King Solomon's mines door H. Rider Haggard

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 597 woorden
  • 17 april 2007
  • 176 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 176 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De mijnen van koning Salomo
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1980
Pagina's
320
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover King Solomon's mines
Shadow
King Solomon's mines door H. Rider Haggard
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
H. Rider Haggard
King Solomon's minesHet boek gaat over Sir Henry, Mister Quartermain en Sir Good. Dat zijn 3 goede vrienden die een van plan waren om een grote schat te gaan zoeken. Ze weten van de schat, omdat Quartermain een kaart heeft gekregen van een oude man die José Silvestre heet. Hij vertelde hem dat hij op reis ging om die schat te zoeken, en als hij het dan gevonden had, was hij de rijkste man van de wereld. Maar hij overleefde de reis niet. Vlak voor zijn dood, toen hij wist dat hij geen kans meer had om terug te gaan zei hij nog tegen Quartermain dat hij de schat had gezien, maar niet te pakken kon krijgen.
Nu vertelde Quartermain aan zijn vrienden dat hij de schat wilde gaan zoeken. Zijn vrienden wilden hem wel vergezellen op zijn reis. Maar voordat ze de schat te pakken kunnen krijgen, moeten ze een gevaarlijke reis maken naar het hart van Zuid-Afrika.


Voordat ze aan hun reis kunnen beginnen, zoeken ze een paar knechten die hun bagage kunnen dragen. Een van die knechten is Umbopa, een knappe man van rond de 30 jaar. Hij zegt dat hij van de Zulu-stam is, maar zijn stam is ver naar het noorden. Hij kwam als kind uit het noorden naar Zulu-land. Later ging hij naar Natal, omdat hij wilde zien hoe de blanke mensen leefden. Nu is hij moe en wil hij terug naar het noorden. Hij gaat toch met de drie vrienden mee. Hij hoeft geen geld, want hij is een dappere man. Hij wil ze dienen.

Wanneer ze genoeg materiaal en knechten hebben, beginnen ze hun gevaarlijke reis. Omdat ze door een woestijn, en over een aantal bergen moeten lopen, zijn er veel risico’s. Nadat ze een hoop hebben moeten doorstaan in de bergen en in de woestijn, komen ze in een klein landje: Kukuana, midden in het bos.

Twala is de koning van dat landje. Hij is een wrede man. Iedereen is bang voor hem, omdat hij iedereen die niet naar hem luister vermoordt.

Terwijl ze in Kukuana zijn, geeft een wachter hen informatie over het land en de koning ervan. Hij vertelt hen dat Twala zijn oudste broer, koning Imoto heeft verslagen. Omdat hij koning wilde worden over Kukuana. Imoto’s vrouw en zoon Ignosi zijn gevlucht, en niemand heeft meer wat van hen gehoord. Het volk denkt dat zij de reis door de bergen niet hebben overleefd.

Nadat ze deze informatie hebben gehoord van de wachter, glijdt Umbopa uit zijn lendendoek. Hij staat daar naakt voor de anderen. Dan wijst hij naar een plaatje wat op zijn zij hangt. Er staat een grote blauwe slang op. Dat is het teken van de rechtmatige koning van Kukuana. Dus de vrienden realiseren zich nu dat Umbopa, de zoon van Imoto is, en dat hij Ignosi heet.
Dat betekent dat Twala niet de echte koning is.

Nadat Ignosi Twala heeft verslagen in een oorlog, wordt hij koning.

En alleen de koningen van de Kukuana’s kunnen de mijnen openen, waar de grote schat verborgen ligt. Dus nadat ze een andere moeilijke reis hebben gemaakt, bereiken ze de mijnen. Daar vinden ze een fantastische schat met goud en diamanten. Ze pakken wat diamanten voor zichzelf, en laten de rest zien aan het Kukuaanse volk.

Dan is het tijd om terug te gaan. En wensen ze de koning nog veel succes. En ze besluiten om niks te zeggen over hun ontdekking. Omdat het Kukuaanse volk dan nog meer kan worden afgenomen, en dat is wel het minste wat ze willen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Ze gaan niet naar King Solomon's Mines voor de schat. Ze gaan ernaar toe omdat ze de verloren broer van Sir Henry willen vinden. Het is waarschijnlijk dat de broer naar de mijnen ging omdat hij geen geld meer had. Dus wat is er gebeurd met die broer? Je hebt de grote lijn, waar het om gaat, helemaal niet verteld.

5 jaar geleden

K.

K.

hou je bek man

3 jaar geleden

Andere verslagen van "King Solomon's mines door H. Rider Haggard"