Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Holes door Louis Sachar

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Holes
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 457 woorden
  • 30 juli 2007
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
21 keer beoordeeld

Boekcover Holes
Shadow

Stanley Yelnats is under a curse. A curse that began with his no-good-dirty-rotten-pig-stealing great-great-grandfather and has since followed generations of Yelnatses. Now Stanley has been unjustly sent to a boys' detention center, Camp Green Lake, where the boys build character by spending all day, every day, digging holes exactly five feet wide and five feet deep. …

Stanley Yelnats is under a curse. A curse that began with his no-good-dirty-rotten-pig-stealing great-great-grandfather and has since followed generations of Yelnatses. Now Stanley…

Stanley Yelnats is under a curse. A curse that began with his no-good-dirty-rotten-pig-stealing great-great-grandfather and has since followed generations of Yelnatses. Now Stanley has been unjustly sent to a boys' detention center, Camp Green Lake, where the boys build character by spending all day, every day, digging holes exactly five feet wide and five feet deep. There is no lake at Camp Green Lake. But there are a awful lot of holes.

It doesn't take long for Stanley to realize that Camp Green Lake isn't what it seems. Are the boys digging holes because the Warden is looking for something? But what could be buried under a dried-up lake? It's up to Stanley to dig up to truth.

Holes door Louis Sachar
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Samenvatting: Het verhaal gaat over een jongen, Stanley Yelnats, die voor zogenaamde diefstal van een paar schoenen naar een jeugdgevangenis moet. De jeugdgevangenis heet Camp Green Lake. De gevangenen graven iedere dag een groot gat, dat is om hun karakter te vormen volgens de directeur. Stanley ontdenkt dat deze graven niet zijn om hun ‘karakter te vormen’, het heeft een hele andere reden. Vroeger was op de plek waar deze gevangenis staat, een dorpje met een meer. De mensen daar waren racistisch. Een zwarte man en een blanke vrouw trokken zich er niks van aan. Ze waren verliefd op elkaar en verborgen dat niet. De man werd doodgeschoten. De blanke vrouw (Kate Barlow) werd woest en ging stelen en overviel banken. Twintig jaar nadat haar man werd doodgeschoten dwongen twee mensen haar de buit die ze in al die jaren had gestolen terug te geven, maar Kate had die begraven. Uiteindelijk stierf Kate door een beet van een hagedis, en de mensen konden nu haar niet meer dwingen. Ze moesten zelf de schat gaan zoeken door te graven, en de generaties die daarna kwamen zochten ook. Om deze reden graven de kinderen in Camp Green Lake een groot gat elke dag. Al het bijzondere dat ze vinden elke dag, moeten ze afgeven, in ruil dat ze eerder mogen stoppen met graven. Zo hoopt de directeur van het kamp de schat te vinden. Stanley leert in het kamp Zero kennen en ze worden goede vrienden. Zero krijgt ruzie met een kampleider en loopt weg. Een paar dagen later gaat Stanley hem achterna, omdat de plek waar het kamp staat sterk op een woestijn lijkt en er is in de omgeving geen water te vinden. Stanley is van plan hem te redden. Na een heel eind in de woestijn vindt hij Zero, onder een bootje. De twee vrienden besluiten naar een rots toe te lopen die Stanley ‘de grote duim’ noemt. Een overgrootvader van Stanley heeft daar namelijk zijn redding gevonden toen hij was overvallen door Kate Barlow. Bij de rots vinden ze uien, waar ze dan een tijdje van leven. Stanley denkt te weten waar de schat van Kate Barlow begraven ligt, omdat hij bij het graven ooit een voorwerpje met KB erop gevonden heeft. Na een paar dagen gaan ze in de nacht terug naar het kamp en graven. De vinden de schat, maar de directeur betrapt hen. Ze eist de schat maar Stanley en Zero willen hem niet geven. Na een tijdje arriveert toevallig de advocaat van Stanley die hem komt ophalen, omdat ze kan bewijzen dat Stanley de schoenen niet heeft gestolen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de behandeling op Camp Green Lake en Stanley en Zero worden vrijgelaten en mogen de schat houden.

REACTIES

E.

E.

Er staat dat ze op de berg uien vinden maar ze vinden de uien niet op de berg maar al onder de boot waar Zero verstopt zit.

15 jaar geleden

B.

B.

heel goed!!!

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Holes door Louis Sachar"