Judith and Spider door Mike Scott

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 836 woorden
  • 30 juli 2007
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.3
  • 9 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1992
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Judith and Spider
Shadow
Judith and Spider door Mike Scott
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke Gegevens
Auteur: Mike Scott
Titel: Judith and Spider
Plaats van uitgave: Dublin
Jaar van uitgave: 1992
Jaar van 1e druk: 1992
Genre: Verhaal
Aantal blz.: 128

Samenvatting
Het verhaal gaat over een meisje en een jongen genaamd: Judith en Spider.
Op een dag ziet Judith een bekend gezicht in de menigte waarin ze loopt, het is Spider. Ze had hem al een lange tijd niet gezien, dat kwam doordat hij ineens verdwenen was.
Judith en Spider waren een stelletje, in de korte tijd dat ze elkaar kenden heeft ze veel van hem geleerd. Maar door een incident met een auto die zij dwars door een wegblokkade reden, belanden zij in het ziekenhuis.

Spider was altijd al een vreemd en stiekem mannetje geweest, en ontsnapte dus uit het ziekenhuis. Vanaf die dag heeft hij niets meer van zich laten horen, het enige wat hij achter heeft gelaten voor Judith was een briefje met: I love you erop.

Het busje hadden ze geleend van de familie Ryan, alleen heeft deze familie Spider aangegeven bij de politie wegens stelen van het busje. Spider wordt daardoor en door nog een andere reden nog steeds gezocht door de politie. Op de dag dat ze hem in een flits weer ziet, gaat ze hem achterna want ze wil dolgraag met hem praten. Tot haar schrik ziet ze dat hij achtervolgd word door twee mannen, maar Spider slaat ze neer. Dan ontmoeten ze elkaar en zitten vervolgens 2 uur samen in een restaurant bij te praten. Maar Spider verteld dat hij haar niet meer leuk vind, want zij brengt hem alleen maar ellende en wil niet meer met haar omgaan. Judith is natuurlijk teleurgesteld en vraagt of hij die avond bij haar blijft slapen, want haar ouders zijn toch niet thuis. En na lang wachten verschijnt Spider dan ook die avond. Maar hij werd gezien door Kathleen Ryan, zij wilde nog wraak nemen op Spider omdat hij hun caravan had gesloopt. Kathleen wist dat hij naar Judith ging en bedacht dus een plannetje. Spider had plannen om naar Engeland te gaan, want hij kon niet meer bij Judith blijven logeren. Op een gegeven moment rijdt de politie langs het huis en belt aan, ze begrijpt niet waarom ze komen, maar de politie beweert dat Judith had gevraagd om hulp.
Later komt Judith erachter dat Kathleen de politie had gebeld en net had gedaan alsof ze Judith was die om hulp vroeg. Kathleen hoopte erop dat de politie Spider zou oppakken, maar daar is het niet van gekomen. Ze besluiten samen te vluchten, en stapten samen op de trein. Judith wordt al snel vermist en haar vader schakelt gelijk de politie in. De twee worden overal gezocht, vooral op de plekken waar jongeren met weinig geld zitten. Judith en Spider gaan naar een plek waar hij vroeger vaak kwam. Er werden allemaal mensen en detectives ingehuurd om de twee op te sporen, Barbara Harper is er een van. Spider zit nog steeds met de familie Ryan in z’n hoofd, maar hij weet dat zij aan hun geld komen door in te breken. Hij zoekt uit waar ze hun volgende inbraak plannen en besluit dat de politie hun moet betrappen, dat is de enige manier om hun terug te pakken voor wat ze hem aan hebben gedaan. De volgende dag komt Judith erachter dat Spider een auto heeft gestolen, hij legt alles uit en ze begrijpt het want hij had geen andere keus, ze hebben een vervoersmiddel nodig. Ze reden naar het huis toe waar de familie Ryan zou inbreken, Spider zag dat ze al bezig waren en ging richting het huis. Alleen Judith vond dat hij te lang wegbleef en werd ongerust. Ze begon hem te roepen en uiteindelijk kwam hij naar buiten, alleen de familie had dat gezien. Op dat moment werd Spider aangereden door een vrachtwagen, en Judith rende weg. De familie achtervolgde haar en namen haar mee, uit wanhoop belde Spider Judith’s vader om hulp en natuurlijk kwam hij helpen.
De familie had Judith gegijzeld en vroeg een miljoen pond voor haar vrijlating, als ze dat niet binnen een half uur zouden geven waren ze van plan haar vinger af te snijden.
Toen er opeens gegil uit het huis kwam, schrok iedereen en Judith’s vader belde de politie. Iedereen was bang dat ze Judith iets aan hadden gedaan, later bleek dat niet zo te zijn, Judith had namelijk met het mes naar Kathleen uitgehaald en zij was degene die zo gilde.
De politie was inmiddels gearriveerd en had de familie Ryan gearresteerd, ze kregen 15 jaar gevangenisstraf.

Citaten
1. ‘Spider?’ she wondered. (blz. 5)
Dit is het deel waarin Judith in de menigte loopt en een bekend gezicht herkend,

het gezicht van Spider, hier begint het hele verhaal mee.

2. ‘Shades,’ he said tersely. ‘Police.’ (blz. 37)
Dit is het fragment dat de politie ineens voor de deur staat.

3. ‘This is the place.’ Spider pointed…
‘Call the police,’ she said simply. (blz. 121)
Hier staan ze voor het huis waar de familie Ryan aan het inbreken is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Judith and Spider door Mike Scott"