Hitler's daughter door Jackie French

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 517 woorden
  • 5 juni 2007
  • 70 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 70 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Hitler's daughter
Shadow

The bombs were falling, the smoke was rising from the concentration camps, but Hitler's daughter knew nothing of this. All she knew was the world of lessons with Fräulein Gelber and the exciting visits from her beloved father whom she calls Duffi. Until the day she is taken to her father's bunker in Berlin.

The bombs were falling, the smoke was rising from the concentration camps, but Hitler's daughter knew nothing of this. All she knew was the world of lessons with Fräulein Gelb…

The bombs were falling, the smoke was rising from the concentration camps, but Hitler's daughter knew nothing of this. All she knew was the world of lessons with Fräulein Gelber and the exciting visits from her beloved father whom she calls Duffi. Until the day she is taken to her father's bunker in Berlin.

Hitler's daughter door Jackie French
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Het regent al erg lang daar. Hij vraagt zichzelf af of koeien kunnen niezen en of ze kou konden vatten. Mark vroeg het aan iedereen die hij tegenkwam. Zijn moeder brengt hem altijd heel vroeg naar de bushalte want als hij iets vergeten is kan hij altijd nog terug om het te halen en dan nog steeds op tijd wezen. Hij staat altijd bij de bushalte met Ben, Anna en Little Tracy. Ze spelen altijd een spelletje bij de bushalte. Anna was aan de beurt en zij vertelt een verhaal over Hitler’s dochter. Ze heten Heidi. Zij was de dochter van Hitler. Zij noemde hem ‘Duffi’. Ze woonde samen met Mevrouw Gelber in een groot huis. Niemand mocht weten dat zij Hitler’s dochter was omdat ze een moedervlek op haar gezicht had en een beetje mank liep. Dan komt de bus en ze gaan naar school. Ze komen de volgende dag één kwartier vroeger om het verhaal verder te kunnen horen. Ben was er deze keer niet bij. Hij had kou gevat. Heidi ging niet naar school maar kreeg les van Mevrouw Gelber omdat niemand mocht weten dat zij de dochter van Hitler was. Fraulein Gelber heeft altijd voor Heidi gezorgd. Die was klein en mager en door haar heupen leek het net alsof ze een kleerhanger onder haar rok had zitten. In 1932 gingen ze luisteren naar de Fuhrer. Hij gaf de mensen wat ze nodig hadden. Hij gaf haar altijd poppen met lang blond haar. Daarom moest Heidi huilen want ze was zelf niet zo mooi. Heidi mocht zelf geen contact hebben met de buitenwereld omdat ze dan misschien achter de waarheid van haar vader kwam. Haar werd verteld dat Joden vreemde mensen waren en naar werkkampen moesten. Toen moest Anna weer stoppen want de bus kwam. Toen hij thuis was ging hij praten over Hitler met zijn vader. 3 dagen later regende het nog steeds ze waren nu weer bij de bushalte. Anna vertelde dat Heidi moest verhuizen naar een kleiner ander huis omdat dat veiliger zou zijn. Ze konden daar goed schuilen als er bombardementen waren. In het nieuwe huis kregen ze er ook een nieuwe werkster erbij Mevrouw Leib. Ze had grote grijzen krullen en rode knokkels. Ze woonde op de boerderij verderop. Haar zoons en man waren opgeroepen voor het leger. Anna stopt met haar verhaal en praat verder over vooroordelen in de bus. Buiten ruikt het naar natte sokken door de vele regen. De volgende dag bij de bushalte gaat Anna verder met haar verhaal. Heidi ging haar vader zien. Duffi vroeg of Mevrouw Gelber goed voor haar was geweest en of zij braaf was geweest.

Later moesten ze weer verhuizen alleen nu naar een bunker. Soldaten elke dag eten brengen. Na een tijdje was Fraurein Gelber even weg. Toen ging Heidi naar buiten er waren beschietingen bezig. Een vrouw uit een andere bunker riep haar en zorgde voor haar veiligheid en voedsel. Die vrouw heeft ook Heidi opgevoed. Heidi heeft nooit iemand verteld dat Hitler haar vader was, want dan zou zij net zo gehaat worden als hem.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hitler's daughter door Jackie French"