House of spies door Griselda Gifford

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover House of spies
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 466 woorden
  • 9 februari 2010
  • 177 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
177 keer beoordeeld

Boekcover House of spies
Shadow
House of spies door Griselda Gifford
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
samenvatting

Het is 2e wereldoorlog. Pips vader is bommenwerper piloot. Op een nacht word het dorp waar Pip woont gebombardeerd. Er is ook een bom die nog niet ontploft is. Omdat die bom vlakbij pips huis is, moeten Pip en haar moeder tijdelijk verhuizen naar de pub. Pip ontmoet een meisje: Harry, waarvan ze eerst dacht dat het een jongen was. Op een nacht explodeert de bom, en Pips huis word een ruïne. Daarom verhuizen Pip en haar moeder tijdelijk naar de boerderij waar Harry woont. De volgende dag gaan Pip en Harry op zoek naar een jongen die geprobeerd had de geit van Harry te ontvoeren. Ze vinden de jongen, die Max heet, zijn vader zit in het buitenland, en zijn moeder is waarschijnlijk dood. Max heeft een tijdje bij mensen gewoond die zichzelf mr. en mrs. Smith noemen, maar Max verdenkt ze van Duitse spionnen. Daarom wil Max niet meer bij ze wonen, en Pip en Harry verbergen hem tijdelijk in een vogelkijkhut. Na een poos moet hij toch terug naar mr. en mrs. Smith om te spioneren of ze echt Duitse spionnen zijn. Met de smoes: “ik vond hem verdwaald in het bos,” brengt Pip Max naar mr. en mrs. Smith. Mr. Smith is niet goed in zijn hoofd, hij heeft trauma’s van de 1e wereldoorlog overgehouden, hij was soldaat.
Max komt erachter dat mr. en mrs. Smith geen spionnen zijn, hij kon ook geen verdachte spullen vinden, behalve het geweer van mr. Smith. Maar de mensen in het dorp denken wel dat ze Duitse spionnen zijn, en willen hen daarom oplaten pakken. Maar Pip en Harry willen dat voorkomen.

Ondertussen heeft de vader van Pip een vrouw in het leger ontmoet, en hij is verliefd op haar geworden. Dat schrijft hij in een brief naar huis. Daarom is Pips moeder heel verdrietig. Later krijgen ze een telegram dat de vader vermist is en waarschijnlijk dood.
Op de avond dat de mensen in het dorp mr. en mrs. Smith op willen pakken, komen Harry en Pip naar mr. en mrs. Smiths huis toe om ze te waarschuwen. Maar als Max de deur open doet staat mr. Smith op het punt zelfmoord te plegen met het geweer. Dan komen er allemaal Duitse vliegtuigen overvliegen. Mr. Smith schiet op een vliegtuig. Die laat een vuurbom vallen, en het huis van mr. en mrs. Smith vliegt in brand. Mrs Smith en Max staan buiten, maar mr. Smith is nog in het huis. Harry en pip proberen hem nog te redden, maar dat mislukt. Ondertussen is de brandweer, en het groepje uit het dorp, dat de Smiths wou arresteren, gearriveerd. Mr. Smith is dood en mrs. Smith en Max blijven bij Harry en haar ouders op de boerderij wonen totdat het afgebrande huis weer opgebouwd is.

REACTIES

D.

D.

thankyou

12 jaar geleden

N.

N.

wow dankje nu ben ik zo klaar met mijn leesverslag.

12 jaar geleden

J.

J.

volgende keer iets beter op spelling en grammatica letten maar voor de rest bdankt

12 jaar geleden

H.

H.

thank you for tis informatiën

11 jaar geleden

M.

M.

Heel erg bedankt moest het boek lezen voor een toets en snapte er niks van. Nu snap ik het wel. en hoef ik het boek niet meer uit te lezen.

8 jaar geleden

V.

V.

ik heb het boek gelezen en vind deze samenvatting op zich wel goed, maar je slaat veel belangrijke dingen over. Let daar in het vervolg op.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "House of spies door Griselda Gifford"