Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Heidi

 

Schrijver: Johanna Spyri

Aantal blz: 39

Uitgever: Pearson Education

Fictie/non-fictie: fictie

 

Hoofdpersonen:

 

Heidi: woont in Zwitserland, heeft geen ouders, is een aardig meisje

Alm-Opa: oude man, praat niet met mensen uit de stad, woont hoog in de bergen.

 

Belangrijkste gebeurtenis:

Dete (de zus van Heidi) krijgt een baan aangeboden in Frankfurt. Dit vind ik de belangrijkste gebeurtenis want hierdoor moet ze verhuizen en moet Heidi bij haar opa gaan wonen

 

Samenvatting:

 

Heidi was 1 jaar oud toen haar ouders overleden. Sinds dien woonde ze bij haar tante Dete, maar op een dag kreeg Dete een baan aangeboden om in Frankrürt te gaan werken. Ze had heel dankbaar de baan aangenomen maar Heidi kon niet met haar mee. De enige persoon waar Heidi naartoe kon was haar opa. Hij woont alleen in de bergen en praat niet met de mensen in het dorp. Vlak voor dat Dete naar Frankfürt gaat brengt ze Heidi naar haar opa en gaat weg. Haar opa is eerst boos op Dete omdat hij Heidi eerst al die tijd niet mocht zien, en nu moet ze bij hem wonen! Maar later is hij toch wel blij met Heidi. Heidi heeft het ook heel erg naar haar zin in de bergen. Ze hadden twee geiten: snowy en brownie. Ook was ze goed bevriend met Peter, de geitenhoeder.

 

Na een lange tijd bij haar opa gewoond te hebben Neemt Dete haar mee naar Frankfürt om daar bij Clara te gaan wonen. Zij is een paar jaar ouder dan Heidi en is invalide. Clara raakt heel erg gehecht aan Heidi en kan haar niet meer missen maar nadat Heidi een lange tijd in Frankfürt heeft gewoord krijgt ze heimwee. Ze mist haar opa en de bergen heel erg en mag daarom naar huis.

 

In de zomer mocht Clara Heidi opzoeken in de bergen en daar blijven logeren. Blijkbaar hebben de bergen Clara veel goeds gedaan want na een paar keer oefenen met Heidi en Peter kon ze weer lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                         

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.