I found your diary door Frances Thomas

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 736 woorden
  • 13 januari 2007
  • 829 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 829 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
110
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover I found your diary
Shadow
I found your diary door Frances Thomas
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Personages:
Hannah Townsend – Hannah is een 16-jarig meisje dat het dagboek heeft geschreven dat Tom heeft gevonden. Zij is verliefd op haar leraar Engels, en heeft een soort van relatie met hem. Daarnaast voelt ze zich ook dik en probeert ze zoveel mogelijk af te vallen. Hannah heeft een broer, genaamd Felix en twee zussen; Grace en Ruthie. Grace gaat trouwen met een of andere Indo. Haar moeder heeft een succesvol bedrijf en haar vader is raar en katholiek. Haar familieleden zijn stuk voor stuk briljant en slim en zo wil zij ook zijn. In het begin van het verhaal heeft ze een vriendje, Nat.

Tom Palmer – Tom is degene die Hannah haar dagboek heeft gevonden en wil terugbrengen. Hij leest het dagboek en probeert uit te vinden waar ze woont en wie ze is. Tom zijn vriendin heet Cara.


Mr. Geoffrey Sinclair – De leraar Engels op de Lady Collier’s school in Londen. Hij is getrouwd met Jenny Sinclair en heeft twee kinderen. Hij heeft een relatie met Hannah en is dus eigenlijk een pedofiel.

Verhaal informatie:
Het verhaal springt steeds van het leven van Tom over in het dagboek, waarin Hannah schrijft. Het speelt af ergens in Londen (Engeland) in deze tijd. Ik vind het een soort liefdesverhaal gemengd met een detective. Het kan echt gebeurd zijn, want er gebeuren zulke rare dingen de laatste tijd, dan verbaast zo’n verhaal mij ook niet.

Samenvatting
Tom vindt op de hoek van zijn straat in de prullenbak een dagboek en begint erin te lezen. Het dagboek begint midden in een zin en start rond 19 september.
Hannah zit in de les en krijgt vele complimenten van haar leraar Engels, ze voelt zich fantastisch. Op school heeft ze goede cijfers en haar leraren vinden haar top, vooral haar leraar Engels vindt haar volwassen en slim. Dit waardeert ze en ze voelt zich aangetrokken tot hem, ook al is hij veel te oud voor haar. Hannah haar relatie met Nat is op een dieptepunt en veel tussen hen gebeurt er niet. Een paar keer heeft Hannah en gesprek gehad met Mr. Sinclair, haar leraar Engels. En bijkbaar voelen ze iets blijkbaar voor elkaar: Hannah liefde en Mr. Sinclair een harde :P.
Nadat Tom dit las had hij al een indruk dat Hannah misbruikt wordt en het zelf nog niet inziet. Hij wil haar wakkerschudden, maar hij weet nog niet wie zij is of hoe het is afgelopen!

Hannah heeft al een aantal keer met haar leraar afgesproken, gepraat en seks gehad. Haar leraar is waarschijnlijk een manipulerende man die Hannah schuldgevoelens gaf en zo met haar van alles kon doen. Zijn relatie met z’n vrouw Jenny stelt ook niets meer voor. Ze zijn alleen nog bij elkaar voor de kinderen.
Hannah is smoorverliefd en wil school opgeven om zelfstandig te gaan wonen met Mr. Sinclair. Hij wijst dit af, anders valt hij door de mand als pedofiel en verliest hij zijn baan en inkomen. Hannah voelt zich steeds meer alleen, omdat Mr. Sinclair niet met haar praat op school (valt te veel op). Daarom zit ze een beetje in een crisis en wil ze aandacht.
Na een ruzie dreigt ze het te vertellen aan zijn vrouw. Hij pikt dit niet en negeert haar compleet. Dit was het einde van haar relatie.
Hannah haar zus gaat trouwen en wil er goed uitzien, daarom wil ze wat pondjes kwijt. De eerste pondjes gingen makkelijk, dus wilde ze nog meer kwijt. Dit leidt een beetje tot anorexia, maar niet extreem. Ze at gewoon weinig.
Nadat Tom haar dagboek uit had gelezen wilde hij perse haar vinden. Maar dat ging moeilijk, want ze had weinig goede aanwijzingen opgeschreven die naar haar leidden; geen achternaam, adressen niets. Dus moest hij bellen naar scholen in de buurt van Holland Park, waar ze over schreef in haar dagboek. Hieruit haalde hij een school die een Mr. Sinclair kende (Lady Collier), maar verder geen informatie verstrekte. Hij moest dus naar die school toe om verder te komen.
Hij praatte met wat meisjes en zo kwamen er 3 Hannah’s uit; Hannah Townsend, Hannah Levine en Hannah Green. Vervolgens zocht naar de achternamen in de buurt van een Square in de telefoonboek, want dat noemde Hannah een aantal keer in haar dagboek.

Als resultaat: Townsend
Hij bezocht haar huis en kwam d’r tegen,
Hij zei; Hannah?
Zij; Wie vraagt het?
Hij; Ik heb je dagboek gevonden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Hallo,

er staat een beetje aan het einde aan het verhaal. Hannah haar zus,
dit is een beetje raar en onduidelijk want nu lijkt het net of de zus van Hannah, Hannah heet.15 jaar geleden

D.

D.

Ik wou alleen zeggen een boekverslag met zo veel fouten moet je niet op een site zetten en dan heb je nog ook havo ik met me kader zou dit zonden fouten schrijven.

15 jaar geleden

A.

A.

Toch jammer dat dert zijn eigen reactie niet zonder spellingsfouten kan schrijven!

11 jaar geleden

A.

A.

bij de samenvatting staat dat het dagboek midden in een zin begint, dit is niet belangrijk voor een samenvatting.

11 jaar geleden

M.

M.

beetje raar om in je verslag te zetten dat hannah verliefd werd, en die leraar een harde van dr kreeg..

11 jaar geleden

T.

T.

Ik vind het niet echt bepaald een ''havo'' boekverslag. Ik twijfel er ook aan of dat ook wel echt waar is.. Bovendien gebruik je geen MSN taal in je boekverslag zoals; :P. Ook het eind is net zo geschreven als, en nu heb ik geen zin meer. Gewoon letterlijk herhaald wat er gezegd werd en daar blijft het bij. Verdere informatie is gewoon voldoende, aantal spelfouten hier en daar, maar daar kijk ik dan nog wel overheen. Maar HAVO? Nee, helaas, nog lang niet!

10 jaar geleden

D.

D.

Ik vind het niet zo goed voor 4 havo. Ik denk dat het eerder 2 havo is, of 2 vmbo. En inderdaad jammer dat dert zijn reactie over dat hij zo'n boekverslag zonder spellingsfouten kan schrijven niet foutloos schrijft.

10 jaar geleden

R.

R.

Ik vind het prachtig!

10 jaar geleden

A.

A.

we hoeven toch niet te weten dat die leraar een harde kreeg? @_@

8 jaar geleden

A.

A.

Dit is gewoon een goede samenvatting als je kijkt naar de inhoud. Er is net iets meer informatie gegeven in deze samenvatting dan eentje van 3 vwo. Dus heel erg bedankt!

8 jaar geleden

Andere verslagen van "I found your diary door Frances Thomas"