Hiding door Norma Klein

Beoordeling 8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo
  • 8 augustus 2006
  • 1 keer beoordeeld
  • Cijfer 8
  • 1 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
In Schneckenhaus
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1976
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Hiding
Shadow
Hiding door Norma Klein
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!


1.1.1. Titel: Im Schneckenhaus
1.1.2. Auteur: Norma Klein
1.3.1. Aantal bladzijden: 127 bladzijden
1.3.2. Aantal hoofdstukken: 12 hoofdstukken

2.Samenvatting
2.1. 3 personen uit het verhaal
Krii: De hoofdpersoon van dit verhaal. Ze is terughoudend en overal een beetje voorzichtig in, maar ze laat niet met zich sollen.
Jonathan: Een jongen waar Krii een tijdje een relatie mee heeft gehad. Hij vraagt meer van mensen dan ze hem kunnen geven.
Isabelle: Een meisje dat bij Krii op de balletschool zit. Het is mede aan haar te danken dat de relatie tussen Krii en Jonathan op de klippen is gelopen.


2.2 Chronologisch of niet
Dit boek is niet chronologisch. Er wordt constant gebruik gemaakt van terugblikken.

2.3 Belangrijkste gebeurtenis
Het moment waarop Jonathan zijn relatie met Krii beëindigt. Krii begint dan eindelijk meer over dingen na te denken. Ze besluit van de balletschool af te gaan en terug naar Amerika te gaan om aan een andere opleiding te beginnen.

2.4 Tijd
Het boek speelt zich in deze tijd af. Dit is te zien aan de moderne elektronica die in het boek is beschreven, de situatie van de vrouwen, en aan het feit dat homoseksualiteit wordt geaccepteerd.

2.5 Land en Milieu
Het verhaal speelt zich af in Engeland. De meeste gebeurtenissen vinden plaats in Londen, maar ook enkele op het platteland.
Het grootste gedeelte speelt zich af op de balletschool in Londen en bij de universiteit.

2.6 Veranderingen

Krii: Ze leert om meer zelfstandig te zijn en zich niet in een hoekje te laten drukken. Ook besluit ze aan het einde van het verhaal terug naar Amerika te verhuizen om daar aan een andere studie te beginnen, omdat ze ontdekt dat ballet niet haar roeping is.
Jonathan: Hij blijft tijdens het verhaal hetzelfde, maar is aan het einde minder onaardig tegenover iedereen.
Isabelle: Ze verandert niet echt, maar realiseert zich dat ze niet altijd overal de beste in is.

2.7 Samenvatting
Krii is een meisje van Amerikaanse afkomt dat haar hele leven er al van droomt om professioneel balletdanseres te worden. Ze besluit deze droom waar te maken en vertrekt naar Engeland.
Hier volgt ze professionele balletlessen en krijgt hier haar eerste vriendje, Jonathan. Jonathan blijkt echter niet zo leuk te zijn, dus beëindigen ze hun relatie. Krii is hier nog niet helemaal overheen, maar Jonathan heeft alweer een nieuw vriendinnetje, Isabelle. Krii realiseert zich hierdoor dat balletdansen niet echt haar roeping is en verhuist naar een jaar weer terug naar Amerika om daar aan een andere studie te beginnen.

3. Persoonlijke reactie
3.2 Waardering

3.2.1. Hoofdstuk 1 is een saai hoofdstuk. Ze vertelt alleen maar over zichzelf en je krijgt niet echt een idee wat er in het verhaal zich gaat afspelen.
Hoofdstuk 10 is een origineel hoofdstuk. Het is apart om een week lang je in het huis van je ouders je voor je ouders te verstoppen zonder dat iemand het merkt.

3.2.3 Jonathan vind ik het vervelendst in het verhaal. Hij is niet aardig en behandelt Krii slecht. Verder begint hij direct nadat hij zijn relatie met Krii heeft beëindigd een nieuwe relatie met Isabelle.

3.3 Titelverklaring

3.3.1. 3 andere titels
Auf der Ballettschule: het verhaal speelt zich groot en deels op de balletschool af.
Ich werde Balletttänzeres: Krii’s droom is om professioneel balletdanseres te worden.
Vorsichtig lernen zu lernen: Krii moet voorzichtig leren om dingen te leren.

3.3.2. hoofdthema
Im Schneckenhaus betekent letterlijk vertaald `in het slakkenhuis.` Krii leeft in een soort slakkenhuis en heeft moeite met de buitenwereld. Het draait in dit boek dan ook om volwassen worden en leren omgaan met anderen. Uiteindelijk leert Krii dan ook wat ze `echt` wil en hoe ze met andere mensen moet omgaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.