huis, droogt hem af en geeft hem warme kleding van haar man die pas is overleden. Omdat Steve op haar zoon lijkt, vindt ze het niet erg om hem te helpen maar Steve gaat toch weer verder. Hij komt bij de bakkerij van A. Patel. Maar daar heeft hij geen succes. Steve loopt weer verder en komt dan de krantenwinkel van A. Patel tegen. Voorzichtig vraagt hij of de man de oom van Aisha is. Dit klopt. Zodra de oom van Aisha hoort dat hij Steve is, mag hij binnenkomen. Daar zit Aisha. Nadat ze de trein was uitgesprongen, heeft ze haar oom gebeld om te vragen of hij haar kon ophalen. Steve vertelt wat er allemaal was gebeurt. De A. Patel van de bakkerij is de neef van de oom van Aisha. Omdat Steve zo bezorgd was om Aisha en haar heeft geholpen, mag hij blijven slapen. De volgende ochtend brengt oom Patel hem naar het station en geeft hem geld voor de trein. Wanneer Steve thuis is, komen zijn ouders ook thuis van hun vakantie. Hij zegt dat hij zich niet heeft verveeld en dat hij blij is met zijn leven zoals het nu is. Wat betreft Ashia? Haar oom zal met haar vader gaan praten en zorgen dat het goed komt met haar.

Mening 

Ik vind het een heel spannend boek en zou heel graag een vervolg willen. Ook ben ik blij dat het boekje een happy-end heeft en geen open einde. Verder vind ik goed dat ze laten weten wat er gebeurt met de vader van Ashia. Dat vind ik namelijk wel belangrijk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Knight in dripping armour door Lesley Carruthers"