I found your diary door Frances Thomas

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 351 woorden
  • 14 januari 2007
  • 360 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 360 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
110
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover I found your diary
Shadow
I found your diary door Frances Thomas
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
I found your Diary – Frances Thomas

Belangrijkste personen:
· Tom Palmer
· Hannah
· Mr. George Sinclair (Engelse leraar)

Tom Palmer vindt een weggegooid dagboek in een container. Daarin leest hij van alles over de schrijfster, Hannah. De zus van Hannah (Grace) gaat trouwen.
Ook komt er een Engelse nieuwe leraar op school: mr. Sinclair, die Hannah wel leuk vindt en omgekeerd blijkbaar ook. Dat blijkt uit een bezoekje die ze bracht bij hem thuis om een gedicht uit te zoeken voor de bruiloft van Grace. Hij gaat steeds dichter bij haar zitten en dan… beginnen ze te zoenen, en meer…. Echter, in zijn huis is geen spoor van zijn vrouw en kinderen te vinden waar hij over verteld had. Geen foto’s, geen kaarten, enz.
Als Hannah op het station opeens zichzelf in het gezicht kijkt, schrikt ze zich wezenloos. Volgens haar tante is het zien van jezelf in ‘geestverschijning’ een teken van een vlugge pijnlijke dood. Hannah wil dat George (mr. Sinclair) het ‘uitmaakt’ met zijn vrouw zodat ze voor altijd samen kunnen zijn en dat ze na deze school gaat stoppen met leren. Mr. Sinclair vindt dat niet goed, hij wil liever dat Hannah verder gaat leren zodat ze later een goede baan kan krijgen. Als zijn vrouw (…) langskomt op school, ziet Hannah dat George het nog steeds niet verteld heeft aan zijn vrouw en stapt naar hem toe. Dan krijgen ze ruzie en Hannah dreigt dat zij het gaat vertellen als hij het niet doet. Dat werd George een beetje teveel, hij stond op en liep weg. Hannah loopt nog achter hem aan en probeert haar excuses te maken, maar hij negeert haar ijskoud. En dat gaat 2 dagen zo door, hij kijkt haar niet meer aan, hij praat niet meer tegen haar… helemaal niks. Pas met kerst praat hij weer een beetje tegen haar en ze zei dat het haar speet, en hij aanvaardde haar excuses.

Dan houdt het ‘dagboek’- gedeelte op. Tom Palmer gaat op zoek naar Hannah en probeert elke meisjesschool in de buurt waar ze waarschijnlijk woont.
Als hij haar vindy, geeft hij haar dagboek terug.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

in de laatste regel staat vindy in plaats van vindt.

15 jaar geleden

L.

L.

de engels leraar heet niet george maar geoffrey

15 jaar geleden

J.

J.

het klopt niet, niet haar tante maar de moeder van cara had het met tom en haar over geesten.

11 jaar geleden

I.

I.

ik heb de 2 andere nl verslagen gezien en die hebben ook echt hun goede kanten hoor, maar als je dit (vmbo) vergelijkt met de 2 hogere niveau's is dit toch wel echt goed vind ik hoor!
Groetjes,

8 jaar geleden

Andere verslagen van "I found your diary door Frances Thomas"